Kramer niet bij eerste wedstrijd in nieuw Thialf

Discussie in 'Lange baan' gestart door Carola, 2 dec 2016.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    In de berichtgeving staat dat alleen Kramer afzegt maar uit Anema's woorden begrijp ik dat de
    hele ploeg afzegt. Wat is het nu?

    EDIT: deel even afgesplitst. Levert genoeg stof op.
    Laatst bewerkt: 2 dec 2016
  2. stijnsportgek

    stijnsportgek Well-Known Member

    Dat laatste zou wel echt een dikke middelvinger naar de Nederlandse sportfan en de Nederlandse sponsors zijn. En maar zeuren dat het schaatsen zo weinig sponsors aantrekt. Gek hé, als je als schaatsers zijnde overal zo makkelijk voor afzegt.
    proeme vindt dit leuk.
  3. Elina

    Elina Well-Known Member

  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het heel jammer dat hij heeft afgezegd. De ploeg zal er best een goede reden voor hebben, of denken te hebben, maar het is wel een degradatie. Ook jammer voor de mensen die speciaal voor Sven een kaartje hebben gekocht, want die zullen er zeker zijn. De reactie van Anema sloeg alleen nergens op, maar zodra die man gaat praten haak ik meestal snel af. Er komt niet veel zinnigs uit de man.
    leenstrafan en Hakkie2 vinden dit leuk.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De sponsor heeft hier officieel, en ik denk ook onofficieel in dit geval, helemaal niets over te zeggen. Volgens mij vertrouwen de sponsors ook gewoon op Orie. En terecht, die heeft zijn sporen ruim bewezen. En ik denk dat het de sponsors ook weinig kan schelen: ze moeten publiciteit pakken tijdens de NKs, EKs, WKs en Spelen, de rest is daarbij volgens mij te verwaarlozen.



    En straffen kun je moeilijk: dan heeft Kramer plots een kleine, oncontroleerbare blessure waarmee hij zich af gaat melden. Of wil je geblesseerde sporters ook straffen als ze hun lichaam sparen?
    leenstrafan vindt dit leuk.
  6. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ben het met je eens hoor. Straffen heeft geen enkele zin. Maar noem de worldcups dan ook geen worldcup meer. Want dat slaat helemaal nergens op, zoals daar nu mee omgegaan wordt.
    Toch denk ik zeker dat sponsors hier een rol van betekenis kunnen spelen. Maar misschien heb je gelijk dat ze het niets interesseert.
    Waarschijnlijk zal Kramer ook genoeg verdienen en schijt aan de geldsom hebben die te verdienen is met de worldcups.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het doet me denken aan 2012-2013: het hele seizoen de strijd niet aan durven gaan op de 10km omdat ie toch niet kan winnen. Het jaar erop maar 3 (!!!) internationale wedstrijden rijden, de OS titel duidelijk verliezen en dan meteen weer klagen over rugpijn. Het geeft bij mij weer eens het gevoel dat hij alleen maar rijd als hij de boel zo kan regisseren dat ie wint (zoals bij vrijwel alle 5 km's) om zo zijn publieksstatus hoog te houden en als het een keer lastig dreigt te worden zich maar weer terugtrekt.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Toch leuk dat we het weer ergens over kunnen hebben. Ik heb ben het eens met Anema dat het jammer is voor de 10 kilometer van volgende week dat Kramer wegblijft. Maar verder slaat Anema de plank toch redelijk mis met zijn "zwaar door de staat gesteund team Lotto". Dat is niet waar natuurlijk.

    Ik denk dat Anema in de war was met zijn eigen team toen hij het had over staatssteun: http://nos.nl/artikel/2065912-schaatsteams-profiteren-onterecht-van-noc-nsf-gelden.html. Iets met een pot en een ketel zullen we maar zeggen.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hmmm.. lijkt erop alsof Sven de strijd op 10 km nog effetjes wilt uitstellen. Dan maar niet rijden als je niet zeker weet dat je kan winnen.
  10. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Dat klopt helemaal
  11. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    'Het hele seizoen de strijd niet aan durven gaan op de 10 km' = een of twee 10K's overslaan. Meer zijn er namelijk ook gewoon niet, tenzij je allroundtoernooien gaat meetellen, maar daar doet Bergsma meestal niet aan mee (of in ieder geval is hij geen serieuze concurrent van Kramer).
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jullie gaan nu uit van de veronderstelling dat Kramer over slaat omdat het de 10km is. Mocht heel Lotto-Jumbo over slaan is dat alvast zeker onzin, maar sowieso denk ik niet dat dat de reden is. Ze testen gewoon de ideale voorbereiding voor volgend jaar uit en daarbij moet je af en toe wat puzzelen.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik vind de afmelding van Kramer volkomen logisch, tussen de 10km van het NK afstanden en de 10km van het EK zitten 9 dagen. Twee weken daarvoor ook nog een 10m bij de World Cup wordt een beetje teveel van het goede. De mannen van Anema hebben daar geen last van omdat van hem niemand het EK zal rijden.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mooi hoor die Anema. Alleen...

    ... is hij zelf dan zo open over welke wedstrijden zijn pupillen wel of niet rijden? Gaan de Bergsma's nog iets met allround doen bijvoorbeeld?
    ... heeft hij zelf niet even bij Orie en Kramer geinformeerd wat hun programma zou zijn?
    ... waarom hebben de media hier niet veel eerder een punt van gemaakt? Was toch erg logisch geweest om in Groningen aan Kramer te vragen hoe zijn voorseizoen er verder uit zou zien.
  15. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Dat was min of meer mijn punt idd.
  16. Roomijs

    Roomijs Member

    10 meter schaatsen moet voor Kramer toch wel te doen zijn? ;)
    HaagscheBluf, EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    1. Denk het niet. In een uitzending van Omroep Friesland werd hier ook naar gevraagd. Toen Bergsma aan het antwoorden was zei Anema "laten we het over iets leuks hebben, dit wordt hem niet".
    2. Vast niet. Een ervaren man als Anema weet ook wel dat Heerenveen niet ideaal is in het schema. Maar ook hij zal niet gedacht hebben dat Kramer het nieuwe Thialf links laat liggen. Juist Kramer heeft zich uitgesproken voor een nieuw Thialf en dan komt meneer zelf niet opdagen. Das niet chic.
    3. Misschien maar dan gaat ie er toch omheen draaien. Wat echt hoogst irritant is dat dit weer net voor de World Cup bekend wordt gemaakt. Daardoor weet Kramer toch weer het nieuws te beheersen ook al is ie er niet bij. Maak het nou gewoon maandag bekend, dan hoeven we er verder niet te veel aandacht aan te geven.
    schaatsfan79 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Touché :)
  19. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Eigenlijk denk ik dat Kramer Bergsma niet kan pakken op de 10 nu en dat hij daarom niet start.
    Hij was belachelijk goed op de 5 km en ook nog eens op de 1500. En ik blijf zeggen dat de Kramer van nu niet en een goede 1500 en een goede 10 km. kan rijden.

    En je kan over Anema zeggen wat je wilt, maar hij leverde wel de OS kampioen op de 10 km af om het over de rest van zijn palmares maar niet te hebben.
    Ik vond de reactie van Orie dan ook niet chic. Anema is een apart figuur, maar hij is in ieder geval authentiek en een fervente liefhebber van de 10 km. Persoonlijk houd ik daar wel van.:)
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hoewel dat officieel zo zou kunnen zijn is dat natuurlijk in werkelijkheid nooit te controleren, alles wordt dan officieus gedaan en geen haan die daar naar kraait.
    Sorry dat ik niet zo naïef ben om te geloven dat sponsoren helemaal niets in de melk te brokkelen hebben.

Deel Deze Pagina