NK allround + sprint 2017 (20-22 jan. @ Thialf)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 9 jan 2017.

?

Wat wordt het leukste kampioenschap dit weekend?

Peiling gesloten op 20 jan 2017.
  1. Mannen allround

    2 stem(men)
    8,3%
  2. Vrouwen allround

    11 stem(men)
    45,8%
  3. Mannen sprint

    5 stem(men)
    20,8%
  4. Vrouwen sprint

    6 stem(men)
    25,0%
  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat klopt. Twee punten goedmaken is wel veel.
     
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik ben erg benieuwd naar de 3000m van Jorien ter Mors. Het is verfrissend dat zij niet meegaat in de angsthazen-tendens om steeds minder te schaatsen. Zij zoekt juist zwaardere wedstrijden op. Positief geduid omdat ze een trainingsprikkel nodig heeft. Maar als ik dat omdraai, heeft ze denk ik het gevoel dat ze veel te weinig uitdaging heeft in het alleen maar langebaantrainen. Dat ze denkt dat ze niet beter wordt van de langebaan-trainingsaanpak.
    En dat hebben we meer gezien bij overstappende goede shorttrackers. Net na hun overstap rijden ze meteen met de besten mee, en daarna wordt het steeds minder. Seung-Hoon Lee is sinds 2010 alleen maar slechter gaan rijden. Haralds Silovs ook, en dat geldt in zekere zin ook voor Jorien ter Mors. Die is weliswaar geblesseerd geweest, maar ik ben erg benieuwd of ze haar oude niveau nog haalt, nu ze niet meer voor de shorttrack traint.
    Ik ben geen expert, maar ik denk dat de beste trainingsprikkel een wedstrijd is. Omdat je niet alleen fysiek maar ook psychisch uitgedaagd wordt. Zo'n Nuis, die vaak op de beslissende momenten faalt, had bij dit NK Sprint juist die mentale belasting een keer kunnen trainen. Jammer, hoor.
     
    Hakkie2 en EenBrabander vinden dit leuk.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @Mjøsaman: inderdaad, ik ben ook bang dat het voor Ter Mors ook helemaal niet beter hoeft uit te pakken om te stoppen met shorttracken. Maar aan de andere kant: als ze bij het shorttrack niet meer bij de beste dames zou horen en daardoor misschien wel eens gepasseerd zou worden voor het Nederlandse team, daar lijkt me ze nou ook echt geen type voor.
     
  4. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Interview Jorien ter Mors: http://www.ad.nl/sport/met-allrounden-heb-ik-niet-veel~a19604f3/

    Met Allrounden heeft ze niets en waarschijnlijk is dit toernooi eenmalig omdat ze zich niet ook kan toeleggen op de 3000m omdat ze op de 1000m en 1500m de beste wilt zijn. De 5000m rijdt ze alleen als ze aan de 3000m een goed gevoel overhoudt.
     
  5. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Meest bizarre is dat Klassen 3 van die 4 snelste tijden in 1 weekend wist te rijden (WK allround Calgary 2006). Op de 1500 meter zat ze maar 6 honderdsten (1.51,85) boven haar PR en toenmalig WR. Daarbij ook nog eens het voordeel van haar thuisbaan op hoogland. Het zou me niet verbazen als dat vierkamp-record van Klassen over 30 jaar nog in de boeken staat, misschien wel langer.

    Wat Ter Mors betreft, ben ik erg nieuwsgierig naar die 3km. Misschien dat ze daar toch weer lol in krijgt wanneer blijkt dat ze een mooie tijd kan neerzetten na er hard in te vliegen. Dat recept werkt bij Wust ook al jaren prima. Wanneer ik het artikel van Ter Mors lees, denk ik niet dat de 5km snel haar ding zal worden. De hoge luchtdruk dit weekend lijkt me op de lange afstanden in het nadeel van Ter Mors. Ik word er inmiddels wel een beetje moe van; wereldbeker, NK afstanden, Ek sprint & allround, NK sprint & allround; iedere groot toernooi in Heerenveen weer koud en droog weer met hoge luchtdruk. Waar blijft de westenwind met zijn lage luchtdruk en typisch Nederlands kwakkelweer?

    Bij heren allround ben ik benieuwd of Koen Verweij in de buurt kan komen bij Patrick Roest. Normaliter pakt Verweij op Roest wel wat tijd op de 500 meter, maar met een laagland PR van 36,77 uit 2014 lijkt ook Roest een goede 500 meter in huis te hebben voor allrounders. Op de 1500 meter zitten Roest en Verweij vermoedelijk dicht bij elkaar, maar ik vrees voor de 5 en 10 km van Verweij.

    Bij de sprint mannen ligt mijn gun-factor bij Michel Mulder en Otterspeer. Hopelijk kan 1 van hen hier hun oude niveau weer benaderen. Verder benieuwd of Ntab zich weer kan verbeteren op de 1000 meter.
     
  6. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Vandaag bevestigt Ter Mors in het AD het bovenstaande. Voor de VSS dus meer een gokje. Niet wie de beste is maar, rijdt ze wel of rijdt ze niet.
     
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat mogen we van Jorien Ter Mors verwachten t.o.v. de allround dames? Ik heb een overzicht gemaakt van de beste allround resultaten vanaf 2014/2015 en daarnaast de beste resultaten van dit seizoen. Bij de allround resultaten is Van der Weijden de beste, bij de
    seizoenresultaten Nauta nipt voor Joling. Middeling van beide lijsten brengt Van der Weijden nipt bovenaan voor Joling.
    Dan Ter Mors: wat kan ze op de lange afstanden die ze al een paar jaar links liet liggen? De beste dame om mee te vergelijken is ... Marrit Leenstra! Zij reed in 2012 haar laatste 5km op het NK allround. Bovendien reed ze toen een 1500m vrijwel gelijk aan
    Ter Mors dit jaar en aan Ter Mors bij het allrounden in 2013. Vul je haar resultaten voor Ter Mors in, dan moet ze nog 38.59 rijden om nummer 1 te staan. Maarrrrr: toen Leenstra al allroundster af was reed ze een zwakkere 3km (NK allround 2015). Vul je deze bij Ter Mors in en reken je de verhouding 3/5km door voor de 5km tijd, dan komt ze net te kort om dit jaar nummer 1 te staan! Andere relevante check: Davis reed op de 5km (Astana 2012) 0.8 punt zwakker op laagland dan als allrounder (WK allround 2008).

    In het interview waarin ze zegt niets met allrounden te hebben suggereert dat ze na 3 afstanden lachend het toneel gaat verlaten.


    Nk_allround_dames.jpg
     
    leenstrafan en Hakkie2 vinden dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De Vries en Joling winnen dik op de tijd die @SprintMaster hier boven zet. De rest verliest volgens mij allemaal?
     
  9. rajknier

    rajknier Member

    Joling en Nauta vrijwel gelijk, ter Mors ook langzamer
     
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tijden even met 0.17 sec corrigeren vanwege de luchtdruk van 1036.4.

    T.o.v. de 2017 resultaten is het dus:
    Ter Mors +0.26
    Achtereekte -0.94
    De Vries -0.57
    Voorhuis -0.47
    Joling -0.27
    Nauta -0.11
    Van der Weijden -0.03
    Wijfje +0.10
     
    Laatst bewerkt: 20 jan 2017
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat maakt in principe geen verschil. Jij hebt een mooie voorspelling (dank daar voor!) en nu kun je net als bij een 10kamp atletiek de hele tijd vergelijken wie er wint op dat voorspelde schema en wie er verliest. En daarmee kun je dan de verwachte einduitslag aanpassen.
     
  12. rajknier

    rajknier Member

    Wat was er met Ter Mors? Zag er niet goed uit wat mij betreft...
     
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Vroeg ik me ook al af. Blessure ?
     
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zou wel jammer zijn, ik ben zeer benieuwd naar haar 3km.
     
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Mooi ticket is voor Roest wel binnen na deze 500.
     
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Roest rijdt even een goede 500m... Dat ticket lijkt al bijna binnen.
     
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ter Mors zit er als een dood vogeltje bij.
     
  18. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Is ziek...heeft zich afgemeld
     
  19. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Alweer ziek, gaat lekker dan.
     
  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat gaat inderdaad helemaal de verkeerde kant op.
     

Deel Deze Pagina