Waar de bindingen te plaatsen op Sweskates

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Cloxxki, 10 jan 2010.

  1. Cloxxki

    Cloxxki New Member

    Hoi allen,

    Ik heb net Isvidda (ijsvlakten) Flex schaatsen binnen, 55cm, bedoeld voor maat 48 en kleiner. Laat ik nu maat 48 hebben...

    Ze waren voorgeboord voor mijn Profil bindingen, ik heb de middelste maar gekozen.
    De hiel van de schoen rijkt net over de achterkant van de binding, naar dan is het nog wel 2cm naar het einde van het plateau.

    Wat is conventionele wijsheid? Ik kon nergens voorbeelden vinden van schaatsen die in de buurt van mijn maat kwamen.

    Ik moet zeggen, na een paar heel voorzichtige schreden op de singel hier (en de onvermijdelijke pijnlijke val) dat het klapmechanisme heerlijk neutraal werkt. Maar misschien is de balance wel totaal mis voor het betere werk op de vlieten en meren?
    Langlaufen ben ik gewend, schaatsen totaal niet, laat staan klapschaatsen.

    De schoen lijkt nu ver naar achteren te staan, maar de voorste 8-9cm van de schaats raakt de ijsvloer normaal gesproken niet.

    Bij voorbaat dank!

    [​IMG]
  2. Rinus

    Rinus Member

    Voor zover ik weet hebben dit soort schaatsen standaard erg weinig schaats over na de hak. Ik kan het niet geheel onderbouwen en beoordelen, maar ik heb ze voornamelijk zo gezien. Zoek maar eens op de site van almgrens naar meer plaatjes.
  3. Cloxxki

    Cloxxki New Member

    Dank je Rinus.
    Vanavond even gereden. De Adidas boots zijn super. De schaatsen verdienen een slijpbeurt denk ik. Verder voelde het best OK. Ik heb inderdaad weinig schaats achter de hak, 2-3cm. Mijn hak achter, zit wel 30.5cm achter mijn groteteennagel :)
    Een maat van me deed mijn schoenen en schaatsen even onder, het ziet er wel een beetje Clown Popov achtig uit. Het klapt echter fabuleus, zowel de hakt als de beenslagen.
    MIsschien toch iets naar voren proberen?
  4. kmourits

    kmourits New Member

    Zo te zien, zou ik de binding verder naar voren zetten. Zelf rij ik al dertien jaar op almgrens en heb ze in het begin ook naar voren geplaatst. Is mij al die jaren uitstekend bevallen. Dat met schoenmaat 45 en schaatsmaat 50 cm.
  5. Cloxxki

    Cloxxki New Member

    Dank je voor de reactie, inmiddels heb ik ze al 1 stapje naar voren gezet. Nog niet op gereden.

Deel Deze Pagina