Voorbeschouwing OS 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 2 jan 2017.

  1. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  2. rajknier

    rajknier Member

    Lekkere tijden allemaal o_O - in elk geval niet 's nachts..
  3. Mikay

    Mikay Active Member

    Lijkt me voor de sporters niet echt ideaal. De 1500 vrouwen begint dan om 21.30 locale tijd...
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Fijn dat die 10 kilometer niet meer in de weg zit bij de TP, 1500 meter of massastart. Dan heeft niemand meer een excuus om die over te slaan.
    JohnZero, SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik had het persoonlijk liever allemaal een stuk vroeger gezien. Dat wordt weer vaak werken met de livestream open.

    Toch wel een behoorlijk verschil qua volgorde. Het was bij de laatste spelen altijd 3/5, 500, 1000, 1500, 5/10, TP als ik me niet vergis. 1500 gaat nu naar voren, 1000 meter mannen helemaal naar achteren.

    Zouden ze de 1000 voor mannen wel naar achteren hebben gehaald en de vrouwen niet omdat er wel vrouwen de dubbel 1000m/TP maken en maar heel weinig mannen?
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    De tijden zijn wel echt beroerd zo midden op de dag. Even kijken of ik nog een snipperdagje kan opnemen voor de mooiste afstanden. Ik kan ook wel zeggen dat ik die dagen thuis ga werken maar dat gelooft niemand, haha.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik vind de tijden eigenlijk ideaal, als ik had mogen kiezen waren dit de tijden geweest. Niet vroeg uit de veren en ook niet laat naar bed. Perfect, eigenlijk...
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja maar moet jij dan niet werken overdag?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, daarom zal ik ook één van de weinigen zijn die hier echt blij mee is. Als ik mijn dochter uit school moet halen is het daar 23:00 uur, dan zal het wel voorbij zijn.

    Maar iedereen die het tijdsverschil met Korea kent, wist wel dat het rond deze tijd ging zijn. Hooguit 2/3 uur vroeger, maar dan zit je nog onder werktijd, toch? Dit zijn vergelijkbare tijden met het voetbal tijdens het WK.
    Yuskov vindt dit leuk.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toen in Nagano begon het 's morgens om 8 uur, toen kon ik later naar het werk en 's avonds langer doorwerken. Althans daar waar het paste met alle vergaderingen die er zijn. Daar had ik nu ook een beetje op gehoopt. De meeste afstanden beginnen om 12:00 uur en dat is te laat om later te beginnen en te vroeg om eerder naar huis te gaan. Nou ja, ik zal wel zien, duurt nog een tijdje.
  11. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Vanaf 12:00 moet je gewoon een langere lunchpauze houden dus.
    En volgens het Olympisch programma gaat Kramer dus geen 1500m rijden.

    De selectiematrixregels zijn prima, maar ik verwacht nog wel discussie over aanwijzen van schaatsers op individuele afstanden in het geval van ziekte of iets dergelijks.
  12. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    En het is ook nog carnaval de eerste paar dagen. Kater verwerken, optocht lopen en schaatsen kijken tegelijk; dat gaat moeilijk worden.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben ook benieuwd of hij de 1500 gaat rijden op de OS. Er zit een dag tussen de 1500 en de 10, dus iets beter dan op het NK. Maar de titel op de 10 is het belangrijkst voor hem dus dan kan hij die 1500 beter laten schieten. Tenzij hij echt denkt dat hij kans op goud heeft daar.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nagano... mooie herinneringen. Met een walkmansnoertje door de mouw van mijn trui tijdens scheikundeles horen dat Timmertje goud won. En tijdens een tussenuur over de val van Wennemars.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    JohnZero, Monique en EenBrabander vinden dit leuk.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, bij Nagano was ik 11... Ik heb niet het idee dat ik weg bleef uit groep 8, ik denk dat ik vakantie had? Ik kan me zeker de ritten van Romme en Timmer nog wel goed herinneren. En mijn baalgevoel omdat mijn favoriet Ritsma geen goud won. Dus ik zal het wel live hebben gezien, denk ik.
    Monique vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik was 27 tijdens Nagano en realiseer me dat dat toch wel lang geleden is. Ik baalde ook dat Rintje niet won toen, ik was altijd groot fan van hem en totaal niet van Romme. Timmertje was toen ook geweldig. Het waren mooie Spelen.
    Duif vindt dit leuk.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    haha, dat soort herinneringen heb ik van Sydney 2000 (dat viel toen niet in de zomervakantie). Midden tijdens de aardrijkskundeles: "Goud voor Huizinga... oh... dat moest niet hardop..." Docent kon er om lachen gelukkig.

    Vanuit Nagano weet ik nog wel dat we tijdens de gymles met z'n allen in de kleedkamer gingen zitten om naar de radio te luisteren. Docent wilde het ook niet missen, maar er was nou eenmaal geen tv daarzo :p

    Tegenwoordig ben ik zelf docent. Sotchi:
    "Meneer, mag het schaatsen aan tijdens het sommen maken?"
    "Ga je daar harder van werken?"
    "Ja, natuurlijk, het is de 10km, dan hoef je maar af en toe te kijken"
    "ok"

    Het werkte :)



    Ik zie dat in 2018 de voorjaarsvakantie precies begint als de Spelen zijn afgelopen. Dat is geen fijne timing (alhoewel, dan kan ik nog gewoon naar Zweden vliegen en zelf schaatsen zonder de OS te missen...)
    JohnZero, Monique, G1ant en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ideale tijden juist! Alleen die 5000 voor mannen wordt wat lastig....Naja, 1 keertje om 2 AM opstaan op een zondagochtend is ook niet zo erg :D
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Goed idee, ik boek gewoon een vakantie naar Amerika en ga daar lekker kijken. :)

    Kan natuurlijk ook gewoon vakantie plannen en in mijn eigen huis gaan kijken.
    strawbale vindt dit leuk.
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    Monique vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina