NK Afstanden 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 okt 2017.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, inderdaad. Net alsof de matrix bij het OKT zou bestaan uit: alle schaatsers uit elke top 3 op de afstanden maken kans op deelname, maar de bondscoach mag ook willekeurig ieder ander aanwijzen.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Inderdaad zeg, echt weer een schoolvoorbeeld van ondoordacht en uiteindelijk nietsbetekend schaatsbeleid in NL...:rolleyes:
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Kortom: Janneke Ensing and Robert Post kunnen zich beter niet al teveel illusies maken...
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Janneke Ensing is nu 1e en 2e geworden, die heeft toch wel reden tot hopen. Zou het raar vinden als ze helemaal niet aan bod komt.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat zou je denken ja.....Maar ja, het blijft een schaatscommissie in NL.....
    Schouten is wel redelijk zeker van een plek op de OS eigenlijk, maar wie dan meegaat?
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is opmerkelijk... want is het niet wat er op de TP al jarenlang is gebeurd? Alleen teammaten/vrienden van met name Kramer mochten opdraven?
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    1x Kramer en Verweij... en het is meteen een droomkoppel? My, my.. somebody is playing favorites.
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Poolse schaats kampioenschappen. Voor het eerst in Poolse overdekte hal.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, hoor. Ik heb helemaal niets met Verweij en tot een par jaar terug had ik ook niks met Kramer (eigenlijk tot dat jaar dat hij er uit lag). Zijn absoluut niet mijn favorieten. Maar het zijn 2 schaatsers met exceptionele kwaliteiten die daarmee een wedstrijd kunnen winnen. Onze beste sprinter gaat niet winnen, dus die hoeft niet mee. Dan heb je dus schaatsers nodig die op een andere manier kunnen winnen en Kramer en Verweij kunnen dat. Gewoon door heel hard door te trekken, een tempo dat verder bijna niemand aan kan. Beide kunnen ze normaal gesproken tempowisselingen ook goed aan.
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Verweij is de beste sprinter van Nederland.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, ik bedoelde een schaatser die de hele wedstrijd af gaat wachten tot de rest de sprint in zet en dan aan gaat zetten. Type Stroetinga, zeg maar. Dat is Verweij toch niet echt.
  12. ArjenK

    ArjenK Active Member

    Volgens mij is hij dat wel. Dat is precies de manier waarop hij zondag won van Stroetinga.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Die massastart, dat gaat dit jaar een gedoe opleveren waar alles rond de teampursuit de afgelopen jaren bij verbleekt, let op mijn woorden. Anema zal willen dat er blind voor een duo van hem wordt gekozen, Verweij en Kramer denken dat zij op basis van hun langebaanprestaties goed genoeg zijn om alles op een hoop te rijden, Hekman zal ook vinden dat hij recht van spreken heeft. En Geert Kuiper lijkt een beetje van het pappen en nathouden en probeert iedereen te vriend te houden zonder met zijn vuist op tafel te slaan. Nu nog een onverwachts teambuildingkamp op Texel en alle ingrediënten voor een soap zijn aanwezig. :)

    (Misschien alvast een apart massastarttopic voor het hele seizoen openen?)

    Ik moet zeggen dat ik in deze voor een groot deel meega met @SprintMaster . Jorritsma is inderdaad het schoolvoorbeeld van iemand die bij een nationale wedstrijd alles compleet op een hoop reed in de sprint, maar die internationaal helemaal niets ervan bakte. Verweij heeft een grotere motor, dus het is een ander verhaal, maar dat bijna elke massastart internationaal wordt gewonnen door 5/10 kilometermannen (op Mantia na) is geen toeval. En of Kramer als pure langebaner zich staande kan houden in een groot peloton met bijna allemaal voormalig skeeleraars en shorttrackers is ook maar zeer de vraag.

    Van de andere kant is Verweij in potentie natuurlijk wel de perfecte man hiervoor. Heeft de topsnelheid van Mantia, maar met meer inhoud. Heeft veel ervaring in het skeeleren en tegelijkertijd meer behendigheid op schaatsen dan bijvoorbeeld Swings en Contin. Dus: geef hem en Kramer een kans samen in een wereldbekerwedstrijd. Laat ze zichzelf maar bewijzen. Bij een slechte prestatie is het: pech gehad.

    Het moet wel afgelopen zijn met dat voorkeur uitspreken van een teamgenoot. Bergsma die alleen met een Clafis-man wil rijden, Verweij die met Kramer wil rijden... Dat moet Kuiper nu in de kiem smoren. Misschien is Bergsma en Verweij wel de perfecte combinatie, ook al kunnen ze elkaar (zo lijkt het) niet luchten of zien. Dan zullen ze dat toch opzij moeten zetten.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat beeld van Stroetinga klopt niet. Hij is een heel actieve schaatser. In marathons, maar ook in de massstart heeft hij juist vaak gewonnen door mee te zitten in een ontsnapping of die zelfs op te zetten. Hekman is wel zo'n type, die moet het echt puur van een sprint hebben.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bij deze . Kun je daar nog je verhaal erin zetten? Dan discussiëren we daar verder.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Op zich: kan het wel snappen van Bergsma... met massstart wordt toch een beetje als kind van de marathonmannen gezien... terwijl het TP van de langebaners... en toen was het ook dat de langebaners bepaalden wie mocht schaatsen ( zie Sochi, zie zelfs Turijn.. alleen TVM en geen mensen van Orie..)

    Nu wordt ook het massstart naar de langebaners getrokken en is Bergsma al zo'n beetje afgeschreven voor TP. Wordt heel richting de langebaners gedacht zo.
  17. Nickel

    Nickel Active Member

    Euh wat deed Mark Tuitert dan in de in de Turijnploeg?
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat vonden jullie eigenlijk van die lichtshows (of moet ik zeggen "donkershows") ? Ik vind het een beetje te ver gaan. Wat gekke lampjes in de dweilpauze - oké, maar nu vallen er mensen van de trap omdat ze de treden niet meer kunnen zien, kunnen fotografen de schaatsers niet meer fotograferen en moeten de dweilmachinisten maar op goed geluk hun werk doen. Het schiet zijn doel een beetje voorbij.
    Als je echt gek wil doen, kun je tijdens de races het dak onbelicht laten en wat vaal licht van de zijkant laten komen, zodat het lijkt alsof er 's avonds op een buitenbaan wordt gereden :rolleyes:
    En bovendien: wat hebben lichtshows überhaupt met schaatsen te maken?
    Duif vindt dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Als dat zo is wat jij zegt, dan ging het inderdaad te ver. Maar dat laatste: schaatsen is entertainment, daar hoort meer omheen. Dat zou jij met jou leeftijd toch moeten weten...
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Die voelde ik al aankomen.
    Komen mensen voor het schaatsen, of komen ze voor het entertainment rondom het schaatsen? Voor het schaatsen natuurlijk. Dan zou ik het beter vinden als er in de dweilpauzes op de schermen filmpjes over de schaatsers worden geprojecteerd, zodat het publiek beter weet naar wie ze even later gaan kijken. Filmpjes van baanrecords oid kan dan ook. En een "donkershow" in het stadion kan best tussen de B- en de A-groep op de WB. Maar niet als er wordt gedweild. Dat levert bovengenoemde problemen op, plus dat de schaatsers zelf het ook niet fijn vinden als ze moeten gaan inrijden in het donker. Je zult maar vallen over een blokje, beschermer of een ander object dat je niet hebt gezien omdat het publiek zonodig een "donkershow" moet krijgen.

    Een hoop van de problemen kunnen overigens worden opgelost door de donkershow te vervangen door een lichtshow. Dan lijdt het ijs misschien wat aan geelzucht, maar dan zie je als schaatser of dweiler in ieder geval nog het ijs.

    http://www.nsp.nl/903-het-grote-opleuken-begint-te-jeuken.html

Deel Deze Pagina