Wereldbeker 3, 6–8 december, Astana/Nur-Sultan

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 nov 2019.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vind de keuzes van de bondscoach wel spannend en verrassend. Doet me tenminste opveren. Het is een beetje een gok (en zeker qua WK plekken houdt je je hart vast), qua prestaties zullen we de verwachtingen moeten temperen, maar ik vind het mooi dat hij onbevangen de jeugd de kans geeft. Maakt die stoffige wereldbekerwedstrijd in Japan toch wat amusanter om te volgen.

  Ik had in ieder geval aan het begin van het seizoen nooit verwacht een ploegenachtervolgingsteam bestaande uit Dul, Groenewoud en Kiel te zien :)
  G1ant vindt dit leuk.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Een hoop interessante zaken staan er in dat artikel:

  Een andere reden waarom de schaatsers Nagano overslaan, is vanwege de beslissing van de ISU om geen 1500 meter te rijden. De schaatsers spraken er schande van en ook de KNSB betreurt de gang van zaken.
  Ja, vast. Het team van Orie slaat al jaren de 4e World Cup over, tenzij deze in Heerenveen wordt gehouden. Voor een aantal andere rijders/teams geldt hetzelfde. Nuis, Krol, Roest en Wüst waren ook niet in Nagano van start gegaan als daar wel een 1500 meter was. Dat men het er niet mee eens is dat de 1500 meter ontbreekt dat mag, maar ben wel eerlijk s.v.p.. Maar goed, ze hebben nu wel een leuk excuus gevonden voor als Maalderink lastige vragen gaat stellen over het overslaan van Nagano... Overigens heb ik er wel alle begrip voor dat ze niet rijden in Nagano, de planning komt gewoon niet uit.

  Bij de mannen zijn Tjerk de Boer en Chris Huizinga geselecteerd voor de ploegenachtervolging. Waarom is de keuze op hen gevallen?
  "Na overleg met Jac (Orie, coach van Jumbo-Visma, red.) vond ik het tijd dat we het energiemanagement gaan hanteren. Als het kan, willen we onze absolute toppers rust geven en ik vind dat ik daar een bepaalde verantwoordelijkheid in heb. Patrick (Roest) staat in Nur-Sultan wel paraat voor de team pursuit, maar het is aan Marcel Bosker, Chris en Tjerk om iets moois neer te zetten."

  Gelukkig heeft Roest al die andere ploegenachtervolgingen wel gereden... Zijn aantal TP's sinds de Spelen van PyeongChang staat op 2. Iedereen is er wel van overtuigd dat Roest een belangrijke schakel is om succes te halen voor de Nederlandse achtervolgingsploeg. Dat hij die slechts 1 à 2 per seizoen rijdt, is gewoon niet goed. Benieuwd of Roest de TP van het WK Afstanden opnieuw gaat overslaan indien hij zich plaatst op 1500, 5000 en 10.000 meter.

  Ook niet heel handig om hier expliciet te benoemen dat er overleg met Orie is geweest. Op die manier klinkt het net alsof hij alleen met Orie gesproken heeft en niet met de andere coaches.

  Bij de vrouwen staan Team easyJet-rijdsters Marijke Groenewoud en Elisa Dul aan de start van de massastart. Nationaal presteren ze goed, wat verwacht je internationaal van ze?
  Hier wordt ik enthousiast van. Een sterk duo en vooral ook nog erg jong. Een goede keuze met het oog op de toekomst en ik denk dat beiden nu ook al heel gevaarlijk zijn voor de podiumplaatsen.
  G1ant vindt dit leuk.
 3. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Naess was afgelopen WK Afstanden top 10 op de 10 km.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, spannend voor de WK-plekken is het natuurlijk. Maar in Nagano heb je sowieso de toppers niet, dus dat probleem van de ranking hadden we sowieso wel gehad. Maar komt dat WK nou echt in gevaar dan??
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Waarschijnlijk niet, maar dat hangt wel af van volgend weekend. Daar moet degelijk gereden worden, zonder ongelukjes, om die plekken definitief binnen te hengelen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  en daar rijden we ook met een gelegenheidsteam
 7. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ze starten trouwens flink vroeger dan de announcement in eerste instantie aan gaf. Hier het tijdschema per dag te vinden, starten om 10.30 uur NL (5 uur tijdsverschil) tijd dagelijks: http://www.skating.kz/eng/wc2019?cid=0&rid=132
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik hoop dat dit het schema wordt want om 18.00 wedstrijden zonder fatsoenlijke catering is als live kijker wel aanpoten..maar dit schema van 15.30 stond al weken op de site, nog voordat het announcement bekend was. Vorige keer in 2016 wilde men in Kazachstan dit schema zodat ook de lokale bevolking niet het diner zou verkiezen boven schaatsen, maar de NOS wilde perse goede uitzendtijden. En nee, het was niet live op tv. Ik denk dat dus 18.00 wel eens de juiste tijd kan zijn.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  18.00?
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Lokale tijd.
  Ik sta al op Kazachse tijd. Al ben ik er pas vanavond.
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ah oké, maar de announcement was er in september of zo ook al. Dus ook dat lijkt me niet up to date. Ik neem aan dat de tijden genoemd op de website van de wedstrijd zelf eerder juist zijn. Maar we zullen het morgen wel weten als de tijden ingevoerd zijn op de uitslagenpagina van de ISU.
 12. Kristian

  Kristian Active Member

  Must be 18:00 (or 13:00 dutch and norwegian time etc). Both NOS and Viasat (Norway) have this in their announcements...
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De site was er eerder dan het announcement. Ik heb namelijk toen op basis van de site geconstateerd dat het fijne tijden waren. Toen het announcement uit kwam, had ik flink de balen erin. Je zit niet alleen met eten maar ook met vervoer wat in de avonduren nu eenmaal lastig is. Schema b groep wordt vanavond lokale tijd bekend. A groep is sowieso 18.00 lokale tijd.

  Vannacht gearriveerd met een hoop Nederlandse schaatsers. De reis tussen Nur Sultan en Nagano is nog niet voor iedereen duidelijk. Vluchten zitten vol en aantal Nederlanders weet nog niet waar ze aan toe zijn. De Noren vliegen via Peking of Abu Dhabi.
  Camila vindt dit leuk.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Als zelfs B-groep Bobbie geen B-groep meer wil rijden, schaf het dan maar af. ;) :p
  EenBrabander vindt dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Krijg nou wat! Kuli rijdt ook dit weekend geen wedstrijd. Hij is ingeschreven als reserve zodat hij wel mee kan trainen met de Russische ploeg op het ijs van Nur-Sultan. https://m.vk.com/wall-81468165_926
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, en een gemis is het zeker. Spektakel gegarandeerd. Ik vrees dat we van B-groep de Vries buiten nationaal verband niet meer zoveel langebaanmomenten gaan krijgen. Eeuwig zonde dat specialisten Kooiman (ziek) en Hoogeveen (blessure) de 10km op het WCKT hebben gemist. We zouden ze natuurlijk niet live op tv zien door die b-groep, maar alleen die mooie schema'tjes al tussen de resultaten :(

  Hopelijk zien we van enkele b-groeprijders nog mooie en verrassende tijden. Ik smacht vooral naar een sprankelende rit van Peter Michael zodat we de kiwi eindelijk weer in een a-groep tegenkomen. Die was vorig jaar al niet briljant op de langebaan, maar dit jaar slaat alles. Ook in de marathons werd ie al een paar keer in de finales verrassend snel gelost. Hopelijk geen fysieke malheur. Die ritten tegen Kooiman staan nog op het geheugen geschrift en die competitiedrang worden node gemist.
  Laatst bewerkt: 5 dec 2019
  G1ant vindt dit leuk.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  Camila en fransvanbakel vinden dit leuk.
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  @Lisan
  Ik ben wel benieuwd. Hoeveel kost een kaartje?
  En kun je dit weekend het aantal toeschouwers voor ons tellen? Schaatsers, coaches en officials hoef je niet mee te tellen.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De tijdwaarneming heeft er zin in...
  Schermafbeelding 2019-12-06 om 10.53.01.png
  strawbale vindt dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Kiel gevallen in de opening wat een opening van 40 sec zou verklaren ? Haar rondetijden aan het eind zijn het snelst van het hele veld, maar die passen niet bij een eindtijd van 7.26.

Deel Deze Pagina