WK Afstanden 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2015.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mooi de felicitaties van Jorrit aan Sven. Twee titanen!
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Bij jouw posts vraag ik me meer dan eens af of je hetzelfde ook in het gezicht van de betreffende persoon zou durven zeggen, maar hier laat ik het bij.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    <kritsche kijker-modus>

    Jullie dachten toch niet echt dat Kramer hier niet ging winnen? Hij is nooit een seconde in gevaar geweest. Nooit. Alles perfect onder controle.

    </kritische kijker-modus>

    ;)

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  4. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Met die ridders met zwaarden bij de podia, ziet het er meer uit alsof ze op het punt staan om op het schavot te worden onthoofd ipv een medaille te krijgen.
    Bizar beeld.
  5. Basje

    Basje Active Member

    Één van de mooiste 5 kilometers die ik ooit gezien heb. Niet alleen die twee fantastische tijden van Bergsma en Kramer en de bijbehorende spanning, maar ook de tijden van de andere schaatsers mogen er zijn. Prachtige ritten gezien waar ik de rit van Michael tegen Swings misschien nog wel het mooist vond. Die absurde start met 27.7 en verslagen zijn en toch nog winnen.

    Pedersen ook een heerlijk schema gereden, alles tussen 29.3 en 29.8 en eens geen zwakke laatste ronde. Beckert in de schaduw van Bergsma ook een fantastische rit gereden.
    alexander79 en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als ik een verslaggever zou zijn? Waarom niet...ik zou het zelfs aan hem vragen of het voelt als falen.
    Oh bij mij heb je wel heel veel vragen.... maar je reageert niet op de rest van m'n posts. Zouden de mensen die Bokko geen topsporter vinden het wel in z'n gezicht durven te zeggen?
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Mooi hoe het publiek gaat staan bij het afspelen van een volkslied.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Pedersen heeft inderdaad netjes gereden. 6:15 is een prachtige tijd.
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die moest ik dus ook even opzoeken...
    In 2011-2012, het jaar na zijn gezondheids-sabbatical, werd Kramer in de WB een keer geklopt door Bergsma en een keer door De Jong. Maar dat was de WB. En verder herinnert iedereen zich vast nog wel die nederlaag die Enrico Fabris hem in 2007 toebracht in SLC. Die woede! Het spatte met vulkanisch geweld uit zijn ogen!

    Maar verder? Nee, verder verloor Kramer sinds hij lang geleden op zijn troon klom nog nooit een Grote 5000 Meter. En dat is echt Razend Knap!
    Maar Mijn Heer, wat scheelde het vandaag weinig ...
  10. Daniel

    Daniel Active Member

    De titel van Sven Kramer op de 5000 meter van vandaag betekent zijn 7e WK titel op deze afstand en zijn 17e goud op de WK Afstanden. Deze titel betekend ook een Nederlandse mijlpaal. In 1996 werd Ids Postma op de 5000 meter de eerste Nederlandse wereldkampioen. De titel van Sven Kramer van vandaag is, toevallig ook op de 5000 meter, de 50e WK Afstanden titel voor Nederlandse mannen.
  11. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Sven Kramer blijft de baas van de ijsbaan. Nu nog even wereldkampioen allround worden en hij heeft weer alles binnen.

    Wel een zeldzaam mooie 5km gezien. Mooi dat Jorrit Bergsma Sven Kramer tot het uiterste wist te drijven.

    Verder ben ik blij dat Peter Michael en Bart Swings vandaag wel een hoog niveau wisten te halen. Ik denk ook dat ik Sverre Lunde Pedersen en Patrick Beckert nog nooit zo'n goede 5km heb zien rijden.
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    Mooie strijd nu over op de sprintmodus!
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vind Bokko alles behalve een loser, integendeel, ik heb veel respect voor hem en alle topsporters (die op een eerlijke manier hun sport bedrijven, dus geen doping etc). Ik stel alleen dat hij toch iets mist waardoor hij nooit van het kaliber Kramer zal kunnen zijn.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sinds Fabris is niemand echt zo dichtbij gekomen op een groot toernooi. En dit is zelfs zo dat iemand een tijd neerzette waarvan Sven zoiets had van: sooo, dat wordt flink m'n best doen.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ben ik al bijgekomen? Nee, en dat zal ook niet meer lukken vandaag. Manmanman, wat een gedenkwaardige en legendarische 5 kilometer! Wilden we op dit forum een 10 km die we nog jaren gingen onthouden? Nou, dat lukte niet, maar we krijgen wel een fantastische 5 voorgeschoteld.
    Goed, waar zal ik beginnen? Bij het begin dan maar. Al na twee minuten de eerste foute wissel van Babenko. Sommige mensen noemen hem dan een flapdrol, maar zijn Kramer, Hedrick en (1971) Bols dan ook flapdrollen? Nee… Daarna Søfteland die een mooie aanval doet op de tijd van Seryaev, en de leuke rit tussen Thorup (de Deen die in Frankrijk Duits studeert op een Engelse school) en Mikhailov. Daarna het spektakel tussen Bøkko en Szymanski, en Contin die de eerste prachtige tijd neerzet. Na de dweil zien we Giovannini een prima race rijden, maar al die eerste ritten vallen in het niet bij rit 7.
    Twee Skeeleraars die willen winnen, en een prachtige strijd ervan maken. Natuurlijk al de bi-zar-re 27.7 van Michael. Die Nieuw-Zeelander (ja) op een laaglandbaan (jaja) zat maar één seconden achter op het WR van Kramer (jajaja) op 1.000 meter. Daarna lijkt Michael een beetje in te storten en rijdt Swings 29.9 naar huis. Totdat de Belg een beetje moeite begint te krijgen. Dan ruikt Michael weer bloed en doen de twee een Hoogeveen-Stroetinga! Kennen de Russen dat ook! Daarna klopt Flowers ruim De Vries en lijken er weer flowers voor Flowers te komen. Maar die kwamen er uiteindelijk niet…
    Jorrit Bergsma dan. Al die lage 29'ers, moest dat niet eens fout gaan? Nee, want Bergsma knoopt er een paar 28'ers achteraan en rijdt een laagland-PR en net geen baanrecord! Stonden we al te springen door de kamer vanwege Swings - Michael, doen we dat weer bij Bergsma (ik spring nogal vaak door de kamer dit WK… ;) ) . 6:10.66, dat reed 'ie in Calgary ook… En Beckert al sneller dan Bloemen, dus geen medaille voor Bloemen. We verwachtten dat Kramer vanaf het begin weg zou rijden van Pedersen, maar dat viel wel mee. Kramer begon ietsje sneller dan Bergsma, maar in de wetenschap dat Jorrit nog wat 28'ers in petto had… en daarachter rijdt Pedersen een geweldige race in de schaatssporen van Kramer. The Metrønøme uit Noorwegen, alleen maar 29.6, 29.7 of 29.8 en één keer 29.3!
    WAUW!
    Maar wat werd het spannend tussen Kramer en Bergsma. Svens voorsprong liep zienderogen terug. Meetellen richting de finish…
    Goud voor Kramer. Zilver voor Bergsma. En Pedersen, met een van de snelste laaglandtijden voor niet-Nederlanders ooit, een geweldige bronzen medaille. Wanneer zagen we voor het laatst een Noor 6:15 rijden op een laaglandbaan? Is dat überhaupt al eens gebeurd? En wanneer werd je op laagland slechts 8e met 6:20?
    Wat een niveau! Wat een spanning! Hoezo lange afstanden te oranje en te saai?
    SprintMaster, Svenfan1, Monique en 6 anderen vinden dit leuk.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    38.69, niet slecht voor Smit
    Yuskov vindt dit leuk.
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Heb je net Erben gehoord.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik ben het wel met je eens dat Ter Mors allroundster zou kunnen zijn. Maar op DIT MOMENT is ze dat niet. Heb je Erben net ook gehoord, die noemde haar kanshebster op de 500m ;)

    Jij bent echt de enige die haar op dit moment als allroundster ziet...
    Sidekick vindt dit leuk.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Maar hoeveel sporters zijn van het kaliber van Kramer? Zou Rintje Ritsma, Gianni Romme.. wel van Kramer hebben gewonnen dan?
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Zo, Ter Mors zet even een lekkere tijd neer.

Deel Deze Pagina