Wintertriathlon Flevonice zo 10-2-19 (WTF)

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door nelis, 10 jan 2019.

 1. nelis

  nelis Member

  Ik heb me ingeschreven voor de wintertriathlon flevonice (WTF in de volksmond). Schaats aardig Mtb lekker maar hardlopen pff. Veel blaren bij het schaatsen hoe is de overgang voor je voeten naar het schaatsen?
  En wat trek je aan schaatspak met een zeem onderbroek? En waar laat je je materiaal. Je leest het wel mijn eerste triathlon(netje)
 2. Headrider

  Headrider New Member

  Geen problemen hoor, als je onderstaande items kan regelen:

  1. Enkelsokjes van neopreen gebruiken bij het schaatsen (nooit meer blaren!)
  2. Lacelock gebruiken bij het '' veteren" van de schoen.
  3. Hardloopbroek met lange onderbroek eronder of een windvaste schaatsbroek (dus geen zeem..maar kan wel..staat alleen vreemd meer niet..)

  gr. Alex
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik heb een paar keer de wintertriathlon in Groningen gedaan. Volgorde is dan lopen-fietsen-schaatsen

  spullen laat ik achter in het wisselvak. Dat zal er op Flevonice vast ook zijn. Je moet je fiets immers ergens stallen.

  Kleding: hardloopbroek (zo'n lange strakke) met hardloopshirt en fietsshirt er over. Dat was warm zat. Bij de eerste wissel even snel een korte fietsbroek (met zeem dus) er overheen getrokken. Kost een paar tellen extra, maar ik doe mee voor mijn plezier en niet om te winnen. Inmiddels overigens wel een triatlonbroek besteld. Is toch net iets makkelijker (ik doe ook wel af en toe een run-bike-run).
  Na het fietsen die fietsbroek snel weer uit. Op sokken de schaatshal in gerend, daar schaatsen aan en gaan. Schaatsen kan in hardloopbroek namelijk (doe ik altijd, dat ding is multifunctioneel) en ik had al sokken aan die fijn zitten in mijn schaatsen.
  Ik mocht mijn fietshelm op houden, maar tegenwoordig weet ik dat een fietshelm op het ijs eigenlijk wordt afgeraden. Dus een volgende keer zou ik wel even tijd nemen om te wisselen (in het wisselvak).

Deel Deze Pagina