Wedstrijden maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 1 mrt 2019.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Je stelt hem heel algemeen zonder onderbouwing.

  Ga je nu elke keer dat er een snelle tijd wordt gereden in de B groep 10 km roepen 'kwartetstart'? Met als doel de tijd te bagatelliseren en/of impliceren dat we die tijd niet serieus kunnen nemen. Je bent trouwens niet de enige die dit doet. Is het volgens jou ook mogelijk dat een rijder een klein voordeel zou hebben in een kwartetstart? Zo ja, wanneer is dat het geval?

  Kun je in dit specifieke geval er zomaar van uitgaan dat er groot voordeel is geweest? Heb je de race gezien? Je impliceert namelijk dat de vier heren zonder kwartetstart nooit die tijden hadden gereden. Kun je dat aannemelijk maken, rekening houdend met hun eerdere races?
 2. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Ik ben met je eens, maar in deze specifieke 10 km was het wel duidelijk een voordeel. Fish heeft behoorlijk lang direct achter Bloemen gereden en Bloemen heeft ook even achter Fish kunnen rijden. Dat gezegd hebbende, ik ben het met je eens dat we het per race moeten bekijken in plaats van de boel de overgeneraliseren.
  Camila vindt dit leuk.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor degenen die moeite hebben met afkicken, die kunnen dit weekend nog live schaatsen kijken.

  De WK voor masters wordt live uitgestraald vanuit Bjugn, inclusief commentaar! http://osvpt.com/web/
  mhp1988 en Khlebnikov vinden dit leuk.
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik zag zojuist in de uitslagen in Tomaszów Mazowiecki een deelnemer staan die in april 2013 is geboren.... Dus nog geen zes jaar oud.. En zijn tijd is ook gepubliceerd. Leeftijd staat er niet bij. Ik ken hem toevallig.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik weet dat dit om één of andere onduidelijke reden een gevoelig punt is bij je. Ik ga de Bob de Vries discussie van toen niet opnieuw aanzwengelen, dat was ook niet mijn intentie. Laat ik hem iets genuanceerder stellen: een deel van de rijders haalt groot voordeel uit kwartetstarten op de lange afstanden. Jij wilt daarvoor graag een soort wetenschappelijk bewijs zien, maar daarvoor heb ik niet de database, noch de tijd, noch de wiskundige kennis. Ik houd het erbij dat er een behoorlijke groep rijders is die tijden heeft gereden met kwartetstarts op de 5 en 10km, waar ze in duostarts nooit bij in de buurt zijn geweest of zouden kunnen komen.

  In dit geval:
  Bloemen: 11 seconde sneller dan bij het WK allround, terwijl hij beter gepiekt zal hebben bij het eerste toernooi.
  Fish: 6 seconden sneller dan bij het WK in Inzell. Mijn gevoel is dat Inzell op de 10 kilometer zeker niet langzamer is dan Calgary. Als het niet sneller is. Ook zal hij veel meer gepiekt hebben in Inzell.
  Belchos: reed 6:17,9 op het WK allround. Met de traditionele formule kom je dan 13:05-hoog uit. Laat ik hem pakken met +25, dan is het nog steeds 13:00-hoog. 10 seconde sneller dus.

  Natuurlijk kan het ijs heel goed geweest zijn die dag. Maar er zijn genoeg andere tijden die er gewoon heel erg uitspringen bij rijders, als je naar de rest van hun tijden kijkt. Van het NR van Kleibeuker op de 5km, tot meerdere tijden van Bob de Vries, tot de 13:10 van Osinga, de 12:51 van Stroetinga, de 12:53 van Ghiotto op laagland.

  En het blijft daarnaast deels ook gevoel. Net als jouw uitspraken over het enorme voordeel van ICON en de geflatteerde wereldrecords van Klassen.
  Laatst bewerkt: 26 mrt 2019
  LordMarcel, sysya en Hakkie2 vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Chinezen zorgen er altijd voor dat we ze goed begrijpen. Daarom houden ze hun NK afstanden in maart. Volstrekt logisch natuurlijk.
  Enkele goede rijders, waaronder Ning Zhongyan, zijn er niet.

  Het kampioenschap was in Changchun. Om de tijden in perspectief te zetten, gebruik ik het CBR: Chinees Baanrecord. Dat is de snelste tijd van een Chinees op de betreffende baan. Verar Verwar het CBR niet met het CBR, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

  38.56 Jin J. (CBR: 38.02 Wang B.)
  1:17.55 Li Q. (CBR: 1:15.96 Zhang H.)
  2:00.90 Han M. (CBR: 1:59.91 Li Q.)
  4:14.95 Han M. (CBR: 4:13.08 Wang F.)
  7:19.32 Adake A. (CBR: 7:25.70 Liu J.) Ook Han rijdt met 7:20 onder het oude CBR.

  35.10 Gao T. (CBR: 34.94 Gao T.)
  1:11.99 Wang C. (CBR: 1:10.77 Yang F.)
  1:50.02 Kahanbai A. (CBR: 1:48.68 Li B.)
  6:38.50 Liu Y. (CBR: 6:40.71 Kahanbai A.) Ook bij de mannen een nieuw CBR op de 5km.
  13:47.96 Baoerjiang R. (CBR: 13:59.86 Xiakaini A.) Ook Kahanbai rijdt met 13:54 onder het oude CBR.

  Als dit degenen zijn die over 3 jaar min 50 dagen de gouden medailles op moeten halen, dan moet er nog veel gebeuren...

  ------

  Koreanen zijn net zo begrijpelijk en rijden dus ook allerlei wedstrijden in Seoul-met-lekkend-dak.
  Behalve dat weer een paar superjonge junioren bijna de gevestigde orde eraf rijden op de 500m vrouwen, gebeurt er niet veel geks.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wat me trouwens bij de beelden opviel is dat men op het middenterrein enorme blauwe stellages had staan, misschien wel om de rijwind meer kans te geven. Zie


  Calgary_stellages.jpg

  Over het effect/voordeel van kwartetstarten zullen we het wel niet eens worden. Wel zou ik graag een onderzoek zien naar de windcirculatie in een stadion: hoe kan zoiets ontstaan en kan die sterker worden als er meer dan 2 rijders vlak bij elkaar rijden. Wat is de invloed van de vorm van het stadion?
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Daar is Campenaerts mee bezig geweest. Die laat voor het werelduurrecord de baan opwarmen door motoren, die er echt af gaan vlak voor zijn start. Dat is om de baan op te warmen, maar ook om de luchtcirculatie op gang te brengen. Gelukkig zijn ze hier nog niet zo gek dat er motoren op het middenterrein rondes draaien om de lucht rond te laten draaien.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens mij zijn die stellages gewoon de tribunes van de shorttrackbaan op het middenterrein.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kim Min-seok verpulvert nog even het baanrecord 1500m in Seoul: hij zet 1:46.99 op de borden. Dat is sneller dan hij reed bij het WK afstanden in Inzell. En dat is toch wel een iets snellere baan...

Deel Deze Pagina