De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

  1. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Nou, 20000 vind ik niet veel geld hoor in vergelijking met wat andere sporters verdienen.
  2. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    neen, uiteraard niet, maar het is een mooie som in vergelijking tot wat ze voor de rest krijgen en voor iets waar amper aandacht voor is. En vooral omdat het alles of niets is. :)
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Is het eigenlijk denkbaar dat we volgend jaar andere Belgen dan Bart Swings en Jelena Peeters in internationale wedstrijden gaan zien?
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Niet ondenkbaar, maar ook niet realistisch. Ik zie inliners als Ellen van de Catsye, Tim Sibiet, Mathias Vosté en Jore Vandenberghe niet gauw naar de ijzers pakken. Ik weet niet of Maarten Swings, Neele Armée of Ferre Spruyt nog plannen hebben, maar herinner me van een Sporza-interview dat het voor Sandrine Tas in ieder geval bij het rollen op wieltjes blijft.

    Over skeeleren gesproken: Ik ben heel benieuwd of het Duitse supertalent Simon Albrecht nog Olympische ambities heeft. Gezien zijn enorme aanleg en fabelachtige techniek op hoge snelheden, zou hij wel eens heel goed kunnen overstappen op schaatsen. Dit jaar rijdt hij voor het eerst bij de senioren en mag zich daar meten met grootheden als Andres Muoz en Pedro Causil. Afgelopen jaar reed hij als junior al dikwijls sneller dan die twee in tijdritten. Als zij al zulke sprongen op ijs kunnen maken (Causil: 36.7 en 1:11.9) na een aantal maanden, kan Simon m.i. ook heel ver komen.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Voste schaatst al een tijdje rond hoor, ek&wk shorttrack gereden bv ;) heeft ook al eens langebaan gedaan, maar zal wellicht bij een sporadisch uitstapje blijven helaas
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    "Begin deze week heeft Rutger Tijssen bij manager/coach Bart Veldkamp aangegeven dat hij stopt als coach van Team Stressless. "
    bron: Team Stressless

    benieuwd wie er in de plaats komt
    Laatst bewerkt: 8 apr 2015
  7. WiQued

    WiQued New Member

    Het verbaast me eigenlijk niets. En ohja: over inliners op de messen: in het contract met de rollerbond staat expliciet dat ze niet de langebaan op mogen... Hoezo kortzichtig?
  8. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Bizar. Hoe doet Swings dat dan? Of mag hij wegens contractbreuk nu niet meer uitkomen voor de Belgische rollerbond? Of wordt zijn deelname gedoogd (op het EK), maar komt hij niet in aanmerking voor een status als topsporter (en loopt hij dus salaris mis)?
  9. McSmit

    McSmit Active Member

    8e plek 10km is $500 ipv $250. Dit verklaart de laatste $250.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. WiQued

    WiQued New Member

    Ik vermoed dat ze daar een regeling mee hebben. Maar, nieuwe inline skaters die het ijs op willen wordt het blijkbaar erg lastig gemaakt (daarom blijft Sandrine Tas dus op de wieletjes).
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    heilige schrik dat iedereen voor Olympisch succes gaat en WK's inline laat schieten?
    Zou allemaal niet nodig zijn mocht er nu gewoon 1 sportbond zijn, met 1 globale kalender die rekening houdt met sporters die aan ijzers en wieltjes doen.

    Of als inline gewoon Olympisch wordt natuurlijk.
  12. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bart Swings' snelste ronde op Le Mans in beeld:

    ZeeKoei vindt dit leuk.
  14. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Heel gaaf! Maar die topsnelheid van meer dan 74km/h: kan dat echt??? Of zit er een afdaling in dat parcours? En dat gemiddelde van 45km/h vind ik ook bizar hard, vooral met al dat geslalom tussen de minder geoefende skaters door.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ja die topsnelheid klopt! Na de Côte de Dunlop (top op 1.10 in de video) zit een afdaling van zo'n 400m waarin je 12 hoogtemeters omlaag gaat, in de video is dit niet zo goed zichtbaar. Ondergetekende noteerde aan het eind van de bocht een piekje van 56 km/h. :) Verder op zit er aan het eind van een lang stuk aflopend vals plat nog een leuke bocht naar rechts (op 2.50) waar je met een paar keer beentje over vol kan doorknallen.
    Over het algemeen valt het wel mee met het passeren van langzame skaters, de baan is erg breed. Alleen in de eerste 2 rondes is het wel oppassen, daarna ligt het veld lekker uit elkaar.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  16. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Weetje-van-de-dag:

    [​IMG]
    Een minder bekende Belg deze keer: Jean-Joseph Merlin
    Wie? De in Huy geboren uitvinder van de inline skates (1743), wat meteen ook de voorloper was van de klassieke rolschaats.
    De klassieke rolschaats (Plimpton, 1863), met ook wieltjes naast elkaar (stabieler) en met een veerconstructie, kwam er pas ruim honder jaar later.
    Laatst bewerkt: 21 aug 2015
    leenstrafan vindt dit leuk.
  17. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

  18. seppe

    seppe Active Member

    Nickel, LeeMoZovski, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Niiiiiiice! Op naar een nieuwe Belgische TP-ploeg?
    En dan Tas en Vanhoutte nog bij de dames please ;)
    LeeMoZovski, Elina en seppe vinden dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina