EK allround + sprint 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 dec 2016.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Of helemaal geen valse start meer.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat eerste bij atletiek wist ik niet, en als je met je handen over de lijn bent ben je al gestart net als met de schaats in de startlijn staan.
    Wat is de regel bij het zwemmen.
  3. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik was erbij dit weekend en wil daar nog een paar dingen over kwijt
    - Ik had verwacht dat niet één toernooi echt spannend zou worden, en dat was ook bijna zo. Alleen de vrouwelijke sprinters was nog wat spannend.
    - Het niveau was soms wel schrikbarend. Zag ik die Hongaar nou echt een 7+ klokken op de 5km....
    - Thialf is mooi geworden. Ik weet alleen niet of het handig is dat iedereen bij Zuid binnenkomt.
    - Het is niet handig om teveel kaarten te verkopen.
    - Ik werd op zaterdag geinterviewd door Langs de Lijn waar ik Sven roemde om zijn "Compromisloze topsportmentaliteit" en ik kreeg bijval van alle deskundige.
    - Gelukkig maakte Sven mijn woorden waar, en ja, de titel was inderdaad al "in de tas" na de 500m. Dat bevestigde hij met een geweldige 5km.
    - Het zaterdagprogramma is echt te lang. Ik houd van schaatsen, heel erg, maar pffff....
    - Als de 10 niet meer populair is, waarom beginnen al mijn collega's dan tegen mij over de 10km die ze gezien hebben?
    - Diezelfde collega's vinden twee, of eigenlijk vier toernooien door elkaar heen wel verwarrend.
    - Men kan willen vernieuwen en verhippen wat ze willen, maar uiteindelijk gaat het publiek het meeste uit z'n dak bij Hollandse meezingers.
    - Presentation break? We willen schaatsen zien!
    Nickel, De Keizer, fransvanbakel en 5 anderen vinden dit leuk.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    CarlVerheijen... Prachtige ritten gezien
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Fijn dat de Thialfgangers en de fans op dit forum zo genoten hebben. Ik heb ook genoten van Warschau en een lege Tor Stegny baan. Nou ja een lege baan? Tot er een groep van ca 20 Noren en een groepje van 4 Nederlanders zonder kaartje naar binnen liepen om een foto te maken van die baan. En tot de grote groep recreatieschaatsers naar binnen mochten. Ik had ze daar in Tor Stegny wel willen zien schaatsen, de EK-kampioenen, bij -10 tot -19 graden in de open lucht.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik vind het wel bijzonder dat men naar een wedstrijd gaat kijken waarvan je verwacht dat het niet spannend gaat worden. Zelf ga ik ook wel eens naar thialf, maar dan wel voor echte wedstrijden. Het EK is voor mij dan ook nooit een afweging geweest. The Titanic is een goede film, maar die hoef ik ook niet 10x te zien. Het gaat altijd over de Noren die wegblijven als ze weinig kans maken, Erben begon daar zondag ook weer over. Nederlanders zijn blijkbaar niet anders. 'We' gaan naar het stadion omdat 'we' weten dat 'we' gaan winnen. Het EK allround met grote vierkamp is dan ook heringevoerd onder druk van Nederlandse fans. Zouden die het allrounden ook nog zo tof vinden als de rol van Kramer van 2025 tot 2035 door een Noor of een Italiaan vervult wordt?
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    de Noren waren er toch gewoon?
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Yuskov bedoelde denk ik de Noorse fans: die gaan niet naar Hamar om een allroundtoernooi te kijken als er geen kanshebber uit eigen land is.
    proeme vindt dit leuk.
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Waarom niet ? Toen Heiden domineerde zaten de stadions in Nederland ( en in Noorwegen) overal vol en er gingen ook z0 'n 1500 Nederlanders naar de Gouden Schaats in Inzell waar het vast stond dat Heiden ook zou winnen als hij niet te veel op stap was geweest met de plaatselijke schonen en collega schaatsters. Nou domineerde Heiden "maar"4 jaar en Kramer inmiddels al 10 dus misschien was men destijds Heiden ook wel zat geworden als hij het 10 jaar volgehouden zou hebben.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ach, Noren gaan in ieder geval nog als ze kans maken. Er zijn ook genoeg landen waar supporters niet komen, zelfs als de landgenoten kans maken.

    Overigens lijkt het me weer een typisch Erben-vooroordeel. Noren komen volgens mij niet voor losse Wereldbekers, maar er is nog wel steeds een harde kern van allround-liefhebbers.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Is dat eerste echt waar? Ik kan niet spreken over schaatsen, maar ik ben toch al veel vaker bij sportevenementen van meer dan 6 uur geweest en nooit gemerkt dat iemand in het publiek daar last van had. Alleen maar beter, want ook na 6 of 7 uur is de stemming meestal 'jammer dat het al weer afgelopen is'.


    En dat laatste: op tv was het zeer overzichtelijk voor ieder die ook maar een heel klein beetje oplette.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De Noren komen eigenlijk alleen voor allround. Mass start vinden ze niks, shorttrack heeft het daar dus ook nooit gered.
  13. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    de kampioen is kampioen en de rest is te lui? Daar word ik zo moe van, alle respect voor Kramer, maar dat betekent niet dat de rest niet hard genoeg werkt. Er zijn er die misschien net iets TE hard werken, of die mentaal niet goed genoeg zijn, of met blessures kampen.

    Op eentje na dan misschien,
    de man die het hem moeilijk had kunnen maken,
    maar zo nodig een sabbatical nodig had.
  14. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    typische Erbenquatsch, het wk allround in Hamar een paar jaar geleden toen Bokko al in zijn weg naar beneden zat en Pedersen nog geen echte uitdager was zat nochtans knokkevol zaterdag, WB Stavanger ook aardig wat volk.
    Minder druk is niet altijd een gevolg van geen lokale favorietjes, prijszetting, concurrentie andere evenementen, weer, speelt allemaal mee.
    strawbale vindt dit leuk.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    het programma was echt niet langer als een gevuld dagje wereldbeker in Heerenveen (als je wat B-groepen wil zien)

    het programma was wel lang als je in Zuid stond en nauwelijks je plaats kon verlaten om te gaan pissen, maar dat heeft eerder met overdreven ticketverkoop te maken
    Monique vindt dit leuk.
  16. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Wat is de correcte houding. Is inzakken verplicht. Je kunt toch ook gewoon rechtop stil blijven staan al zal dat minder snel zijn.
  17. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Te lui is misschien niet helemaal het juiste woord en/of nogal gechargeerd. Zoals je zegt kunnen er ook andere redenen zijn waarom niemand in de buurt komt van het niveau van Kramer. Maar er zit een kern van waarheid in. Ik denk dat er best wel wat schaatsers zijn die fysiek even sterk zouden moeten kunnen zijn als Kramer, zowel in binnen- als buitenland, maar die leven minder voor hun sport of hebben minder een winnaarsmentaliteit of zijn mentaal gewoon minder sterk dan Kramer. Hij wint het zo ruim van alle anderen voornamelijk vanwege mentale factoren, niet vanwege fysieke factoren, daar ben ik van overtuigd. Trouwens, Kramer heeft ook wel fysieke problemen gekend, met zijn rug enzo.

    - Blokhuijsen kwam op een gegeven moment heel dichtbij, maar heeft een paar zware jaren achter de rug en is daardoor weer tegen een flinke achterstand aangelopen.
    - Verweij ook zoiets, maar nog een stukje erger (incl motivatieproblemen).
    - Pedersen heeft moeite met de druk om te gaan.
    - Yuskov heeft er gewoon geen zin in.

    Enzovoort, enzovoort. Plus, de dominantie van Kramer is een soort self-fulfilling prophecy geworden. Niemand gelooft nog werkelijk dat ze Kramer kunnen verslaan, dus dan gebeurt het ook niet. Met het allrounden tenminste. Op de afstandskampioenschappen op de 10K zie je dat er de afgelopen 5 jaar iemand is opgestaan die er wél geloof in heeft dat hij Kramer kan hebben, en dat is Bergsma. En tegenwoordig zijn de 10K's dan ook weer spannend.

    Betreffende de 10K komt daar nog bij dat Kramer zélf een gigantische mentale dreun heeft gehad in Vancouver waar hij tot op de dag van vandaag last van heeft. Als hij niet was gediskwalificeerd in Vancouver, had hij Bergsma gewoon verslagen in Sochi.
  18. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Nagy reed beslist geen goede 5K, maar ik heb echt wel ergere dingen gezien dan dat. Een paar jaar terug had je de 7.20 van Andersson, en een paar jaar daarvoor ook zo'n tijd van Roman Smirnov. Zulke dingen gebeuren soms helaas bij de mindere goden, en gelukkig was Nagy op de 5K de enige die het écht verprutste. In de breedte vond ik de 5K bij de heren een heel aardig niveau hebben.

    Dit toernooi deden de 3K dames en 10K heren me vooral pijn aan mijn ogen. De 3K omdat daar pas écht erbarmelijke tijden gereden werden, waar ze zich in de jaren '80 op vaste schaatsen en buitenijs nog voor zouden schamen, en de 10K omdat dat de wereldtoppers zouden moeten zijn in theorie.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Merkwaardige redenering. Volgens mij had hij er helemaal geen last meer van. In het Olympische seizoen won hij 2x van Bergsma. Maar toen hij het op de OS alleen moest doen lukte het niet.

    Voor de rest mee eens.
  20. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Met 'er last van hebben' bedoel ik niet dat hij er nog elke nacht over ligt te piekeren. Ik bedoel dat het zijn onaantastbaarheid op die afstand om zeep heeft geholpen. Die absolute overtuiging die hij altijd had dat hij absoluut de beste is en zal blijven, en die hij nog wel heeft op de 5K en de allroundtoernooien, die is er niet meer sinds Vancouver. Hij wint nog steeds vaak, maar hij is kwetsbaar(der) op die afstand, en dat komt niet (alleen) door zijn rug.

    Al geef ik toe dat het moeilijk te zeggen is of dat aan Kramer ligt of aan Bergsma. Want eerlijk is eerlijk, Bergsma is ook erg sterk, fysiek én mentaal.

Deel Deze Pagina