Wedstrijden maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 1 mrt 2019.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Worden de tijden van die kinderen tegenwoordig internationaal gepubliceerd? Wat een verschrikking... laat dat kind gewoon lekker schaatsen en dan tijden opnemen voor zichzelf (eigen groei) en voor wat clubkampioenschappen.
  De Keizer en ZeeKoei vinden dit leuk.
 2. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Ze reed mee in the oval finals in Calgary dus haar tijd staat gewoon tussen alle andere tijden.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Jij noemt dat 'gewoon', ik zou het gewoon vinden als de tijden van de kinderen er uit gefilterd zouden worden.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Biebers zijn altijd vroeg bij.
  chicagodude en ZeeKoei vinden dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bieber rijdt 1:21 als 13-jarige, dan zit je al bijna op de WB-limiet voor senioren. Ze reed de Oval Finale, dus haar races waren zelfs live op YouTube te zien...
  Bij de Canadese jeugdkampioenschappen was ze ook de snelste van alle deelnemers, hoewel die soms veel ouder waren dan zij.
  https://www.speedskatingnews.info/en/results/?eventID=45254

  @Hakkie2
  De uitslagen van de Viking Race worden ook internationaal gepubliceerd en daar is de jongste deelnemer 11 jaar oud.

  Het topic eigen groei is wel een hot item in de sportwereld, wordt veel over geschreven en bij sommige sporten in NL worden de teamselecties ook afgeschaft onder 12 jaar. Tot die leeftijd puur pleziergericht sporten is de gedachte, en daar zit zeker wat in.

  Volgens de regels mag deze Canadese helemaal niet meedoen aan de Oval Finals. Je moet daar minimaal C2-juniore voor zijn en zij is nog een pupil. Waarom zij mee mag doen, is mij een raadsel.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dr Bieber regel
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wil Aydova gaan allrounden? Na 4:06 staat hier 1:53:53, goeie genade... drie seconden onder haar PR !!!
  Alusalu rijdt voor het eerst onder de twee minuten, en ook Roza Blokker valt op bij de Oval Finals, met 1:56, 4:06 en 7:03. Dat zijn lekkere records.

  Ning won bij de mannen, in een tijd net boven zijn NR.

  Magnus Bakken Haugli heeft na 6:21 ook 1:46 en 13:18 in de benen. Noorwegen heeft er een prima allrounder bij. Nodig ook, want Henriksen gaat zich à la Yuskov op de 1500m richten, heb ik vernomen. We moeten bij deze tijden van Haugli wel in ogenschouw nemen dat de luchtdruk in Stavanger vandaag 975 (!!!!!) hPa was...
  LordMarcel en Duif vinden dit leuk.
 8. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Dus die 1:46 zegt net zoveel als de 1:13 van Leerdam. Nog steeds mooie tijden en als hij zich nog wat kan verbeteren een goede voor de toekomst.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Haugli reed in ook al 6.29 met DQ in Hamar bij de WB. Vrij jong nog. Goed dat ie een stapje gezet lijkt te hebben. Of is dit de hand van Rykkje, pieken midden maart?
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zelfs tijden van de allerjongste pupillen van 7 of 8 staan gewoon op internet en kunnen door iedereen in de hele wereld worden bekeken, tot in lengte van dagen. Daar kun je wel over discussiëren of dat goed is. Bij mijn dochter die hockeyt in de F komen de uitslagen niet online. En dan gaat het nog niet eens over een individuele sport.

  Iemand van 13 vind ik een ander verhaal. Maar of wij aandacht moeten schenken aan iemand van 13 die nog tien seconden boven het wereldrecord zit, vind ik ook wel een discussie waard. Al zal ze hier niet meelezen, je legt toch druk op zo'n kind. En het gat dat ze nog moet dichten is heel groot. En zeker bij meisjes zie je best vaak dat de progressie tussen 12 en 20 jaar tegenvalt.
 11. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Mee eens. Tegenwoordig zijn er een hoop junioren die geweldig rijden en dan niet de laatste stap kunnen zetten, dus over iemand die nog maar net een tiener is kunnen al helemaal weinig zeggen.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bij de Oval Finals heeft de Singaporese shorttrackster Cheyenne Goh een nationaal record van 42.81 gereden. Zou zij langebaanambities hebben?

  ---

  In Polen zijn de nationale allroundkampioenschappen gehouden. Waar anders dan in Tomaszów. Bosiek haalde haar titel op; Wielgat en Bachanek stonden praktisch gelijk na 3 afstanden, en Wielgat won de 10 en dus het klassement. Tsja, hebben ze daarvoor het EK laten liggen, voor een 10km in veertien en een halve minuut... EK-rijders Palka en Janicki eindigden op ruime afstand 4e en 6e.

  ---

  Ook de Russen zijn goed in mosterd-na-de-maaltijd-wedstrijden. Lalenkova en Shkolin werden met overmacht allroundkampioen; Mushtakov won met een ruime voorsprong het mannensprinttoernooi. Alleen bij de vrouwen sprint was het spannend; Kachanova maakte op de afsluitende 1000 meter net genoeg goed om Fatkulina van de titel te zetten.
 13. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Wat vreemd om nu nog de nationale kampioenschappen te doen. Als Mushkatov met overmacht won dan was het niveau niet al te best, want zijn tijden waren al niet geweldig.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Laten we zeggen dat ze in Calgary een 38.0 zou moeten kunnen rijden. Samen met die 4.06 en die 1.53 had ze zich dan bij het WK voor de 5000 m geplaatst.
  De Keizer vindt dit leuk.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Palka won de 10.000 meter. Wielgat won inderdaad de 10.000 meter van Bachanek.

  Echt fantastische tijd voor Aydova. Super gaaf. Allrounden wordt met een gecombineerd WK Sprint WK Allround.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Mooie tijden, maar voor de zoveelste keer blijkt het grote voordeel van kwartetstarten op de 10 kilometer.
  strawbale en Hakkie2 vinden dit leuk.
 17. Willie82

  Willie82 Member

  Maar is dat niet altijd geweest? Het geldt ook wel voor meer sporten, een 13-jarige Schippers komt nergens voor in nationale ranglijsten, de 14 en 15-jarige Schippers werd nog hard voorbij gelopen (Jamile Samuel heeft via een omweg nog wel de subtop van Europa gehaald, maar was als 14/15 jarige veel beter dan Schippers (ze zijn ongeveer even oud)) door mensen waar de buitenwereld nog nooit van gehoord heeft.

  En in het buitenland zie je dat ook, Jamile Samuel werd scheel gelopen door Jodie Williams, Harry Aikines Aryeetey zag er op zijn 15e uit zoals Schwarzenegger er uit zag op zijn 16e en heeft nooit zijn progressie doorgezet. En heel soms zie je iets geks, Ekaterina Stefanidi was als 15-jarige haar tijd ver vooruit en sprong 4.37, in de jaren er na haalde ze dit niveau nooit meer (en kwam niet eens in de buurt), als A-junior klom ze met 4.25 weer wat omhoog al ging er nog 3 jaar overheen voordat ze haar PR weer brak en uiteindelijk is ze in de afgelopen 3 jaar gekroond tot Europees, Wereld en Olympisch kampioen polsstokhoogspringen.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Persoonlijk denk ik dat er teveel focus (en daarom ook druk) is op jonge talenten, zodra ze meedoen bij de senioren hoort dat er nu eenmaal bij, maar het begint steeds vroeger. Ik las laatst over een 7 jarige (!) jongen uit Amerika die schijnbaar ontzettend hard kan lopen, die jongen is nu al een hit op Instagram en heeft de sponsors aan zijn kont hangen. Toch is de kans dat hij de top ooit haalt echt niet groter dan andere kinderen van 7 die nu nog lekker in de zandbak zitten. Dat de resultaten online staan vind ik niet zo'n ding (zolang ouders ook het recht hebben dat te weigeren), maar dat gehype bij zulke jonge kinderen vind ik nergens voor nodig.
 19. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Kijk es aan, er hoort nog een verhaal bij de foto.
  A Celebrated Olympic Star, Bonnie Blair Cruikshank Is Now Finding Her Way As Sports Mom
 20. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  Na het EK en WK sprint twijfelde ik of Murashov en Mushtakov wel zoveel beter waren dan Kuznetsov, Jesin en Lobas, gelet op de afstand tot de podiumplaatsen. Maar hier is het verschil tussen Mushtakov en Lobas toch wel erg groot. Ik kan me nog voorstellen dat Mushtakov op de laatste afstand niet voluit is gegaan omdat hij de titel toch al binnen had. Maar inderdaad gelet op de afwezigheid van maar liefst 4 van de 6 deelnemers aan de grote toernooien een mosterd na de maaltijd toernooi.

Deel Deze Pagina