Schaatskalender 2015–2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 14 feb 2015.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zijn er ook echt signalen dat de KNSB/de ploegen er zo over denken. Wat wij hier vinden op het forum is natuurlijk interessant (en ook al eens in een apart topic besproken), maar ik ben nog meer geïnteresseerd in de gedachten van de mensen die hier over gaan.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik geloof wel dat het dit seizoen redelijk vrij breed gedragen wordt dat die kwalificatie nonsens rondom de 5 en 10 voor het WK Afstanden en die rare wedstrijd eind januari nu niet bepaald een geweldig succes waren. Zulke aparte wedstrijden en regels vaag je weg met een soort NK Afstanden op de plek van het fameuze OKT. De vraag is dan alleen waar je naartoe gaat met het NK Sprint en Allround. Laat ik eens meedenken:

    30-31 oktober/1 november: kwalificatie wedstrijden voor de wereldbeker plaatsen.

    (Echte toppers - Kramer, Wust, Bergsma, Mulder e.d. - al aangewezen voor plekken op hun afstanden. Stellen deze schaatsers in de WB teleur, dan is dat heus geen ramp voor Nederland en zullen ze bij het NK Afstanden - geen vooraf aangewezen toppers - alsnog moeten bewijzen goed genoeg te zijn.

    13-15 november 2015: WB Alle Afstanden Calgary
    20-22 november 2015: WB Alle Afstanden Salt Lake City
    4-6 december 2015: WB Alle Afstanden Hamar
    11-13 december 2015: WB Alle Afstanden Erfurt
    17-20 december 2015: NK Afstanden, Groningen? (een week eerder dan de bedoeling omdat Kerst ongunstig valt dit jaar)
    8-10 Januari 2016, EK Allround Minsk
    16-17 Januari 2016: NK Sprint Enschede?
    22-24 Januari 2016: WB Allround Nederland? (tevens kwalificatie WK Allround)
    30-31 Januari 2016: WB Sprint Stavanger (tevens kwalificatie WK Sprint)
    11-14 februari 2016: WK Afstanden, Kolomna
    27-28 februari 2016: WK Sprint Seoul
    5-6 maart 2016: WK Allround Berlijn
    11-13 maart 2016: WB Finale Inzell

    Hmm, ik krijg het niet goed voor elkaar. Ervan uitgaande dat de ISU vast houdt aan de kalender van dit seizoen. Want waar laat ik het NK Allround? En dan doel ik op een NK Allround waar alle toppers gewoon aan meedoen. Het zou eventueel in de weekenden van 30-31 januari of 6-7 februari passen, maar dan krijg je echt geen vol bezet en pittig NK. En nu vlug weg uit deze wereld van Escher. Want ik zie door de trappen de vloer niet meer.
    Tsuki en leenstrafan vinden dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    Precies wat ik zeg: voor de hoeveelheid wedstrijden maakt het niet uit, voor de beleving/perceptie wel.

    Pieken moeten ze nog steeds even vaak, want ze willen echt wel de WB's in. Dat je je op een NK kunt kwalificeren voor een WK voelt inderdaad wel veel logischer (op een allround-toernooi tickets uitdelen voor WK Afstanden voelt heel raar), dus dat zou ik prima vinden en ook wel toejuichen. Maar feitelijk verandert er vrij weinig.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    Een oplossing kan zijn om, net als in het verleden wel is gebeurd, het NK Sprint en Allround in één weekend te organiseren. Moeten schaatsers wel kiezen tussen de twee. Voor velen geen probleem, maar voor sommigen wel.


    Wat betreft de verdeling van locaties (een geheel ander probleem)
    Je zet het NK Afstanden in Groningen en NK Sprint in Enschede. Allround is nog niet ingedeeld.
    Gezien het verleden verwacht ik eerder de Sprint in Groningen en de andere twee elders.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    NK Allround en Sprint combineren kan. Zeker. Maar dan zit dat toernooi of vlak achter het EK of vlak voor het WK Afstanden. En dat lijkt me voor het NK Allround geen goede plek. Verschuiven richting een WB weekend in februari kan niet want daar moeten de WK tickets worden gepakt. En die locaties heb ik er maar voor de vorm bij gezet. Normaal had ik daar 2 van de 3x blind Heerenveen ingevuld. Maar ja ..
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    Staan die WB-data eigenlijk al vast?

    en ja, normaal blind 2 vd 3 Heerenveen. Ben daardoor nu juist wel benieuwd wat het gaat worden.
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Niet dat ik weet. Ik heb leenstrafan's data uit de opening post overgenomen en daar een soort van logisch WB schema omheen bedacht. Op basis van de kalender zoals de ISU die dit seizoen heeft opgesteld.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Een WB rijden in een gestript Thialf? Daar kan ik me niets bij voorstellen. Gisteren werd ook een paar keer gezegd dat ze pas in november 2016 weer open gaan. En een andere goede baan in Nederland waar publiek in past hebben we nauwelijks. Groningen komt in de buurt. Heeft de baan in Flevonice genoeg tribunes? Het gaat sowieso een rare winter worden zonder Thialf. :(
  9. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Onzin, de Uithof heeft meer capaciteit dan Thialf qua publiek had goede mogelijkheid geweest.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    De Uithof is toch niet helemaal overdekt, of loop ik nu hopeloos achter? Ik denk dat buiten schaatsen echt verleden tijd is. Bedenk me nu dat ik ook absoluut niet weet of de 400 meter baan van Flevonice overdekt is.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    Flevonice is buiten. Volledig. Uithof heeft meer dak. Kardinge is ook niet helemaal dicht.
  12. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik vind dat er juist meer op buitenbanen geschaatst zou moeten worden. Zeker op banen als Baselga of Collalbo, daar zijn toch wel de nodige mooie wedstrijden verreden. Zeker World Cups en allround kampioenschappen zouden weer meer op buitenbanen gehouden kunnen worden.Ik krijg af en toe best wel genoeg van al die binnenbanen wedstrijden, ik mis daar toch wel iets van 'karakter'.
    Jeronimo1, Hakkie2 en proeme vinden dit leuk.
  13. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    De Uithof is half overdekt....
    Schaatsen is nog steeds een buitensport....
  14. hidden

    hidden Active Member

    Enschede heeft wel een erg mooie schaatshal, ben er tijdens mijn studie wel een aantal keer geweest om een rondje te schaatsen. Volgens mij zou er een paar jaar terug ook een NK sprint worden georganiseerd, maar heeft de NOS dat toen tegengehouden omdat er pilaren van het gebouw stonden op de vaste cameraposities.

    Hier wel een interessant artikel van alweer een jaar of 6 terug: http://www.twentevisie.nl/Files/Billeder/PDF Archief/2009/November/0911-16.pdf
    Er wordt daar ook genoemd dat er 2500+ toeschouwers in de hal kunnen, zelfs zonder tribunes. Dat lijkt me al een goede start..
  15. Alberto

    Alberto Member

    Kwalificatie voor de langere afstanden (1500/3/5/10) kan denk ik prima tijdens het NK allround als die toegevoegde kwalificatie ritten, maar direct voor of na de afstand van het allround toernooi worden gereden.
  16. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    In het seizoen 2001-2002 werd er een world cup gehouden in Den Haag (De uithof). Er werd tijdens die world cup een 5km en 10km heren gereden, evenals een 3k en 5k voor dames en ook nog de 1500m voor heren en dames. Dit is denk ik de laatste keer dat er tijdens een world cup een 5 en 10km in hetzelfde weekend werden verreden.
  17. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    In 1991 is er ook nog een vrouwen world cup verreden in Den Haag en in 1989 een mannen world cup. Tevens is in 1988 een vrouwen world cup gehouden in Groningen. En in 1986 is een sprint world cup gereden in Assen (die ijsbaan gaat helaas sluiten wegens financiële problemen). In 1985 is een world cup race 5000m heren gehouden in Eindhoven en de dag erna een world cup 1500m heren in Utrecht.
    Er zijn dus in het verleden 6 world cups in Nederland verreden buiten Heerenveen.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2015
  18. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Zoals ik al aangaf in een vorig bericht is er in het verleden weleens een 5km en 10km verreden in hetzelfde weekend. Zouden jullie het een goed idee vinden om dit in de toekomst dit weer vaker te doen om de 10km heren en 5km dames een boost te geven.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    destijds was allrounden nog veel normaler dan nu het het specialisten-tijdperk. Ik weet niet of het gaat werken. Vrees dat de toppers dan doodleuk maar 1 van de 2 afstanden gaan rijden. Maar van mij mag het geprobeerd worden.
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Gister in Thialf gehoord dat er volgend jaar waarschijnlijk in ieder geval een NK wordt georganiseerd. Heb even gemist of dat afstanden of allround is. Ben benieuwd hoe het er dan bijligt.

Deel Deze Pagina