Welke lagers zijn het beste?

Discussie in 'Skeeleren' gestart door wvc180904, 9 jun 2019.

 1. wvc180904

  wvc180904 New Member

  Hallo iedereen

  Nu de zomer in aantocht is ga ik weer veel skeeleren en toch wat upgrades maken tegenover vorig jaar. De schoen die ik op het oog heb is de cadomotus ci1 met het 4x110 track frame eveneens van cadomotus. De wielen worden mpc blue magic's. Maar lagers blijft toch een moeilijk punt voor mij omdat het verschil op de weg niet echt voelbaar is. Ik skeeler de laatste paar jaar met vrij goedkope bionic abec 7 lagers maar aangezien ik nu toch wel wat duurder materiaal ga kopen dan het vorige (luigino schoenen...)leek het me een goed moment om me wat te verdiepen in de verschillende soorten lagers. Nu is er zo veel informatie te vinden over alle soorten lagers maar ik zou toch graag willen weten welke lagers de beste waarde voor je geld bieden.

  Alvast bedabkt
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Over lagers is al veel geschreven. Zie ook dit topic .

  Heb zelf een aantal jaren geleden meerdere setjes VXB lagers gekocht, toendertijd samen met meerdere mensen besteld en laten importeren. Deze moesten nog wel geolied worden. Lagers kunnen tegen een regenbuitje en ben er zeer tevreden mee.
 3. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  Volledig keramische lagers worden over het algemeen gezien als het allerbeste, maar niet vanwege de prijs. Dan heb je de goedkopere hybride keramische lagers, maar hier zit veel kaf tussen het koren. Bij een slecht hybride lager zullen de keramische kogels de stalen geleiders uithollen met speling als gevolg. Of de kogels kunnen ook barsten tijdens gebruik.

  Een verstandige en betaalbare keuze blijven de gangbare stalen lagers. Hierbij zijn de ILQ en Bones lagers skate-specifiek ontworpen en waarschijnlijk een betere keuze dan ABEC lagers.
 4. HansV

  HansV New Member

  De opmerking dat er al een lager topic bestaat vind ik een beetje kort door de bocht.
  Als je daar gaat kijken zie je dat de info over lagers ruim 7 jaar oud is.
  De techniek heeft tot nu toe niet stil gestaan.
  Persoonlijk vind ik actuele informatie erg fijn.

Deel Deze Pagina