De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Doorslaan kan ook he.
    Bij de NOS gooien ze nog niet massaal allemaal hun slipje op de baan als Dafne moet lopen. Er is echt heel veel aandacht voor haar, bijna elke week wel beelden van een wedstrijd of een reportage.
    G1ant vindt dit leuk.
  2. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Zie je wat ik deed? Doorslaan. ;)
  3. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    De achtervolging bij biathlon heeft wat oneerlijks maar profsport op TV moet ook niet op de eerste plaats eerlijk zijn maar dient te vermaken.
    Een paar decennia terug had biathlon alleen maar wat ik noem een soort van tijdritten ( die nu nog steeds wel in het prgramma zitten) maar de massastarts en achtervolging heeft het tot een profwaardig schouwspel gemaakt.
    Het langebaan schaatsen zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
    Een stap in die richting is weg met al die steriele vertoningen in geklimatiseerde ijshallen met storende dweilpauzes en gewoon weer terug naar bijv. Bislet of een WK zoals onlangs een NK in het Ol.Stadion. In Bislet en het Ol.Stadion kunnen ook veel meer toeschouwers dan in ieder indoorbaan. De "oneerlijkheid" van mogelijk wisselende omstandigheden maar voor lief nemen.
    Laatst bewerkt: 7 mrt 2016
    Bastiaan83 en Hakkie2 vinden dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik ben het een keer volledig met je eens. Schaatsen moet weg uit die hallen en schaatsen zou ook minder gericht op tijdrijden en meer op het winnen van ritten moeten zijn. Dan kun je misschien ipv naar biatlon beter naar langlaufen kijken. En dan met name de sprint van het langlaufen. Regelmatig in een mooie omgeving (laatst nog dwars door het centrum van Stockholm) en gewoon heats waarbij de winnaars door gaan naar de volgende ronde. Kan bij schaatsen perfect op de 500m en evt de 1000m, die je echt wel meerdere keren op een dag kan rijden. Begin met 20 deelnemers, 10 winnaars en 2 tijdsnelsten door, daarna 12 deelnemers, de 6 winnaars en 2 tijdsnelste verliezers gaan door naar de volgende ronde. En vanaf dan gewoon van 8 naar 4 naar 2 deelnemers. Moet je 5 keer rijden, dat zou je over 2 dagen kunnen verspreiden op een WK. Evt. kun je nog starten met veel meer deelnemers en eerst een kwalificatie op tijd, waarbij de beste 20 door gaan, heb je 6 ritten. Dag 1 kwalificatie, eerste en tweede ronde. Dag 2 kwartfinale, halve finale en finale.
    proeme, EenBrabander en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  5. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik ben zeker voorstander om met het schaatsen weer naar buiten te gaan. Zo hoort schaatsen in mijn ogen ook te zijn, lekker buiten. Gevecht tegen de (winterse) omstandigheden, omringt met een mooie omgeving. Die saaie lege hallen vind ik echt 0,0 uitstraling hebben... En natuurlijk zal er dan gezegd worden, je kunt te maken hebben met verschillende omstandigheden en dat is oneerlijk. Klopt, maar kijk naar andere wintersporten. Bijna alles wordt buiten gehouden, en die hoor ik amper daarover klagen. In mijn beleving kan een toernooi er juist spannender door worden, omdat de onvoorspelbaarheid hierdoor groter wordt. En naar mijn mening verliest het schaatsen juist zijn populariteit door de voorspelbaarheid.

    Ik las dat er dit weekend sprake was van een flinke daling in de kijkcijfers. Ik geloof echt dat de voorspelbaarheid hier debet aan is. Van te voren was eigenlijk wel al bekend dat Kramer en Sablikova zouden winnen, dus waarom nog kijken?
    http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/kijkcijfers-schaatsen-flink-omlaag-sponsors-haken-af

    En misschien moet het voor deze nieuwe generatie kijkers inderdaad wel een stuk makkelijker: rekenwerk, tijden onthouden zit er blijkbaar niet echt meer in. Het moet sneller, het moet gelijk duidelijk zijn wie er wint. Dus prima idee @Hakkie2. Man tegen man gevecht, de winnaar gaat een ronde verder.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zijn de kijkcijfers misschien mede lager doordat het toernooi nu veel later in het seizoen zit?
  7. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Die voorspelbaarheid zou kunnen maar daar staat weer tegenover dat in het laatste decennium er ook geen maat stond op Sven Nys maar de Vlaamse kijkcijfers bij de veldritten namen alleen maar toe.
    Ik denk dat de spektakelwaarde van een evenement een grotere rol speelt.
  8. Daniel

    Daniel Active Member

    Hahahaha de NOS heeft nooit gezegd of geschreven dat alle wedstrijden in het kader van de WB wedstrijden in Heerenveen live en in z'n geheel worden uitgezonden.
    Velen zijn hier zo gauw overstuur, de NOS is vaak de zwarte Piet bij het schaatsen, dat die sukkels van de KNSB en de organisatie in H'veen het zo plannen ligt niet aan de NOS. Die zendt heel veel uit en daar moeten we heel dankbaar voor zijn.
    Lieve NOS, ga volgend seizoen zo door en vergeet het personeel daarbij niet, dat kan wel een tandje beter.
    G1ant vindt dit leuk.
  9. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Heb je het tegen mij? Ben ik die "velen"?

    Die mixage van de NOS had wel anders gekund. De 500 meters beide live uitzenden en het studiogesprek met Dione en Erben in de dweilpauze. Dan zou de volgorde chronoligisch in ieder geval geklopt hebben.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  10. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Als ze het niet hadden geschreven dan is het zo, maar in hun artikel http://nos.nl/artikel/2091987-de-sport-van-vrijdag-bij-de-nos.html staat toch echt dat ze alle drie individuele afstanden live uitzenden.

    "Om 16.10 uur beginnen de vrouwen aan de 500 meter, een kwartiertje later rijden de mannen diezelfde afstand en om 17.05 klinkt het startschot voor de 3.000 meter. Deze drie afstanden zijn rechtstreeks te bekijken op NPO 1 en NOS.nl."
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Heb je gezien wat het buitenland wel live uitzend in hun sporten. Duitsland zend bijna alles (ook doordeweeks midden op de dag) wat in de sneeuws plaatsvind. Engeland alles met snooker en darts, Belgiè alles met wielrennen en vooral veldrijden. Dus ja, wij komen er bekaaid af.
    Gezien de uitzendtijd leek het me wel de bedoeling dat de NOS alles live zou uitzenden, maar ja dat oeverloze gelul.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Engeland doet (helaas) zeker niet alles met Snooker en Darts op een BBC zender. Dat er commerciëlen willen uitzenden is wat anders. Als RTL dik biedt op de wereldbeker schaatsen halen zie die ook wel binnen. Dat willen ze alleen niet. Kun je de NOS niet op aankijken.
    G1ant vindt dit leuk.
  13. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Schaatsen en bekaaid vanaf komen. Dat sommigen dit in 1 zin durven te typen. Je blijft hopen dat het gekheid is, maar jullie zijn nog serieus ook... Jammer dat geklaag over de NOS elke week. Naar mijn mening totaal niet nodig, geniet gewoon van het schaatsen dat wél op tv is.
    Monique vindt dit leuk.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    We zien zowaar alles live van de 3000. Hoe lang duren die dweilpauzes wel niet. Een pauzeblok en 6 ritten 500.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Is ook een beetje ironisch, maar vergeleken met het buitenland mag je echt niet beweren dat we verwend worden.
  16. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Waarom vergelijken met het buitenland? Vergelijk het met andere sporten, hebben we helemaal niks te klagen! NOS kan er niks aan doen dat andere zenders het schaatsen niet willen laten zien en wij het dus alleen van de NOS moeten hebben. We moeten die zender dus juist dankbaar zijn. Zonder de NOS, geen schaatsen op de Nederlandse tv!
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dus kunnen we concluderen dat de NOS relatief weinig aan live sport doet.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Gewoon omdat ze tegenover veel buitenlandse zenders een heel klein budget hebben. En ze hebben geen eigen zenders, zoals de BBC. Ze hebben dit jaar belachelijk veel livesport uitgezonden, alleen op hun site. Dat is goedkoper en die is wel van hunzelf. Hoeven ze geen programmas van MAX, KRONCRV of wat dan ook voor van de zender te jagen.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Heeft Belgiè een hoog budget.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat veldrijden is niet duur. En blijkbaar heeft Sporza meer geld voor wielrennen dan de NOS. Ze hebben dan ook heel wat minder andere sporten. En misschien wel meer geld van de overheid, geen idee. De NOS haar budget is flink ingekort en ze hebben nul euro bezuinigd op de nieuwsvoorziening, een te verdedigen keus. Dan moeten ze dus bezuinigen op sport. En ondanks dat hebben ze nog nooit zoveel livesport gebracht als het afgelopen jaar, in veel verschillende sporten: alleen wel op de site. Prima keus.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina