World Cup Astana 29/30 november en 1 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 15 nov 2013.

  1. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ze wint de B-groep maar de tijd is zeker niet geweldig nee.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dan maar een tijd die zeker wel meevalt. De 1.09.01 waarmee Pim Schipper de B-Groep wint. Het is even afwachten welke tijden er uit de A-Groep rollen, maar het lijkt me een behoorlijk goede tijd. Schipper had voor zijn doen vooral een erg goede opening van 16.77. Tweede en derde werden overigens de Amerikaanse zij-instromers Mantia (1.09.31) en Garcia (1.09.49). De rest was 'nergens'.

    Yuskov reed in de eerste rit wel een PR: 1.10.46. Natuurlijk leuk om zijn verval erbij te pakken: 26.2 en 26.6. Bart Swings (1.10.73) werd 14e met rondjes van 26.4 en 26.7. Bøkko (1.10.54) zat er met een tiende plek tussenin. Maar zijn rondjes van 26.2 en 27.4 wijzen er nogmaals op dat Bøkko niet meer de Bøkko is die hij ooit was. Of zou kunnen zijn.

    Zo! Dan is het nu tijd voor de Sang-Hwa Lee show. Eens kijken hoe de figuranten het doen.
    Nickel en leenstrafan vinden dit leuk.
  3. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    last van een knoert van een jetlag blijkbaar, en heeft zich ook voor de 1500m terug getrokken...
    er werd in de belgische pers gesuggereerd dat dat geen olympische deelname voor haar betekent op de 5k? Kan toch niet zijn dat ze maar 1 kans had? Zou jammer zijn, toch beetje haar beste afstand.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    die blowers mogen ze voor mijn part afschaffen, vanaf het kleinste voordeel wordt het wel zeer gevaarlijk. Er is amper controle op, men zou zomaar bepaalde ritten kunnen pushen en andere niet. En als het geen effect heeft, dan is het de energie niet waard.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mag je op een achteloos gereden 37.32 het label show plakken? Weet het niet. Goed is het natuurlijk wel. Aardige bijrollen ditmaal voor Wolf, Fatkulina en zeker ook Oenema. Toch een keurige 4e plek. Van Riessen deed weer een Laurientje. Richardson en Bowe laten wat veren. Maar misschien zetten ze die op de 1500 meter weer uit.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    Thijsje nu al vierde, qua uitslag steeds beter. mooi. lijkt op goede weg terug
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    het zit toch weer allemaal dicht bij elkaar op 500m. Michel slechtste Nederlander in de A groep!!!
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    Mooie rit van Smeekens bijna onderuit en toch nog zijn tegenstander verslaan.
  9. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Had Smeekens kunnen winnen zonder de misslag?

    De Russen zijn op de 500m ook wakker geworden.
  10. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ehh, heb ik dat nou goed gezien? Wint Kuznetsov hier de 500 meter? Voor Lobkov? Ja? Echt Waar? Okee! Dan is dit een zeer verrassende uitslag. Jammer voor Ronald Mulder. Leek me een goede rit. Petje af voor Jan Smeekens. Niet zozeer voor die rare capriool in de eerste buitenbocht. Want wat was dat nou? Maar dat ie bijna voorover valt en dan nog zo hard doorrijdt vond ik toch wel indrukwekkend. Het maakt van al die ritten van de mannen achter hem toch prutraces.

    Jammer trouwens dat het morgen weer December is. En al die Movember snorren er weer af gaan. Die van Fredricks is bijna onzichtbaar. Maar die van Whitmore. Dat is serieus Wauw! Dat is zwaar Sergeij Khlebnikov en Frode Rønning revisited. Alleen gaat het nu 4 seconden harder. Goed, maak er maar 3 van.
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Poef, dus toch nog Bowe. Toch wel knap hoe de winst er hier nog uit trekt. Halverwege de race stond mijn geld toch echt even op Skokova. Ik had het haar (ondanks mijn VSS) ook wel gegund. Maar nee, Bowe trekt 'm sterk door. Deze dame is duidelijk meer dan een sprinter. En staat Schussler nou op het podium van een individuele WB? Het lijkt er wel op. God, dat moet echt eeuwen geleden zijn. Die moet ik even opzoeken. Blader de blader...aahh 28 januari 2011, een 3000 meter in Moskou. Twee Brittany's dus op het podium. Ik denk dat de de nummer 3 misschien nog wel blijer zal zijn dan de nummer 1. Maar Bowe, die kan het dus ook op een laaglandbaan.

    Nou was dit natuurlijk wel een zwaar onderbezette 1500 meter. Beetje flets allemaal. De vonken vliegen er bij het damesschaatsen op de allround afstanden sowieso niet echt af dit weekend.
  12. Basje

    Basje Active Member

    Gangnam Style wordt door het dweilorkest gespeeld, klinkt nog best leuk tussendoor!

    Verrassende overwinning van Kuznetsov! Ik heb het zelf helaas niet kunnen zien, ben benieuwd straks naar de misslag van Smeekens.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zonder Wüst, Van Beek, Leenstra, Ter Mors, Lobysheva, Shikhova, Sablikova, Nesbitt, Christ en Richardson kunnen we op de 1500 meter wel spreken van een mager deelnemersveld ja.
  14. Elina

    Elina Well-Known Member

    Vorig jaar won Nesbitt in 1.57,18
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Strakke tijd van Mirko Nenzi! Vorig jaar was hij in Sotsji al 6e en hij laat zien zeker een outsider te zijn voor een medaille op de OS. Altijd mooi als er zo'n medaillekanshebber uit een wat kleiner schaatsland opkomt.
  16. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Shani Davis heeft toch maar even weten te voorkomen dat een Italiaan een wereldbeker won.
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    9 van de 10 ritten werden gewonnen door de rijder met de laatste binnenbocht.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Davis wint. Natuurlijk. Logisch!

    Maar die tweede plek van Mirko Giacomo Nenzi...fantastico! Een prachtige naam heeft die man. Maar zijn race was zo mogelijk nog mooier. In een direct duel Groothuis afgetroefd. Benissimo! Ga zo door Mirko! 'We' hebben je nodig. Wij. Wij van de 1000 meter. En het internationale schaatsen.

    Was trouwens een lekker 1000 metertje vandaag. Michel Mulder was zeer terecht zeer in zijn nopjes. En ik heb mijn vingers afgelikt bij de tweede binnenbocht van Koen Verweij. Tjonge, moest die even alle kracht uit zijn dijbenen en kuiten trekken om voor Frode Rønning langs te kruisen. Spectaculair! Prrrrrachtige afstand. Met vooral een prrrrachtige numero due.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je kan natuurlijk wel landen tellen die deelnemen aan de Spelen, maar je zou eigenlijk landen moeten tellen met een serieuze kans op een medaille en daar hoort Italië na vandaag zeker bij. Ik kom zeker tot zestien, misschien nog een paar meer als je Silovs, Sung, Dobbin en Greig als outsiders mee mag tellen.

    Veel ritten worden gewonnen door de rijder in de laatste binnenbocht, Davis had er ook zeker wel meer dan een beetje voordeel bij als je na 750 meter, net als je begint te verzuren even 100 meter lang achter een Rechtop Rijdende Reus mag stayeren.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Winnende tijd van Pim Schipper uit de B-groep was trouwens goed geweest voor brons ...en dat met een laatste buitenbocht.

Deel Deze Pagina