WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, maar Huang hebben we niet kunnen (of mogen) zien bij de NOS. #langearmvanpeking #nuttelozecomplottheorieenverzinnen
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die standaarddeviatie is bij iedereen verschillend. Interessant is wie na de correctie op de 1000m het beste gemiddelde heeft.
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Waarom zou JV niet in de zomer of herfst naar Salt Lake kunnen ipv naar Inzell?

    alleen: wanneer rijden we er weer een groot toernooi? Volgend jaar niet, 2022 geen afstandskampioenschap dus....
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Interessant...het wordt dus steeds lastiger om de combi snelheid + inhoud perfect te krijgen... zelfs bij de dames. De jongere garde is aan het doorbreken bij de dames.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Takagi is toch tot nu toe nooit goed geweest op het moment dat het moest? Is altijd zilver op de belangrijkste momenten... dus ik zie Wust inderdaad gewoon weer kampioen worden. Takagi heeft de kampioenmentaliteit niet.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit zijn wel de beste 5 km rijdsters tegenwoordig.. dezelfde podium van Gangneung, Inzell. herhaalt zich nu in SLC. Visser doet het steeds één trede slechter.. goud bij de OS, zilver in Inzell en nu op gepaste afstand brons.
    Duif vindt dit leuk.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Takagi werd wereldkampioen allround in 2018 en tweede op zowel het WK sprint, WK allround, en de 1500 van het WK afstanden in 2019. Alle keren dat ze in 2019 tweede werd reed ze ontzettend goed, maar er was alleen één iemand nog beter. Ik zou zeggen dat de tweede plek op de olympische spelen haar slechtste prestatie op een groot toernooi was omdat daar Wüst wel goed reed, maar niet magistraal. Ze is meestal best wel goed op de belangrijke momenten, maar ze heeft een paar keer de pech gehad dit iemand ver boven zichzelf uitsteeg in dezelfde wedstrijd.
    Camila vindt dit leuk.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Dat lijkt me vooral een probleem voor Russen met een bewezen dopingverleden (Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov), en/of die er al bij waren in Sochi (o.a. Olga Fatkulina, Angelina Golikova en Yekaterina Shikhova).

    Natalya Voronina was er op de vorige spelen gewoon bij. Ik zie niet in waarom jonge Russen zoals Artem Arefyev, Viktor Mushtakov en Darya Kachanova niet in aanmerking komen om ook voor OAR naar Spelen of andere kampioenschappen te gaan.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Grotendeels mee eens. Alles valt of staat bij de komende uitspraak van het CAS en de regels waaraan de atleten moeten voldoen om alsnog mee te mogen doen (hoe te bewijzen dat ze schoon zijn).
  10. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Klinkt een beetje alsof het weer vooral niet aan Nuis zelf legt...
  11. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Haha, kom op man. Onder Orie is natuurlijk al jaaaaren niets gewonnen natuurlijk....
    Wat een overdreven gedoe ineens weer om te stellen dat Orie's trainingsmethodes misschien wel niet meer voldoen...
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    Nuis zegt ook dat hij zelf zijn rit verprutst heeft, meteen bij de start al.
    chicagodude vindt dit leuk.
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    er mogen toch best vragen gesteld worden als beide rijders van orie er zo hard af worden gereden? Orie hoeft niet per definitie als altijd gelijkhebbend beschouwd te worden lijkt me.

    orie wint al jaren enorm veel met zijn rijders, dat klopt. Dat betekent niet dat zijn methode altijd de juiste is en blijft
    Camila en JohnZero vinden dit leuk.
  14. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Het lijkt mij toch volstrekt duidelijk dat dit gewoon komt omdat Kulizhnikov een fenomeen is
  15. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    En de rest van de Russische schaatsers/schaatssters dan?
    Ook die hebben toch een flinke ontwikkeling doorgemaakt, het is dus niet alleen Kuliznikov, ook al is hij een klasse apart.
    De Russen presteren in de breedte erg goed.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    dat is hij zeker!
    Maar Nuis en Krol zitten ook erg ver achter hun tijden van vorig jaar, en lijken alle twee op dit moment binnenbochten niet te kunnen houden bij deze snelheden. Toch iets wat onder de loep genomen mag worden.
  17. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Onder de loep nemen is prima, maar ik vind altijd dat men een beetje te snel paniekerig reageert
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Russische beer is terug

    Geschiedenis
    We moeten niet vergeten dat Rusland altijd een grote schaatsnatie is geweest. De best bezochte schaatskampioenschappen aller tijden waren in de toenmalige Sovjet-Unie. Bij het WK allround van 1962 in Moskou zaten er in het Lenin Stadion dagelijks naar verluid meer dan 100.000 (!!) toeschouwers op de tribune. Kom daar maar eens om in Thialf.

    Crisis
    Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie lag de belangrijkste ijsbaan (Medeo) opeens ver buiten het overgebleven Rusland. Terwijl in de jaren '90 het indoorschaatsen internationaal in opkomst was, was er in Rusland geen geld voor schaatsen. De Russen hadden wel andere zorgen. Desondanks werd er geld bij elkaar gesprokkeld om naar internationale toernooien te komen. En nog regelmatig met succes. Denk aan Sergey Klevtsjenja en Svetlana Zhurova. Desondanks was Rusland voor een lange periode het beste schaatsland waar geen internationale wedstrijden werden gereden. Niet i.v.m. een schorsing, maar wegens het ontbreken van goede ijsbanen.

    Wederopbouw
    Met de verbeterde economische situatie in Rusland kwam er ook meer geld voor het schaatsen. In 2004 werd in Moskou de prachtige ijsbaan van Krylatskoje geopend. In 2005 werd er eindelijk weer een WK in Rusland verreden. En niet alleen in Moskou staat een mooie ijsbaan. De ijsbaan van Kolomna is fantastisch en de Russen blijven nieuwe ijsbanen bouwen (o.a. Irkutsk). Naast de noodzakelijke investeringen in infrastructuur heeft Rusland ook geïnvesteerd in expertise. Niet zomaar wat Nederlanders invliegen zoals dan soms gebeurd. Maar mannen met verschillende achtergronden die de Russische taal of cultuur kenden of onder de knie kregen. Oekraïner Kosta Poltavets is daar een goed voorbeeld van. En dat gekoppeld aan "echte" Russen zoals Dimitri Dorofeyev. Verder wordt er in Rusland weinig talent verspeeld. Schaatsers gaan vaak door tot op relatief hoge leeftijd of komen terug na een zwangerschap. Wellicht omdat de verdiensten naar Russische maatstaven niet slecht zijn.

    Conclusie
    Rusland is door gerichte investeringen in infrastructuur, kennis en het behouden van talent weer terug aan de top. Daar waar het historisch gezien thuis hoort. En of doping daar ook bij hoort. Ik vrees dat we nooit zeker zullen weten in hoeverre dat een belangrijke factor is.

    @FuGeE_Volkova als je als Rusland kenner nog aanvullingen hebt, lees ik dat graag.
    Duif, Mjøsaman, Khlebnikov en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Misschien heb ik het gemist, maar is de NOS al op Voronina afgestapt na haar WR?
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Er was ook nog Dimitri Sjepel, Europees kampioen allround 2001 (en brons in 1999 en 2002), zilver op WK allround 2002.

    Ik vind het ook fascinerend om te lezen waar (in Rusland/Sovjet-Unie) de schaatsers vandaan komen, van Tsjerepovets bij St Petersburg (Fokitsjev, Lalenkova) tot bóven de poolcirkel (Kulizjnikov) via Omsk (van de Dodenrit van Drs P., en Olga Graf) en vlakbij het Baikal-meer (Lalenkov) tot boven Vladivostok (Skobrev), 9000 km oostwaarts.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2020
    Duif en Khlebnikov vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina