Ik zat niet aan een marathoncoach te denken. Maar aan iemand met ervaring in marathons op wat voor manier dan ook. Op een manier zoals Bart Veldkamp en Erben Wennemars dat hebben. Die kennen en snappen dat spelletje wel. Maar wellicht heeft deze coach dat ook in zich en klopt mijn gevoel niet. Ik geef het een kans.
Ik denk dat dit laatste het voornaamste pluspunt van Coopmans is, hij heeft waarschijnlijk meer ervaring met dir soort onderdelen dan welke andere kandidaat in NL ook. Qua bekende namen in NL die geen groot verleden hebben met de huidige generatie schaatsers maar wel ervaring hebben met de team-onderdelen is het toch flink zoeken. Mensen als Romme, Uytdehaage, Zandstra hebben geen ervaring met de team-onderdelen, mensen als Tuitert/Ritsma/Wennemars hebben teveel verleden met de huidige schaatsers....en hetzelfde geldt voor veel ecoaches. Ik ben eigenlijk positiever nu dan gisteren! Terzijde, ik heb wel ineens veel zin in pannekoeken en poffertjes, dat is wel een nadeel van deze nieuwe coach
Helaas kennen ze hier de VS geen oliebollenmix En de pannenkoekenmixen hier zijn voor de Amerikaanse pancakes, toch niet helemaal wat ik in gedacten had. Naja, dan de boel maar weer zelf maken...
Sommige supermarkten hier hebben een schap met "Amerikaanse producten", of dat andersom ook zo werkt?
Back on topic, ik kende de hele nieuwe bondscoach, Jan Coopmans niet, maar dat zijn naam minder is, hoeft niet te betekenen dat zijn kennis en ervaring minder zijn. Het feit dat hij vrij onbekend is, zeker ten opzichte van circulerende namen als Ritsma, Veldkamp en Wennemars, hoeft niet zoveel te betekenen, misschien is hij niet iemand die zichzelf graag op de voorgrond zet. Bovendien zijn de namen die rondzingen al snel de namen van juist de mensen die heel erg bekend zijn bij het grote publiek. Dat de Duitsers de afgelopen jaren weinig betekend hebben in het schaatsen dat zegt ook weinig, een coach moet het doen met de talenten die hij heeft en als er maar een handjevol gemiddeld getalenteerde schaatsers opstaan per generatie, dan zal hij daar ook wel van balen. Hadden de Duitsers getalenteerde junioren die nooit de stap naar de senioren hebben gemaakt? Waren er grote geldproblemen waardoor veel goede jonge schaatsers uiteindelijk maar vol voor hun studie zijn gegaan? Waar zijn Katja Franzen en Doreen Lamb (500m), Jennifer Bay en Jessica Beckert (allround) gebleven? Leia Behlau en Michelle Uhrig lijken de stap naar de top ook niet te maken. Gaan jongens als Manuel Gras het wel nog maken?
Op zich wel, maar het schap met NL producten is bijzonder klein, zeg maar niet aanwezig Stroopwafels kun je tegenwoordig wel makelijk vinden maar daarbuiten is het vrij karig. Je hebt wel een NL winkel in Michigan waar je online behoorlijk veel NL producten kan krijgen, maar ja, niet goedkoop natuurlijk. @strawbale helaas is die gesloten momenteel, en ik geloof niet dat er een NY borrel gepland staat. Ik ben er iig niet voor uitgenodigd
Misschien is het meer gebruikelijk in andere landen? Ik ben er zelf idd ook meerdere malen heen gegaan in Japan, en die borrels waren....vrij luxueus..
laatste dienstreis was in 1993... daarna nog zelf kaasgemaakt hier in Z-Frankrijk (2003/4), maar steeds meer zuivel laten staan sindsdien ps: kerstdag wel nog wat kaas op de oude werkplek (2003) genuttigd, uit beleefdheid (maar blijft lekker, daar niet van)
In Calgary hadden ze een winkel met Nederlandse (en Duitse) producten. Kon ik gewoon hagelslag en vlokken kopen, of drop, stroopwafels, noem maar op... De meeste producten liet ik liggen, want ik vond "ik woon nu in Calgary, Nederlands eten doe ik thuis wel weer". Maar hagelslag... daar kon ik niet zonder. Bestaat zoiets in Chicago niet?
oh, ik vind het heerlijk (behalve die drop dan). Al eet ik tegenwoordig amper nog brood, want brood is niet lekker (hagelslag maar brood te verdragen). Maar ik kan best zonder (behalve hagelslag dan, want zonder hagelslag is brood vies)
Ik ook voor het grootste deel, maar na 11 jaar in de VS heb je toch af en toe zin in iets echt hollands. Bij mij zijn dat vnl seizoen-specifieke dingen zoals gevulde speculaas, kruidnoten, etc. en soms beschuit. Oh en paprika chips...Brood doe ik zonder, vooral omdat goed brood hier of moeilijk te vinden is, of reteduur. Oh ps: het is nu bostondude er zit hier wel een duitse winkel met wat producten zoals beschuit, dat wel.
ja, ok. 11 jaar en 4 maanden is wel een verschil. Maar ik bedoelde eigenlijk vooral: bestaat in jouw stad zo'n winkel niet? Calgary zal daar toch niet uniek in zijn?