NK Afstanden Heerenveen 28 - 30 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 21 dec 2018.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik gebruik een lognormale verdeling, maar dat is wat lastiger te begrijpen. Als ik het gewone gemiddelde zou gebruiken, heb ik van Nuis gemiddeld 1.08.28 met een standaarddeviatie van 0,43 en van Verbij gemiddeld 1.08.47 en een standaarddeviatie van 0.24. Verbij is dus veel stabieler, terwijl Nuis meer uitschieters heeft, zowel naar de goede kant als naar de slechte kant. Dat laatste zorgt er voor dat zijn kans dus net iets lager uitvalt (terwijl zijn gemiddelde dus wel duidelijk beter is).
    mhp1988 vindt dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Eenvoudig de 5.000m van gisteren verrekenen naar verhouding 5/10km van het WCKT zou morgen opleveren:
    1. Roest - 12.48
    2. Bergsma - 12.51
    3. Douwe de Vries - 12.54

    En volgens de inmiddels wat achterhaalde standaardregel (5.000m tijd x 2 = X + 25 = Y) zou geven:
    1. Roest - 12.43
    2. Bergsma - 12.50
    3. Douwe de Vries - 12.58

    Nu heb ik die tweede methode (hoewel ie soms - en vooral in het begin van het seizoen - werkt) na de race van Jansman tijdens het WCKT in de prullenbak gegooid aangezien die uiteraard wel heel 'makkelijk' is. Roest zou ook op basis van die methode 12.42 moeten hebben gereden tijdens het WCKT en dat is natuurlijk overdreven. Eerste methode lijkt mij wel reëel, maar houdt natuurlijk weinig rekening met strijd in de wedstrijden zelf (wat je toch mag verwachten met een rit als Bergsma - Roest) en meer of minder progressie op de 10km dan op de 5km (zoals Jansman of een Bosker).

    Toch lijken mij die drie tijden onder de 1e methode eenvoudig in bereik en ik sluit niet uit dat Roest en Bergsma harder zullen gaan. Ik denk dat Roest een klein voordeel heeft. Is jong en onbevangen; heeft een vlotte versnelling en de wetenschap dat hij zijn 5.000m niveau al het hele seizoen vasthoudt. Dan weet hij ook dat een evenaring van die 12.47 of zelfs meer in het verschiet moet liggen. Bergsma zal onbewust de nog komende wedstrijden in het achterhoofd houden (wellicht de MS later die dag nog en hoe dan ook de NK Marathon op nieuwjaarsdag) en wellicht niet helemaal tot het uiterste willen gaan. Ik hoop natuurlijk van wel. Voordeel is dat hij niet op safe voor de tweede plek kan rijden, aangezien Douwe de Vries na hem aan de beurt is. Moet al met al een mooi ritje gaan worden :)
    Laatst bewerkt: 29 dec 2018
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Opmerkelijk om te horen dat niemand vertrouwen lijkt te hebben in de keuze voor nobody Jan Coopmans. Hij begint zo al met een 0-3 achterstand. Overigens niet vreemd dat een andere nobody van de KNSB (ene De Wit???) uitkomt bij een lichtgewicht.

    Morgen de dag van de waarheid voor i.i.g. Jillert Anema, Esmee Visser, Carien Kleibeuker, Lotte van Beek, Joy Beune, Sanneke de Neeling, Marcel Bosker, Hein Otterspeer, Michel Mulder en Kai Verbij. Sommigen kunnen bij een mislukking morgen nog hopen om zich later te plaatsen voor een WK allround of sprint. Voor anderen, zoals Esmee Visser en Lotte van Beek, zijn er waarschijnlijk geen realistische herkansingen om nog wat van het seizoen te maken.
    chicagodude vindt dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De Wit is geen nobody, alleen geen schaatser. Grote naam in de basketbalwereld en oprichter van wat scholen op Papendal voor topsporters. Qua directeur in de sport denk ik echt een grote naam, beter dan een willekeurige ex-schaatser of ex-coach. Zo'n directeur hebben levert juist professionalisering op.

    En ja, zo'n directeur kijkt niet binnen zijn vertrouwde vriendenkringetje. Dat klopt. Ik had eerlijk gezegd een Tuitert of Wennemars echt een lichtgewicht gevonden. En een te makkelijke keus, een bewijs van niet verder kijken dan de neus lang is.
    ZeeKoei en chicagodude vinden dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    We zijn er bijna. De kansen voor de EK sprint dames, met de 500 meter van vandaag al meegeteld.

    Letitia de Jong 98%
    Jutta Leerdam 88%
    Sanneke de Neeling 74%
    Suzanne Schulting 19%
    Lotte van Beek 9%
    Janine Smit 6%
    Femke Kok 2%
    Esme Stollenga 2%
    <1% Isabelle van Elst, Michelle de Jong, Femke Beuling
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hebben we het over tijden gereden tijdens dezelfde wedstrijden?
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    En gelukkig heb je voor al die hoge functies binnen de KNSB helemaal geen schaatskennis nodig. :cool:
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En de sprint mannen. De 0,06 die Nuis voor staat op Verbij zorgen er voor dat Nuis hier wel de hoogste kans heeft.

    Kjeld Nuis 96%
    Kai Verbij 94%
    Thomas Krol 53%
    Daidai Ntab 26%
    Ronald Mulder 22%
    Hein Otterspeer 8%
    Jan Smeekens 2%
    <1% Lennart Velema, Michel Mulder
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor technisch directeur? Nee, zeker niet. Bij veel sportclubs en bonden komt een technisch directeur niet uit de sport.

    En voor bondscoach? Ja, dan moet je het spel snappen, maar snappen hoe je technisch het beste schaatst is absoluut niet nodig. Een bondscoach gaat toch niet aan de techniek van een schaatser werken? Daar zijn de teamcoaches voor.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik zag toevallig het interview met Kramer en het korte studiogesprek daarna met ristma en tuitert, en ik werd er eerlijk gezegd wat flauw van....
    Ze proberen allemaal schoorvoetend te zeggen dat hij een kans verdient, maar tegelijkertijd maken ze opmerkingen waarwduidelijk uit blijkt dat ze hun negatieve oordeel eigenlijk al klaar hebben, waardoor er nu al aan Coopmans’ poten is gezaagd.
    Verder komen ze allemaal steeds weer met dezelfde namen aanzetten, waar ze weinig creatief blijven hangen in personen die als langebaanschaatser (danwel als coach) zelf veel success hadden op de traditionele afstanden (verheyen, ritsma, veldkamp, romme, kemkers, etc), terwijl ze nauwelijks in ogenschouw nemen of de nieuwe bondscoach wel de specifieke kwaliteiten heeft voor deze nieuwe onderdelen.
    En dan wel kritiek hebben op Deze aanstelling, terwijl ze meteen ook aangeven dat het eigenlijk een hondenbaan is die ze zelf niet willen, ja wat willen ze nou?

    Ik ben het met sommige punten van Tuitert wel eens, maar dat hij duidelijk stelt dat Coopmans niet met vuist op tafel gaat slaan, gebaseerd op eigenlijk alleen zijn ervaring als junior (!), is redelijk bizar.

    Tot slot laat Dione wederom een flinke steek vallen door (weer) niet kritisch door te vragen bij tuitert en ritsma. Dit was een uitgelezen moment om aan te geven dat Coopmans’ uitgebreide ervaring met deze nieuwe onderdelen hem misschien juist wel meer geschikt maakt dan alle andere circulerende namen. Maar ja, dat wordt totaal niet ter sprake gebracht.

    Kortom, ik werd er nogal flauw van...:mad:
    mi, SprintMaster, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Voor de ploegenachtervolging is dat absoluut wel noodzakelijk. Daar is juist winst te halen als je de schaatsers selecteert die het beste bij elkaar passen. En om die vervolgens perfect met elkaar te laten schaatsen. Als ik terugdenk aan bijvoorbeeld de Canadese mannen in Vancouver, die waren technisch perfect op elkaar ingespeeld en daardoor een gouden team. Daar had de coach absoluut een belangrijke rol bij. De ploegenachtervolging is veel meer dan het selecteren van drie goede schaatsers. Tenminste als je er het maximale uit wilt halen.
    HaagscheBluf en Monique vinden dit leuk.
  12. diploma

    diploma Active Member

    We zullen het pas in het nieuwe jaar weten, want het contract van Coopmans gaat pas in op 1 januari 2019 :)
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Op 21 januari moet Coopmans de namen hebben vrijgegeven voor de ploegenachtervolging en de Mass-start van het WK Afstanden.

    Edit: en de Team Sprint uiteraard, niet vergeten.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zie het begrip “kennis van het schaatsen” iets breder dan jij. Jij ziet alleen de techniek en het trainen, ik zie alles erom heen zeker ook als kennis van het schaatsen. Om een goed team voor de TP samen te stellen moet je in mijn optiek wel degelijk kennis van het schaatsen hebben, anders krijg je nooit drie rijders bij elkaar die goed in elkaars slag kunnen rijden.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En jij denkt dat willekeurig welke bondscoach de schaatsers zoveel uur samen kan laten trainen op de TP dat dat lukt? Zelfs Ard Schenk zou dat niet voor elkaar krijgen. Het idee dat een bondscoach in Nederland dat moet doen mag je laten varen. Hij mag al blij zijn als hij voor een groot toernooi (zelfs de OS) 2 of 3 trainingssessies krijgt en in de zomer een paar dagen met de TP rijders. Daar moet hij het mee doen. Zelfs al slaat hij zo hard op tafel dat die door midden breekt, bij wijze van spreken.
    mi en strawbale vinden dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik schat Bergsma en Roest op basis van de 5km en onder gemiddelde omstandigheden in op 12:45-12:46. Vanwege de luchtdruk van 1031 mag je daar een dikke 4 sec. bij optellen.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Inderdaad. In NL is het altijd een GTP - Gelegenheids 'Team' Pursuit

    Daarom zou Roest - Kramer - De Vries het beste zijn/werken bij de mannen.
    Bij de vrouwen is zilver het maximaal haalbare (op WK-niveau), dus samenstelling iets minder kritisch.
  18. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Nog eventjes en we mogen weer.
    Waar ik de 5 km vrouwen vaak toch wat saai vind verheug ik me er vandaag enorm op.
    De dames moeten allemaal aan de bak.
    En de rit Visser-Kleibeuker wordt natuurlijk om te smullen.
    Om het over de rit Hoogeveen-Kooiman te hebben.....yummie!
    Ik heb al flinke trek, jullie ook?
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En toen meldde Kooiman zich af. Net als Bosker trouwens. Jammer hoor.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Is er al een startlijst voor de mass start bekend? Ik kan niets vinden.

Deel Deze Pagina