De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Daar stoor ik me ook mateloos aan. Vandaag niet gehoord want niet gekeken maar een paar weken geleden hoorde ik al dat Ghiotto werd uitgesproken alsof er die letter h niet stond. In het verleden was vooral de arrogante Smeets wel de ergste. Hoe hij de renners Chiapucci , Chioccioli en Ghirotto consequent verkeerd uitsprak was tenenkrullend. Daar heb ik een Sporzacommentator nooit op kunnen betrappen.
  2. Mey

    Mey Well-Known Member

    Tsja, misschien eerst eens beginnen zelf de namen correct te schrijven voor je andere de les leest....
  3. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Het is mij niet opgevallen dat Ghiotto verkeerd werd uitgesproken. De verslaggevers spraken het in ieder geval consequent goed uit. Met de klank als in het woord ghetto en met de klemtoon op de o (tweede lettergreep in een 3 lettergreep woord eindigend met een klinker). Overigens zijn Nederlanders ook een ster in het verkeerd uitspreken van het woord Lamborghini. Daar erger ik mij meer aan!
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vond de keuze voor Tuitert en Ritsma in de studio goed. Wennemars neemt dan aan het eind de dag nog even door. Zorgt voor een stukje rust in de studio.

    De cameravoering zoomde soms te lang weg bij de actuele rit. Is het nu zo moeilijk om randzaken in een kleiner deel van het scherm te tonen?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
    ZeeKoei en Hakkie2 vinden dit leuk.
  5. Jaco

    Jaco Active Member

    Mee eens. Lekker rustig.
  6. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Goed idee maar dan zou ik bijvoorbeeld voor dit WK opteren om de grote WK-s van dit weekend (Alpine skieen en Biathlon ) uit te zenden en het WK schaatsen in een kleiner deel van het scherm te tonen.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @49: das weer een minnetje.
  8. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Maar dan wel eentje die getuigt van wat objectieve realiteitszin. En dat mag op dit forum , waar het overlopend van chauvinisme met enorme oogkleppen op een kleine sport groter zien dat die is , een welkome inbreng zijn.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Soms doen de trollen hier op het forum me serieus denken aan fans van Wilders en Trump. De hele dag keihard overal op internet je eigen mening rondschreeuwen en zodra iemand iets zegt van "volgens mij klopt het niet wat je zegt" meteen in het defensief schieten met een dozijn varianten op "ik mag mijn mening niet geven" en "censuur" en de rest "wegkijkers" noemen. Serieus de discussie aangaan is in principe onmogelijk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Quarantenove, jij noemt het uitzenden van alpine skiën en biatlon, waar geen Nederlanders (op niveau) aan meedoen, serieus 'realiteitszin'? Bijzonder...

    Ik ben het er overigens wel mee eens dat er voor sporten zonder NL'ers wat meer aandacht mag komen. Deze 2 sporten zijn uitstekende voorbeelden. Maar dat de Nederlandse televisie voorkeur geeft aan een sport waar Nederlanders meedoen is logisch.

    Wat zond de Belg eigenlijk uit? Veldrijden of Alpine Skiën? Ik weet niet óf ze die keus moesten maken dit weekend, maar zo ja, dan kan ik me niet voorstellen dat ze voor het skiën kiezen. En schaatsen is echt nog wel een grotere sport dan veldrijden.
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Wat was het weer een heerlijk folklore weekend!
    NOS bedankt voor deze vele uren prachtige folklore
    Ik had er geen seconde van willen missen
    Waarom staan er bij de smileys geen duimpjes ?
    Dan had ik er 3 van opgestoken
  12. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Zo is dat! ik heb afgelopen weekend genoten van een heerlijk sportweekend dat uitstekend in beeld is gebracht door de NOS! Een heel weekend WK schaatsen, daarnaast ook world cup shorttrack, de afdaling skiën, indoor atletiek, tennis en judo!

    Met name met schaatsen vond ik de opzet zeer geslaagd! Met alle moderne hulpmiddelen is de rol van schaatsverslaggevers enorm veranderd ten opzichte van jaren ervoor. De systemen geven tegenwoordig rondetijden, tussenstanden, tussentijden, en zelfs actuele snelheid door. Dit geeft de verslaggevers enorm veel meer tijd en rust. Tijd die ze voorheen altijd opvulde met onzin verhalen en onnuttige achtergronden. Dit jaar zie je dat ze die achtergronden en onzin verhalen naar de studio hebben verhuisd en dat verslaggevers zich veel meer bezighouden met techniek en tactiek. Dat is informatie die ik wil horen tijdens een wedstrijd. Niets meer dan hulde voor de NOS dit jaar!
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tuitert en Ristma met afstand de beste combo voor analyses in de studio. Qua commentator hoor ik graag Hersman, hoewel eigenlijk geen van de commentatoren uitblinkt in inzicht qua ritontwikkeling en uiteindelijke tijd/positie inschattingen (tenminste, niet van beide schaatsers).
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Bingo, jij hebt het door!
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Grapjas, ze zouden op Sporza eens het besluit nemen om die WKs lekker uitgebreid te laten zien, en slechts een samenvatting van 5-10 minuten van een veldrit.....Zou goed zijn volgens jouw logica, toch? Tenslotte is veldrijden nog een heeel stukkie kleiner dan schaatsen...

    Meer OT: opvallend hoelang jij en KK het trollen op de langspeelplaat hier al volhouden... Schaatsen niet echt leuk vinden, maar reacties met steeds dezelfde riedeltjes uitlokken blijkbaar wel....Tja, ik vraag me dan altijd af of je nou nooit eens in je stoel achterover leunt en bij jezelf te rade gaat of je misschien toch niet wat sneu bezig bent en je tijd beter kan besteden, maar blijkbaar gebeurt dat toch nooit.
    Kan me echt niet voorstellen dat ik bijv. op een golf-forum (of welke sport die ik niet heel interessant vind dan ook) jarenlang tijd blijf besteden om maar reacties te proberen uit te lokken...maar goed, ieder z'n hobby dan maar (?):confused:
    dsdevries, EenBrabander en leenstrafan vinden dit leuk.
  16. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    De NOS is daarin dan toch behoorlijk onlogisch want heel vaak komen ze met het Amerikaanse gedoe als Superbowl , honkbal en basketball waar geen Nederlanders meedoen of in ieder geval een bijrolletje spelen.
    Wat Sporza gister heeft gebracht weet ik niet. In ieder geval geen veldrijden want voor de Bricocross in Hulst (NL) had de commerciële zender VTM de rechten die door Omroep Zeeland overgenomen waren en ik daar rechtstreeks naar heb gekeken. Daarvoor heb Alpineskiën gekeken op het ZDF met tussendoor een paar ritten schaatsen op de NOS.
    Of schaatsen groter is dan veldrijden betwijfel ik. In dit kader was er toevallig gisteren in de Zevende Dag een aardig onderwerp. Daar werd schaatsen genoemd als voorbeeld waarin het commerciëel niet goed gaat.
    http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2890584
  17. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zeg beste man wil je mij er even buiten laten aub
    Ik ben juist louter positief , heb al jaren geen negatief woord meer gezegd !
    We houden allemaal van onze nationale folklore sport !
    Jij niet meer dan ik
    Quarantenove vindt dit leuk.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    je wilde grotere sporten zien, en dan zijn de grote Amerikaanse sporten weer niet goed?

    kwa Sporza ga je voorbij aan mijn punt.

    En waarom je ook een aantal ritten schaatsen kijkt terwijl je dat saai vindt is me een raadsel.
  19. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Ik snap je punt betreffende Sporza dan blijkbaar even niet?
    Omdat ik graag "sport" kijk en als er op dat gebied even niets anders te zien dan toch maar schaatsen.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    jij gaf aan dat NOS beter voor biatlon en alpine skiën had kunnen kiezen dan voor schaatsen
    Ik vergelijk dat met Sporza die (als ze voor de keus zouden komen te staan) biatlon en alpine skiën boven veldrijden verkiezen. Dat zou je toch ook een rare keus vinden?

    En dat terwijl schaatsen een grotere sport (beter gezegd: minder klein) is dan veldrijden.

    Ofwel: wees consequent en zeg ook dat de Belg veldrijden in zo'n geval aan de kant moet schuiven. Ofwel wees eerlijk en maak de NOS geen verwijt.


    de woorden "ALS ze voor de keus zouden komen te staan" maakt dat het niet zo zinvol is om te reageren met de opmerking op welke zender het veldrijden wel werd uitgezonden.
    leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina