Wedstrijden zomer 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 7 aug 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Op 10 augustus staat het jaarlijkse Sommerløpet in Hamar op het programma. Traditiegetrouw rijdt Sverre Lunde Pedersen daar zijn eerste 3km van het jaar, maar ik heb het hem gevraagd en dit jaar slaat hij de zomerwedstrijd over. Allan Dahl Johansson en Ida Njåtun zijn de grootste namen aan de start.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ida Njåtun rijdt 39.65. Ze was in haar lange carrière nog maar 1x sneller in Hamar, dus dat lijkt een uitstekende seizoensstart. Johansson evenaart met 36.88 zijn beste tijd op laagland, en dat komt uit het rondje van 26.1. Want zet je Johansson op het ijs naast Hong Zhang, dan sprint de Chinese hem er nog bijna uit. 10.74 is een zeer magere opening. Al kan hij natuurlijk een misslag hebben gehad. Henriksen rijdt ook 36.8. Engebråten wint de 3km in 3;54. Geen SLP of HHL, Håvard Bøkko gaf een interview aan schaatsen.nl dus die had ook geen tijd om te rijden ;)
  Kristian vindt dit leuk.
 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Per ADJ heeft een filmpje van deze 500 meter (en van Njatun, Ulekleiv, enz.) op Youtube gezet en ik zag geen misslag, of het zou een hapering bij de start geweest moeten zijn.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Polen zijn de Kazachen begonnen aan hun voorbereiding op het seizoen. Ideale combinatie voor een bepaald forumlid hier. Katja Aydova reed 4:23 en dat is haar tweede tijd ooit op laagland. Morozov (3:50) en de rest van de Kazachse TP (3:55) reden ook, waarbij Morozov en Chshigolev een laagland-PR reden. Ziomek reed 10.86 en 39.86 en was daarmee op de opening maar 0.12 langzamer dan Allan Dahl Johansson zonder starthapering.
  Van het Poolse allroundteam kwam niemand in actie. Naast de teruggekeerde Zlotkowska is ook Pechstein een opvallende naam in dat team, want vanaf volgend seizoen komt ze uit voor Polen en heet ze Klaudija Pechsztejnowa oké dat niet, maar ze traint wel mee met de Polen.

  Ook in Minsk is gereden, maar alle tijden bleven buiten de WB-limiet. Opvallendste deelnemer? Mariya Shostak uit Oekraïne. Ook de Kazachse juniorenselectie was daar. Blijkbaar is er dus geld genoeg om de ene ploeg naar Wit-Rusland en de andere naar Polen te vliegen.

  Goed teken dat deze maand Heerenveen, Hamar, Kolomna, Minsk, Tomaszów, Obihiro, Seoul en binnenkort ook SLC en Calgary zomerijs hebben.
 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik vind het positief dat er ook een tweede vrouw in Polen is uit Kazachstan. Morozova. Jawel, de vrouw van...

Deel Deze Pagina