Wereldbeker 4, Calgary, 10-12 december 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 6 dec 2021.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik doel hierbij niet zozeer op de individuele prestaties van de Noren, maar wel op de prestatie van Noorwegen als schaatsland. In een Olympisch seizoen moet je er als schaatsland staan en ik vind het voor Noorwegen beschamend dat het dan na 4 world cups exact 0 wedstrijden heeft gewonnen en twaalfde staat in het medailleklassement. Als de Noorse bond zich daarvoor niet schaamt, dan beschikt het mijns inziens niet over een topsportmentaliteit. Het zoeken van excuses past daar niet bij. Zo hebben de Russen ook voldoende excuses, maar hebben zij in vergelijking met de Noren wel een karrevracht aan medailles gewonnen.

  Maar in februari krijgen de Noren een buitenkans om zich te revancheren. Het winnen van medailles op de OS is uiteindelijk veel belangrijker dan bij world cups.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik blik nog even terug op wat aspecten van de WB in Calgary.
  • Dichter bij een pilot op hoe het internationale schaatsen eruit zou zien als Nederland niet bestond, zullen we waarschijnlijk niet meer gaan komen. Lekker internationaal zo. Maar dat was het dit seizoen sowieso al :) .
  • Ignat Golovatsiuk ontwikkelt zich echt tot een allround sprinter met goede 500 én 1000 meters. Hij is nog wat wisselvallig, maar hij reed dit seizoen inmiddels 4x top-10. En 34,12 is gewoon heel erg mooi. Deze man was ooit wereldkampioen 500 meter bij de junioren en heeft het inmiddels tot bijna een 33'er geschopt.
  • De wereldtop is erg breed op de 500 meter mannen, maar de Europese top ook. Alleen al in Calgary reden vier Russen, drie Polen, twee Noren, een Wit-Rus, een Italiaan en een Duitser onder de 34,50.
  • Stolz. Ik moet hem gewoon noemen, anders is deze post niet compleet. Jordan Stolz. Stolz. Jordan Stolz. Stolz. Jordan. Stolz. Jordan Stolz. Stolz. 34,11. 1.06,96. Toen Groothuis die tijd reed, vielen we steil achterover. Alleen knoopte Groothuis daar die dag 34,74 aan...
  • Wat naar, die DQ van Llop. Het kost hem de Spelen. En waarom hij na die 34,64 een DQ achter zijn naam kreeg: hij heeft zelf ook geen idee. En dat is het ergste.
  • Erg bijzonder dat Amerika het zo goed doet op de allroundafstanden bij de mannen. Voor het eerst in tien jaar zullen er drie Amerikaanse mannen meedoen aan het WK allround, mits ze al hun startplekken invullen.
  • Topweekend voor Felix Rijhnen. De eerste individuele Duitse WB-medaille in vier jaar en ook nog 6:12 achter zijn naam. Hij is alleen al wel dertig jaar, geen piepjong talent meer dus.
  • Hebben we ooit eerder twee Belgen én nul Nederlanders in de top-10 van een Wereldbekerwedstrijd gehad? Het gebeurde op de 1500 meter mannen.
  • Dat Japan zich niet plaatst voor de TP mannen, vind ik onbegrijpelijk.
  • Francesca moet veel lol hebben gehad dit weekend. Alleen de winnaars van de Wereldbekerwedstrijden 3km in SLC en Calgary reden harder dan Schouten in Heerenveen.
  • Nog even over SLC: de 1.49,99 van Miho was echt onwaarschijnlijk sterk. Ze zou met die tijd tien jaar geleden de vijfde snelste Japanner (m/v) van het seizoen zijn geweest. Slechts vier Japanse mannen reden dat jaar onder de 1.50...
  • Terug naar Calgary. Nadat Rusland al drie WB's droog stond waren er nu eindelijk drie zeges. Mooie strijd op de 500 meters. 10.19 en 9.39 waren flitsende openingen. Knap ook hoe Wójcik weer twee keer onder de 37 reed.
  • Leia Behlau werd achtste in de B-groep met 1.56,17: slechts 0.06 achter Reina Anema. Zo'n tijd had ik niet gezocht achter Behlau, iemand die zelfs ik een gewezen talent noem. Dit seizoen vermorzelt ze eindelijk haar tijden van 2015.
  • Ik snap Ji-woo Park niet. In SLC reed ze 1.15,92 op de 1000 meter, een prima tijd, geknoopt aan 2.04 en 4.12. In Calgary reed ze 1.24, 2.05 en 4.23. In Stavanger reed ze dit jaar al 2.00.
  • De helft van de top-16 op de 1500m vrouwen komt uit Azië en ze rijden allemaal 1.54 of sneller.
  • Deze wereldbeker geeft aan: ook al organiseer je maar vijf Wereldbekers in een jaar, dan nog zeggen erg veel Nederlanders af. De truc van Minder-Wedstrijden-Organiseren-Zodat-Iedereen-Dat-Beetje-Dat-Nog-Overblijft-Wel-Gaat-Rijden werkt dus niet.
  Laatst bewerkt: 17 dec 2021
  RodyTur10, G1ant, Duif en 5 anderen vinden dit leuk.
 3. CasperW

  CasperW Active Member

  Llop had een blokje aangeraakt, las ik ergens

  Google Translate: "Unfortunately, however, fifteen minutes later the judges determined that Llop had touched one of the cones that delimits the track and the infraction is penalized with an immediate disqualification ." https://fosbury.cat/fosbudiary/pati...als-jocs-despres-duna-amarga-desqualificacio/
  Laatst bewerkt: 17 dec 2021

Deel Deze Pagina