Wedstrijden maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 1 mrt 2019.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Vanmorgen om 8.00 uur begonnen: Het hoogtepunt voor ieder schaats(t)er(tje) onder de 17, de Vikingrace in Thialf.
  strawbale vindt dit leuk.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat de Colombianen een nationaal kampioenschap houden met meerdere deelnemers is op zich al nieuws. Natuurlijk niet in Colombia, maar op het ijs van Milwaukee.

  Daar zien we opeens een paar bekende namen terug. Laura Gomez komt maar nipt te kort voor de limiet op de 3km. Daniel Zapata rijdt wel onder de 7 minuten, maar komt meer te kort.

  Pedro Causil is ook weer op het ijs verschenen. Dit keer geen 34'er op de 500m, maar 38,27..... Toch hoop ik dat we hem en de andere Colombianen de komende seizoenen weer in het internationale circuit gaan zien.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  De indrukwekkende progressie van Mareike Thum blijft maar doorgaan. Vandaag in Inzell voor het eerst onder de 2.00 op de 1500m: 1.59.51.
  EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Van 2 t/m 12 maart vindt in Krasnoyarsk in Siberië de Winteruniversiade plaats. Hierop helaas geen langebaanschaatsen. Van de Olympische wintersporten worden verder ook het schansspringen en de Noordse combinatie niet gehouden, evenals de slede-onderdelen (bobslee, skeleton, rodelen). Meest logische verklaring is dat Krasnoyarsk niet beschikt over een kunstijsbaan, een skischans en een bobsleebaan en die voor een kleiner evenement als de Universiade ook niet hoeft te bouwen.

  Overigens worden "ter vervanging" wel de niet-Olympische wintersporten Bandy en Ski-oriëntatie gehouden.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Gisteravond begon de finale van de Holland Cup in De Scheg.

  Pim Schipper sloeg een opvallende dubbelslag door de 500m en de 1500m te winnen. Bij de dames gingen op die afstanden respectievelijk Voskamp en Dul er met de zege vandoor. Dul deed dat op een opmerkelijke manier. Zij zat vrij vroeg in het programma, maar was vrijwel de enigste die behouden begon en zo niet compleet kapot ging. Bijzonder schema ook; snelle opening en vervolgens naar 31,68 - 31,67 - 31,68. Geen enkel verval!
  chicagodude, alexander79 en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar ondertussen nog altijd geen uitslagen daarvan...
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De uitslagen van de Vikingrace staan dan toch ergens online.
  https://www.speedskatingnews.info/en/results/?eventID=42316

  Jeugd
  YB: Angel Daleman (NED) en Finn Sonnekalb (GER)
  YA: Isa Leroy (NED) en Didrik E. Strand (NOR)

  Junioren
  C1: Patricia Koot (NED) en Szymon Wojtakowski (POL)
  C2: Pien Smit (NED) en Emil P. Matre (NOR)
  B1: Evelien Vijn (NED) en Gert Wierda (NED)
  B2: Merel Conijn (NED) Stefan Westenbroek (NED)
  Duif vindt dit leuk.
 9. Eelco

  Eelco Active Member

 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Emil Pedersen Matre schijnt familie te zijn van Sverre Lunde Pedersen.

  Wojtakowski komt uit de stal van... Roland Cieslak :)

  Verder gaan er aantal Kazakken tijdens de finals rijden in Calgary. En Oliver Grob rijdt ook.
  ZeeKoei en vergeer vinden dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Gisteravond eindigde de Holland Cup cyclus in De Scheg, Deventer met een finalewedstrijd (tevens NK Neo-senioren). Deelnemersveld was niet bijster groot (niet onbegrijpelijk met een WC in SLC in het verschiet, een WK Allround in Calgary, een marathon op de zaterdagavond en plaatsingsvoorwaarden zodat weinig geïnteresseerde schaatsers nog mee konden doen), maar de winnaars reden prima tijden voor een baan als De Scheg. Bij de mannen wint Pim Schipper de 1000m nadat hij gisteren al de 500m en de 1500m wist te winnen. Op 0,4 sec van de nummer 1 volgt Velema. Romeijn, Van Oosten en Snel completeren de top 5, maar zitten allen minimaal een dikke seconde achter de tijd van Schipper.

  Dul wint na de 1500m ook de 1000m in een nieuw baanrecord van 1.18,70. Van Tol wordt op 1,3 sec tweede. Van Der Schaar, Das en Van Elst maken de top 5 compleet. Net als de nrs. 2-4 rijden ook Van Hemert en Drost (respectievelijk 6 en 7) in de 1.20. De verschillen zijn in de breedte dus redelijk klein.

  De 5000m is een simpele prooi voor Mats Stoltenborg. Hij is zo'n 2,7 sec sneller over de finish gekomen dan Talsma, die de tweede tred van het podium beklimt. Geerdinck heeft qua vorm duidelijk zijn weekend niet, maar wordt nog derde op de 5km en pakt daarmee op de 5000m het eindklassement voor de Holland Cup. Ook het klassement op de 1500m is voor hem. Hij had aan zijn vijfde plek van gisteren meer dan voldoende. Op die afstand waren gisteren de verschillen het kleinst met een verschil van 0,10 sec tussen de nummers 1 en 4 en een verschil van 0,5 sec met de nummer 5.

  Op de 3000m slechts 6 vrouwen aan de start. De strijd om plek 1 was nog vrij spannend met een klein verschil tussen winnares Blokker en nummer 2 In 't Hof. Kiel wint de strijd om plek 3 van ploeggenote Hijlkema.

  Toch jammer dat zo'n Holland Cup finale niet met limiettijden werkt om het deelnemersveld wat aantrekkelijker te maken. Zeker aangezien een groot aantal senioren niet alle HC wedstrijden kan rijden. Niet alleen de strijd om de klassementen is interessant. Je wil ook goede ritten om de dagzege zien. Een plek of 4 open houden voor limiettijdrijders en je hebt zeker op de 5/3km nog wat aantrekkelijke ritten als extratje.
  Duif en alexander79 vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bij de sprintkampioenschappen van Wit-Rusland rijdt Hanna Nifantava op alle afstanden sneller dan in Heerenveen. Met 39.03 rijdt ze bovendien een nieuw nationaal juniorenrecord (alweer). Nu had ze geluk met een luchtdruk onder de 1000 millibar, maar het is toch een goed teken dat er af en toe redelijk snelle tijden opduiken vanuit Minsk. Volgend jaar is daar weer een WB en dan zou het mooi zijn als die ijsbaan qua tijden wat dichter bij de snelle banen zou kunnen komen.
  VorstM vindt dit leuk.
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik zie op social media de volgende tijden voorbij komen uit Calgary.
  Zurek 35,35
  Bosiek 38,74
 14. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ah, de Grand Prix!
  Er staan wel meer bekende namen op de startlijst. Resultaten moeten nog ingevuld.
  http://results.oval.ucalgary.ca/Competition/Results.aspx?event_id=629&comp_id=5459
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  38.74 was een nationaal record geweest als Ziomek niet die spectaculaire uithaal naar 38.09 had gehad. Ze haalt nu acht tienden af van het PR dat ze reed bij het WK allround. Weekje te laat ...
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 18. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Olympic Oval Finale gaat dit jaar wel gewoon door in Calgary. Nog wel een paar schaatsers uit het WB-circuit zijn er aanwezig. Jesper Hospes heeft er in ieder geval 34.9 gereden net op de 500m.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  1.07,80 voor Zhongyan Ning! Hiermee heeft hij nu al zijn 2e nationale record binnen, terwijl hij nog junior is. Het is altijd oppassen met Aziatische toptalenten, maar China maakt momenteel echt werk van het schaatsen en deze Ning kan samen met Gao (als ze die weer aan de praat krijgen) de komende jaren misschien de voorhoede vormen van een nieuwe generatie Chinese schaatsers. Hij maakt in ieder geval opmerkelijke sprongen dit jaar.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat is maar 0.04 boven het wereldrecord junioren van Koki Kubo, 1:07.76, dat de Japanner vorig jaar reed bij het WK junioren. Ondanks de inspanningen van Shinhama en Yamada is dat nog altijd het Japanse record, maar als ze hadden mogen rijden bij de WB-finale, dan was dat zeker niet meer het geval geweest...

Deel Deze Pagina