Welke SNS pilot ijzers?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door kjiratsiekoedel, 10 jan 2018.

 1. kjiratsiekoedel

  kjiratsiekoedel New Member

  Ik schaats nu 1 jaar, weinig talent, maar wel lol. Ik heb vorig jaar Viking Combi Slider schaatsen gekocht. Op zich prima schaatsen, maar ik bleef toch drukplekje houden op mijn schenen. Afgelopen jaar heb ik eens Salomon pilot schoenen + MenM ijzers gehuurd en ik ben om. Veel comfort & lekker warme voeten.

  Ik heb al een paar schoenen in huis. Salomon RS 9 pilot schoenen (die knalgele). Nu nog een paar ijzers. En daar kom ik niet helemaal uit... graag jullie hulp daarbij. Ik val volgens de tabellen tussen de 45 (L) en 48cm (XL) ijzers namelijk.

  73kg, 183cm, binnenbeenlengte 90cm
  schoenmaat 44 2/3
  Doel: voornamelijk in Biddinghuizen te gebruiken. De 400m baan vind ik niet veel aan
  Niveau: enthousiast beginner. Af en toe een 1x een pootje over. Maar dat is tot nu toe spannend. Wil ik wel gaan kunnen trouwens (en dan niet alleen linksom).

  Opties:
  MenM basic
  L 44.5cm XL 46.5
  ronding ? (volgens mij 23m)
  dikte 1.1
  pilot binding
  €230

  Free Skate Allround
  L 44,5 of XL 47cm
  ronding 23m
  dikte 1.25
  pilot binding
  €210

  Zandstra Delta
  L 45cm, XL 48cm
  ronding 27m
  dikte 1.25
  pilot binding
  €170

  Zandstra Tango
  L 45cm, XL 48cm
  ronding 27m
  dikte 1.25
  pilot binding
  €150

  Adviezen welke ik moet kiezen? Volgens de meeste tabellen zou ik voor een ijzer van 45cm moeten gaan. Maar is dat niet meer voor de 400m baan? En geeft 47/48cm niet meer stabiliteit achterop?

  Qua ronding heb ik tot nu toe met 23m geschaatst. Was prima volgens mij. De zandstra's zijn qua prijs wel vriendelijker en mocht ik een andere ronding willen dat kost dat €15 (bij collard, utrecht). Zit er nog kwaliteitsverschil tussen?
 2. Spits

  Spits Active Member

  Als ik mocht kiezen met jouw lichaamslengte en schoenmaat, dan ging ik voor de L.
  Een vrij standaard maat keuze voor ijzers is (geloof ik) je schoenmaat nemen, en het vertalen naar de lengte van je ijzer in cm (dus jouw maat 44 2/3 zou een kleine 45cm ijzer worden).
  Probeer anders een afspraak te maken met een verhuurder van kluunschaatsen/ijzers om een paar L en XL te huren/proberen en zo een voor jou goede keus te maken.

  Succes, en natuurlijk veel plezier!
 3. kjiratsiekoedel

  kjiratsiekoedel New Member

  Ik heb L en XL gebruikt. Voelde niet heel veel verschil. Al kom ik wat meer achterop bij de XL. Maar op marktplaats 2e hands freeskate maat L gevonden!

Deel Deze Pagina