KNSB Cup 28-30 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 9 okt 2016.

  1. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Volgens het interview moest ze dus weg en ging dat 'niet lekker'. Als je kunt kiezen tussen Kleibeuker en Achtereekte, de laatste 3 jaar gemiddeld gezien van vergelijkbaar niveau, dan kies je toch altijd voor iemand die nog tien jaar mee kan, lijkt me. Zal dus wel iets meer achter zitten. Anema levert geweldige prestaties, maar er gaan toch wel echt te veel mensen 'niet lekker' weg bij hem.

    Denk dat de dikke knuffel met niet-ploeggenote maar wel ex-Anema-ploeggenote Antoinette de Jong na afloop ook op die manier te verklaren is.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Je vraagt nu wel echt om een reactie van Kritische Kijker over dat schaatsen en korfbal even voorspelbare sporten zijn.
    Volkomen logische keus van de NOS. Kom op. De finale van een EK tegenover een plaatsingswedstrijd voor wereldbekers en dan ook nog onbelangrijke ritten daarvan.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Achtereekte is veel minder een marathondame. Ik denk dat Anema alles zet op de duo's Schouten/Kleibeuker en stroetinga/Bergsma voor de mass start. Dan moeten die goed op elkaar ingespeeld zijn.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    misschien is hij bang dat ze het niet meer kunnen nu ze de hulp van Contin kwijt zijn?
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Prima tijden in het eerste blok van de 10 kilometer.
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Bijzonder sterke race van Talsma. Begon te snel, moest even terug naar de 33'ers in het middenstuk, maar kon toch nog versnellen aan het eind. Wat een stayerstalent is die man!
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    da ze die ritten niet op tv brengen snap ik wel. Maar dat ze dan kiezen voor korfbal snap ik niet...
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Houd toch op , er is helemaal geen verschil tussen korfbal en schaatsen !
    Het is precies hetzelfde

    Even groot en even mondiaal en op het einde wint altijd NL

    Laten we vooral niet doen alsof schaatsen een wereldsport is en korfbal niet :rolleyes:

    Het zijn beide folklore C sporten , laten we schaatsen vooral niet groter maken dan korfbal want het is precies het zelfde
    Laatst bewerkt: 30 okt 2016
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zou kunnen. Maar Achtereekte is er van alle Nederlandse vrouwen het dichtst bij in de buurt geweest om Sablikova te verslaan op een 5 km. Die had ik dan toch niet laten gaan. Ik denk eerder dat er een botsing van karakters is geweest.
  10. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Tis wel een heel erg Hollandsche middag daardoor.....;)
    leenstrafan vindt dit leuk.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik kan persoonlijk best naar korfbal kijken, terwijl ik het nooit gedaan heb en ook niemand ken dit het doet. Heb het idee dat het lacherige toontje waarmee Mart Smeets over korfbal praatte invloed heeft op hoe veel mensen ernaar kijken. Het is best een snelle en ook een heel tactische sport. Vind het tv-genieker dan bijvoorbeeld waterpolo. Alleen jammer dat het alleen in Nederland serieus wordt beoefend.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  12. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    En die laatste zin dat geldt precies hetzelfde voor schaatsen !

    Mart Smeets moet je niet serieus nemen , die deed over F1 ook altijd lacherig en dat is nu bijna net zo populair als schaatsen :D

    Ik weet niet waar de finale nu was, maar ik zag wel eens beelden vanuit een tot de nok toe gevuld Ahoy en dat is een groot feest hoor. Daar kan een vol thialf niet tegen op en Ahoy vol met jeugd he , alleen dat maakt het al dynamischer dan een zaal vol bejaarden
    G1ant vindt dit leuk.
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Hey! Jouke Hogeveen!!!! Die herinneren we ons nog wel van vorig jaar, toch?
    U weet nog wel.....die man die een wel hele vreemde start maakte bij het NK afstanden, maar in de laatste ronden Stroet volledig naar huis reed.
    Dit terwijl Kramer beneden in de afkoelruimte dit van enthousiasme springend en wel, op de tv volgde.:)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik heb Smeets nooit over korfbal horen praten. Maar als je weet dat er voor vandaag 5 EK-finales zijn geweest, Nederland er 5 gewonnen heeft en België 4x de tegenstander was en het vandaag wéér Nederland-België is, dan heb ik niet de indruk dat het nou zo'n hoogstaande spannende sport is...
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De finales tussen Nederland en België zijn soms wel spannend, oké, deze finale was een beetje eenzijdig. De voorrondes (tegen Catalonië, Rusland, Turkije, etc.) waren inderdaad niet spannend en zijn dan ook niet uitgezonden. Korfbal is toch wel een sport met 100.000 spelers in Nederland en dan die ene spannende interland in het jaar (finale EK of WK tussen Nederland en België) die hoort de NOS dan ook wel uit te zenden.

    Als je het per se nodig vindt om elke keer als Marrit Leenstra niet op het podium komt, te herhalen dat je haar niet meer dan een subtopper vindt, wees dan ook een vent en noem het dan ook als ze knap en verrassend (en met een opening 10.6) een afstand wint, die juist niet de hare is en daar de gedoodverfde favoriet Jorien ter Mors verslaat.
    G1ant en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Snap ik. En dat korfbal en schaatsen even breed zijn is natuurlijk ook enorm overdreven. Korfbal is een beetje alsof je een WK marathonschaatsen op natuurlijs zou houden, en dan als landenwedstrijd. Toch zou ik daar ook zeker naar kijken. :)

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    En de 10 km is dat wel ????

    Die gaat al JAREN ALLEEN tussen Jorrit en Sven , en voor de 5 km geldt het zelfde en voor ALLE allround toernooien geldt dat ook!

    Hoe kan je zeggen dat korfbal GEEN hoogstaande SPANNENDE sport is en schaatsen WEL??

    Het is precies het zelfde

    Even mondiaal , even groot , met het enige verschil dat er in Ahoy busladingen kids zitten en in Thialf busladingen oudjes

    De schaatsfan is wel de laatste die korfbal af kan kraken :rolleyes:
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hoogstaand wel, in Nederland. Spannend misschien niet qua winnaar.

    Maar Sporza zendt veel meer veldrijden uit dan de NOS korfbal, terwijl in NL veel meer aan korfbal wordt gedaan dan in België aan veldrijden. Als Nederland de EK finale van een sport waar Nederland in de finale staat en het EK ook nog eens in Nederland is niet uit zou zenden, zou je wat mij betreft pas echt klachten moeten hebben. Doe nou niet alsof er teveel korfbal op tv is.

    (Korfbal is trouwens inderdaad een schitterende kijksport en ook nog eens erg leuk om te doen, maar dat doet er nog niet eens veel toe)
    leenstrafan vindt dit leuk.
  19. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Klopt korfbal is een prima dynamische kijksport en snel bovendien . Laten we vooral naar onze eigen folklore sport kijken ipv die andere folklore sport af te kraken
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tjongejongejonge, waarom gaat het uitgerekend nu mis met de ijsmachine .... :p

Deel Deze Pagina