Wielerspel 2020: de spelregels

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 21 feb 2020.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  De spelregels zijn niet gewijzigd tov vorige jaren. Dat is het gemakkelijkst voor zowel de organisator als de gebruikers. je doet al mee door in het topic een voorspelling te doen.
  Sterker nog: zelfs als je een keertje níet of te laat post, of wat later in wilt stappen, maak je nog steeds veel kans: er is namelijk een jokerregeling.

  DE START
  Het spel start in principe met de Strade Bianchi, zaterdag 7 maart 2020.
  Mocht er nog te weinig deelname zijn, dan proberen we het nog een keer een week later.
  Deze wedstrijd, en Parijs-Nice, kun je missen en alsnog later instappen, je maakt dan gebruik van extra jokers.

  DE SPELREGELS

  1. Iedereen mag inzenden door per koers vijf namen van renners te posten van wie je denkt dat ze de ereplaatsen pakken. Je mag altijd wijzigen, en het moment van posten maakt niet uit, zolang het maar voor de deadline 10.30 uur is. Je hoeft niet de oude voorspelling te herhalen, maar wel graag even een of andere opmerking dat je aan het wijzigen bent.
  Vanwege automatische verwerking graag alleen de achternaam vermelden. Alleen bij echte twijfel een voorletter ervoor, gevolgd door een punt en een spatie.

  Bij twijfel wordt ervan uitgegaan dat je de meestgespeelde naam van dit forum hebt gespeeld. Bij Peter Sagan hoeft er dus geen voorletter bij.
  Voorbeelden:
  Naesen (zonder voorletter)
  Sagan (zonder voorletter),
  maar wel...
  I. Izagirre (met punt en spatie)
  A. Yates

  2. De eerstgenoemde naam is je kopman, de tweede je meesterknecht, etc. Hoe hoger een renner staat in je voorspelling, hoe meer punten hij voor je pakt.

  3. De definitieve uitslag zoals de UCI die bekend maakt geldt als uitslag van de wedstrijd.
  Mochten er dus renners teruggezet worden of anderszins uit de uitslag geweerd worden, dan worden de punten aangepast.
  Een mogelijk dopinggeval leidt niet tot aanpassing van de punten.
  (reden: we spelen zoals we de renners zien, met of zonder verbeterde prestaties. Bovendien ontbreekt er een duidelijk eindmoment waarop een uitslag definitief zal worden gemaakt. )

  4. De puntentelling is afhankelijk per wedstrijd. Er zijn kleine en grote wedstrijden, en de drie grote ronden en het WK zijn zelf hors-categorie. In het topic per koers, alsmede in de kalender, staat de categorie van de wedstrijd.

  Punten HC-wedstrijd
  __kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e ____35_____27______21____16_____12
  2e____26_____20_____15_____11____8
  3e ____20______15_____11____8_____6
  4e ____15______11_____8_____6____4
  5e ____11______8_____6_____4____3
  6e ____8______6_____4_____3____2


  Punten grote wedstrijd
  ___kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e_____28_____21_____16_____12____9
  2e ____20______15_____11_____8_____6
  3e ____15______11_____8______6____4
  4e ____11______8_____6______4____3
  5e ____8______6_____4______3____2


  Punten kleine wedstrijd
  __kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e ____22______16_____12_____9_____7
  2e ____15______11_____8______6____4
  3e ____11______8______6_____4____3
  4e ____8_______6______4_____3____2

  Voorbeeld: kleine wedstrijd
  Je hebt Francois Dutête, Marco Secundo en Heinz Drittermann gespeeld, in die volgorde.
  kopman Dutête wordt tweede => 15 punten
  2e man Secundo wordt 3e => 8 punten
  3e man Drittermann wint de koers => 12 punten

  5. Per wedstrijd is er een weekbonus. Deze bestaat uit 6, 4 en 2 punten voor die spelers die per koers de meeste punten haalden. In geval van gelijkspel worden de punten gedeeld en afgerond naar een geheel getal. Let op: Een half punt wordt naar beneden afgerond; 0,51 naar boven.

  6. Er zal ook dit seizoen weer streng opgetreden worden tegen de tijdslimiet. Je kunt veel inzenden, en ook ongelimiteerd wijzigen. Bovendien is er de jokerregel. Je moet ergens een lijn trekken, en deze is dan het gemakkelijkst.
  Dus bij deadline 10.30 uur:
  10.30 mag nog net; 10.31 is te laat

  Het kan voorkomen dat een starttijd moeilijk te vinden is, in dat geval wordt een voorlopige deadline aangegeven. Deze kán later naar achteren verschuiven. We vervroegen dit tijdstip nooit meer, want dan zouden mensen te laat kunnen zijn.

  7. Mocht je een keer, of zelfs twee keer, niet in kunnen zenden om wat voor reden dan ook, dan is er de jokerregel. Je neemt in dat geval het groepsgemiddelde van die wedstrijd over. Afgerond naar beneden, en je kunt ook geen bonuspunten scoren. Iedereen krijgt twee jokers.
  Dit seizoen krijg je 0,1 punt minder, dus niet bijv 13 maar 12,9 punt, zodat voor iedereen op ieder moment meteen duidelijk is hoeveel jokers iemand reeds gespeeld heeft.
  Dit werkt niet als tie-breaker bij een gelijke stand.

  Je krijgt de joker automatisch toegewezen, en wel op het moment dat de inzending sluit en je geen geldige inzending hebt gedaan. Het startmoment van de koers(en) is dus bepalend, dit is ook het volgnummer van het wielerspel. Mocht iedereen een 'nul' scoren dan ben je dus tóch je joker kwijt.
  De jury behoudt zich het recht voor overduidelijke ludieke inzendingen buiten het groepsgemiddelde te houden.

  8. In het begin van het seizoen krijgt iedereen nóg eens twee jokers voor alléén de Strade Bianchi en Parijs-Nice . We rijden dus twee plaatselijke omlopen alvorens echt van start te gaan. Maar in die omloop mag je wel demarreren, (bonuspunten pakken); late starters sluiten wel midden in het peloton aan.
  Omdat deze openingspost vrij laat komt, we hebben nog maar een week, bekijken we aan de vooravond even of er al genoeg deelnemers zijn; anders beginnen we een week later.

  9. In geval van een gelijke stand geeft de laatste wedstrijd van het seizoen de doorslag. (of die dáárvoor). Dit omdat er dan nog nét wat vaker spanning is op de slotdag.

  10. Voorspellingen zijn ook te plaatsen op het welbekende adres dat ook voor het schaatsspel wordt gebruikt: vss@schaatsforum.nl
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2020

Deel Deze Pagina