Wedstrijden November 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 2 nov 2018.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het zou natuurlijk bizar zijn als iemand die in Japan is om voor Nederland startplekken op WK allround binnen te halen, vervolgens niet eens de kans zou krijgen om die startplek op dat WK allround voor zichzelf te verdienen omdat hij door zijn aanwezigheid in Japan de wedstrijdjes in Eindhoven en Groningen overslaat!
  Svenfan1 vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  was er iets in Groningen? behalve de marathon dan?
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De Gruno Bokaal is 9 dec, ook tegelijk met de wereldbeker.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het was niet mijn bedoeling om een doemscenario te voorspellen hoor ;) Ik ga er via het plaatsingsreglement gewoon vanuit dat het eenvoudigerweg enkel starten in de World Cups op de 1500/5000m genoeg is voor een aanwijsplek, maar doordat het dus een aanwijsplek is durf ik dat niet stellig te zeggen. Misschien dat anderen die dat beter in de gaten hebben gehouden de afgelopen jaren uitsluiting kunnen geven.

  Laat ik het zelf zo houden; ik ben er voor 95% van overtuigd dat hij gewoon mag starten op het NK. Zijn prestaties in de WC zijn in het fictieve WC-klassement niet heel overtuigend, maar natuurlijk veel beter dan het gros wat in actie komt tijdens de Eindhoven Trofee en de Gruno Bokaal. Zou voor het deelnemersveld in ieder geval een opsteker zijn.
  Laatst bewerkt: 26 nov 2018
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Bijna onopgemerkt heeft Suzanne Schulting gisteren tijdens een clubwedstrijdje in Heerenveen een geweldige 1000m gereden: 1.15.70. Een tijd waarmee ze begin deze maand bij het WCKT 3e geworden zou zijn en zich dus hebben geplaatst voor het Wereldbekercircuit. Op de 500m reed ze 38.87 en daar zou ze 4e mee geworden zijn.
  EenBrabander, Jeronimo1, Monique en 4 anderen vinden dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Carlijn Achtereekte lijkt op de weg terug: Gisteren won ze de vrouwelijke tegenhanger van de Eindhoven Trofee, Kraantje Lek in Haarlem. Tijden waren niet echt indrukwekkend en de tegenstand was ook niet geweldig, maar een 3km in 4.15 in het zeker niet als heel snel bekend staande Haarlem mag er best zijn.
  In het eindklassement werd Rosa Blokker 2e en Roxanne van Hemert 3e.
  Camila vindt dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dan heeft ze zich op basis van limiettijden (moesten voor 26-11 gereden worden) in ieder geval geplaatst voor de Utrecht City Bokaal voor over twee weken. Met deelname daar kan ze een startbewijs voor het NK Sprint veilig stellen.

  Ik zit nu in dat reglement te kijken en ik zie dat ze op basis van die reglementen niet mee mag doen op het NK Afstanden. Daar doen limiettijden kennelijk niet ter zake. Enkel 1) deelnemers OS; 2) deelnemers WC 2019/2019 en 3) beste Holland Cup 2 rijders mogen mee doen op de sprintafstanden. Misschien dat de KNSB bij uitzondering ergens nog wat discretionaire bevoegdheden mag toepassen...
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, het zou toch belachelijk zijn haar niet toe te laten op het NK omdat ze tijdens de kwalificatiewedstrijden wereldbekers shorttrack aan het rijden was. En wat bij een blessure, mis je dan gelijk alles?

  Die kwalificatie-eisen zijn af en toe echt heel gek. De beste zoveel tijden zouden toch altijd op de NKs (of het nou afstanden, sprint of allround is) moeten kunnen starten als ze willen? Je wil toch een hoog niveau?
  ZeeKoei, leenstrafan, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Eens. Had verwacht dat het rijden van limiettijden (en dan op z'n minst de a-limieten) wel beloond zou worden met een plekje op het NK. Ik snap dat dat op gespannen voet staat met het belonen van rijders die wél meedoen aan de Holland Cup, maar nu slaat het voordeel wel heel erg uit naar dat tweede. Nu zijn er twee geplaatst via de OS (eigenlijk 3, maar - Ter Mors), 5 via WC 2018/2019, aanvullend de vier snelste niet-geplaatsten van het WCKT en het overige bestaat uit Holland Cup 2 rijdsters. Dat zijn maar liefst 9 plekken die daar dus vergeven zijn (+ 6 reserveplekken die ik even niet meereken) bij max 20 startplekken (korte afstanden) op het NK.

  Je had als Selectiecommissie zijnde toch makkelijk een plek of 4 kunnen reserveren voor gereden limiettijden (op laagland om het eerlijk te houden). Niet iedereen kan meedoen aan die vroege WCKT en Rabo Holland Cup wedstrijd. Een andere manier was geweest om plaatsingsrecht te koppelen aan de losse afstanden (buiten het klassement om) tijdens de Kraantje Lek-trofee. Het is mooi dat je je op basis van limiettijden wel voor de 5.000m/10.000m kan plaatsen, maar dat zou toch eigenlijk ook moeten op de overige afstanden moeten gelden (maar dan wel een gelimiteerd aantal tickets, zodat schaatsers na 1 keer rijden niet ieder ander toernooi kan skippen).

  Wellicht dat de Selectiecommissie, wederom dus indien die discretionaire bevoegdheid bestaat, het verloren plekje van Ter Mors ''creatief'' opvult ;)
  Laatst bewerkt: 26 nov 2018
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ahja, ok. Die wist ik. Maar dat is niet tegelijk met Japan
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Bij de junioren WC in Polen waren Hallgeir Eingebraten en Koki Kubo de grote meneren (of jongens), met elk 2 afstandzeges. Eingebraten reed ongeveer de tijden die hij vorig jaar nog in SLC bij het WK Junioren reed, maar dan dus op een net geopende laaglandbaan in Polen. Dan heb je een goede zomer gehad. Verder is het allemaal lastig inschatten wat het waard is, je hebt zoals altijd een hele reeks B-junioren uit Azie die onredelijk goed presteren, maar dat kennen we ondertussen wel. De Nederlandse jongens zijn net als vorig jaar niet van voren te vinden, op elke afstand was de beste Nederlander 8e, behalve op de 1500, daar werd Van Gorkum 9e. Een droogte richting Peking dreigt.

  Bij de vrouwen lijkt het wegvallen van Leerdam, Beune, etc prima opgevangen te kunnen worden voor Nederland, want bijna elke afstand gaat naar een Nederlandse. Hier is het toch ook lastig inschatten wat het waard is, omdat bij de dames het veel gebruikelijker is om junioren al bij de senioren-wereldbekers te laten starten. Maar goed, als je meedoet, kun je maar beter winnen, dus goed gedaan Femke Kok en Michelle de Jong (zus van).
  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Over zus-van gesproken: Lemi Williamson won de 3000 meter voor Japan en zorgde voor de enige niet-buitenlandse overwinning bij de dames.

  Bij de heren was er trouwens toch een gouden medaille: Yves Vergeer won de mass start. @vergeer... zou hij familie zijn van?

  Ook de WB neo-senioren wordt door een redelijk aantal landen serieus genomen. Nederland en Japan zijn de grote afwezigen. Enkele Canadezen die straks de WB in Polen rijden, heb nu al deze WB neo's gereden. Scheelt in de kosten.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Droogte richting Peking? Tuurlijk, want Roest, Bosker, Verbij en Ntab zijn ten tijde van de Spelen in Peking veel te oud om nog te kunnen presteren.:D
 14. ArjenK

  ArjenK Active Member


  In het algemene deel van de reglementen staat wel wat over aanwijsplekken. Dus verwacht dat Schulting deze plek krijgt als ze wil.

  2. Aanwijsplaatsen

  9 Bij de selectiewedstrijd is de uitslag van de betreffende (selectie)wedstrijd (het klassement of de tijd) bepalend, tenzij de SCL dan wel de SCLJ gebruik maakt van een aanwijsplaats.

  10 De Selectiecommissies Langebaan (SCL=senioren, SCLJ=junioren) hebben de mogelijkheid om in, naar oordeel van de SCL of SCLJ, zeer uitzonderlijke gevallen per sekse één rijder (die naar oordeel van de SCL/SCLJ in potentie een medaillekandidaat is) aan te wijzen voor een Nederlands Kampioenschap of selectiewedstrijd (allround, sprint of per afstand).
  Yuskov vindt dit leuk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Lijkt me ook. Verder staat er dit nog bij:

  Verzoeken hiertoe dienen vóór, of uiterlijk de eerstvolgende maandag na, de betreffende selectiewedstrijd bij de SCL/SCLJ te worden gedaan. Ze moet dus voor 20 november bij de KNSB de aanwijsplaats hebben aangevraagd.

  Douwe de Vries heeft voor het NK Allround geen aanwijsplaats nodig. Die gaat zich plaatsen via de ranglijst 1500-5000 meter.
 16. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Zoon van Pascal, kleinzoon van Theo. Uit een trainersnest.

Deel Deze Pagina