Wedstrijden maart 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door MasterAJA29, 2 mrt 2018.

 1. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Dit weekend wereldbeker junioren Salt Lake City en volgende week het WK junioren. Ik ben benieuwd wat voor tijden dit gaat opleveren en wat vooral Beune en Leerdam gaan doen. Toch de nieuwe kroonprinsessen van het Nederlands vrouwen schaatsen. Ik heb de wereldbeker wedstrijden van dit seizoen terug gekeken, maar volgens mij zitten er bij de jongens geen grote Nederlandse talenten en is dit de slechtste lichting sinds tijden bij de jongens.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Vanmorgen om 08.00 uur is in Thialf ook de Viking Race begonnen. Grootste wedstrijd die er is qua deelnemersaantal (288). Heb nog geen uitslagen kunnen ontdekken.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zijn “de jongens” van Esmee uit Groningen niet goed? Tijdens de Spelen begreep ik dat dat talenten zijn.
 4. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Geen idee, maar als ik naar onderstaande link kijk zijn het uitslagen waar wij Nederlanders niet aan gewend zijn.

  http://speedskatingresults.com/index.php?p=4&e=18378&g=1

  http://speedskatingresults.com/index.php?p=4&e=19081&g=1
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens mij zijn dat geen junioren meer. Lex Dijkstra, bijvoorbeeld, is neo.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En daar is een Wereldrecord Junioren voor Allan Dahl Johansson!
  3:40.14 is het nu, hij verbreekt het record dat hij in december in Salt Lake reed en hij klopt ook de Koreanen.
  Chung rijdt een nieuw PR met 3:42.95 (vast een WR B-junioren), Kim valt een beetje tegen met 3:45.
  De wedstrijd is nog bezig, dus wie weet...

  Femke Beuling wint de 500 meter en klopt Jutta Leerdam met 0.002. Het NRJ van Gerritsen blijft echter overeind. De PR's sneuvelen wel, maar slechts met een tiende en dat is niet heel veel. Nummer drie Inagawa uit Japan laat 38.82 noteren, een dikker PR. Van de top-10 rijdt alleen de Canadese Lamarche geen PR. Van de junioren was alleen Min-sun Kim, die niet rijdt in SLC, sneller dit seizoen met het WRJ van 37.70.

  Chung Jae-woong wint de 500 meter voor de jonge mannen met een NRJ van 34.83. Hij duikt als enige onder de 35 seconden en laat hiermee overduidelijk zien dat Zuid-Korea er een allround sprinter bij heeft. Hij werd dertiende op de Spelen en reed een WRJ van 1:08.43 in december. Een andere Koreaan, Park, wordt derde in 35.19 en daartussen zit nog Ruslan Zakharov (niet de shorttracker) met 35.09. NRJ's (nationale juniorenrecords) sneuvelen ook voor Italië (Rosanelli 35.24) en Duitsland (Jeske, 36.18). Erg jammer dat de Spanjaard Nil Llop viel en ook jammer dat podiumkandidaat Ishikawa het ijs van wel heel dichtbij zag.

  De 3000 vrouwen kende een wat matig deelnemersveld. De goede Aziaten waren niet aanwezig. Zodoende kon Joy Beune vrij makkelijk winnen in een klein PR van 4:07.00, waarmee ze Koyama (4:12) en Akhmetova (4:13) versloeg. Bosiek, die een PR heeft van 4:03, reed slechts 4:14 en hulde voor de zestienjarige Laura Peveri uit Italië: 4:15.43 is absoluut een bijzonder knappe tijd voor iemand die nog nooit harder reed dan 4:29 in Inzell.
  strawbale, HaagscheBluf en VorstM vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Opvallend ook de zwakke 3km van de 2 Nederlandse jongens. En de 500m was ook al niet veel soeps. Talentloze lichting vrees ik.
 8. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Benieuwd wat de tijden de komende 1,5 week gaan worden. Beuling en leerdam moeten toch wel naar 38 laag kunnen lijkt mij. Beune moet ook nog wel stuk harder kunnen. Weet ook niet hoelang ze al in Salt Lake zijn. Die Johansson wordt echt een hele goede. Noorwegen is helemaal terug. Maareh de Nederlandse jongens. Oh my god, ik heb echt nog nooit zo n slechte lichting gezien. Hebben we bij de B junioren wel weer talent?
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  SENSATIE !!!
  Dit is absoluut historisch.
  En dan heb ik het natuurlijk over de drieëntwintigste plaats van de Colombiaan Diego Amaya bij de WB junioren!

  Dit moet ik misschien even uitleggen.
  Diego Amaya is niet zomaar een Colombiaanse schaatser.
  Hij is namelijk nog maar VEERTIEN.

  Veertien!
  En hij rijdt in een veld met rijders tot en met negentien.

  Maar bijzonderder dan die klassering, is de tijd. Hij rijdt 1:12.49. Dat is een top-10-tijd voor C2-junioren ooit! Hij zit alleen achter wat Japanners en Ürümqi-Chinezen.
  En dat voor een jongen die nog maar een half jaar schaatst!

  Dit is hem trouwens:
  [​IMG]
  Leuk pak :D

  Hij begon op 30 september met 42.52 en 1:20.74 - zeg maar Anne Gulbrandsen-niveau. In zijn eerste wedstrijd.
  In oktober werd dat 41.99, 1:18.57 en 2:02.92. Zeg maar Ianculescu-niveau met een flinke misslag op de 500 meter.
  In november en december werd dat 39.66 en 1:16.75. Zeg maar Elisa-Dul-niveau. (Want hij rijdt in Salt Lake City)
  In januari en februari kwam daar 39.04 en 1:15.89 bij. Zeg maar Joy-Beune niveau
  Gaat hij dan nu naar Leerdam-niveau? Nee, vééél verder. Hij gaat ineens naar Kodaira-niveau!!!

  Amai!
  Ik bedoel: Amaya.
  Ha, leuke naam, na Godvidondo hebben we dus Amai Amaya!

  En dan is er ook nog de Spanjaard Nil Llop, even oud en een paar tienden trager slechts.
  Ze hebben nu de eerste en de vierde tijd van het seizoen voor C-junioren. Een Colombiaan en een Spanjaard. Van Victoria-Stirnemann-leeftijd, zeg maar. Die Victoria kwam niet tot victorie bij de Viking Race trouwens, ze werd nu twee keer tweede achter een Nederlandse. Maar dat was de 500 en de 1000, dat is niet helemaal haar ding. De 1500 komt nog.

  O ja, de winnaar van de 1000 meter waar Amai Amaya 23'ste werd, was Jae-woong Chung. Hij won in 1:08.11 en dat is een wereldrecord junioren. Dat verdient ook wat uitroeptekens! Chung en Chung zijn samen met Kim Min-seok toch flitsende aanwinsten voor het Koreaanse schaatsen. En ze lijken beter dan eerdere topjunioren uit Korea. Consistenter. En Bob de Jong kan erop toezien dat ze niet kapot worden getraind, dat is ook fijn.
  Ook de Japanner Kouki Kubo rijdt onder de 1:09 met 1:08.76. Dat gaat de goede kant op.

  Nog iets.
  Hoezo is 1:16 ineens Elisa Dul-niveau?
  En hoezo is 1:15 ineens Leerdam- en Beune-niveau?

  Nou, door deze uitslag:
  1:15.09 Leerdam
  1:15.44 Beune
  1:16.46 Dul

  Hè hè, een ouderwetsch één-twee-drietje, dat kan ook nog in deze tijd waar Colombianen van 14 harder rijden dan Zhelezovski ooit deed. En die 1:15.09 is ook nog eens een nationaal junioren-record (uitroeptekens !!!), drie tienden sneller dan het oude record @leenstrafan's idool. Wanneer komt @leerdamfan online?
  Laatst bewerkt: 3 mrt 2018
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Stond die 1.15,41 nog steeds als record? Ik wist dat het geen WRJ meer was dankzij Miho Takagi en later Kim Hyun-yung, maar nu is het dus ook geen NRJ meer. Nou ja, als iemand Leenstra haar record af moet pakken, dan liefst iemand uit mijn eigen Schaatsliga-Squad.

  Ik ben benieuwd of ze morgenavond ook onder de 1.55,14 van Marrit Leenstra komen, die staat zelfs nog steeds als WRJ.

  P.S. Wereldrecords junioren zijn een vreemd ding, zo is Håvard Lorentzen, de kersverse olympisch kampioen op de 500 meter nog altijd mede-houder van het WRJ op de ploegenachtervolging. 3100 meter lijkt nu een beetje lang voor HHL, maar in november 2011 viel dat reuze mee.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wat gaaf dat ze bij de Colombianen nu ook junioren hebben rondschaatsen. Ik begrijp dat de deelname van Causil aan de Winterspelen aardig wat los heeft gemaakt in dat sportgekke land. Hij was daar al een held, maar nu is hij min of meer de messias in de skeelerwereld. De man die heeft getoond dat het mogelijk is om ook op latere leeftijd de Spelen te halen. Grote kans dat er van die duizenden inliners meer rijders zullen overstappen. Wellicht dat er meer Zuid-Amerikaanse skeelerlanden zullen volgen.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Een paar opvallende resultaten van de Vikingrace:

  - Nederlandse junioren van 14 jaar en ouder zijn oppermachtig. Het lijken soms uitslagen uit het veldrijden, waar 8 Belgen bij de eerste 10 zitten. Bij de meisjes winnen de Nederlanders op drie of vier na alle afstanden.
  - Victoria Stirnemann wordt opvallend genoeg drie keer afgetroefd door de Nederlandse Isabel Grevelt. Pas op de laatste afstand, de 1500 meter, wint de Duitse wel.
  - Er rijdt nu kroost rond van een aantal ex-schaatsers
  • Sofie Adeberg (11jr; dochter van Peter Adeberg?)
  • Victoria Stirnemann (15jr; dochter van Gunda Niemann-Stirnemann)
  • Mirjam Thomas (11jr; dochter van Annamarie Thomas?)
  • Kacper Abratkiewicz (12jr; zoon van Pavel Abratkiewicz?)
  - Chris Fredriks (C2) zet met 1.14,26 een serieus snelle 1000 meter neer. Alleen Amaya, Byeong-Hoon Lee en Nil Llop waren sneller. Moet wel bij worden gezegd dat die drie allen op hooglandbanen reden.
  - Ook de 1000 meter van talent Jur Veenje (B2) mag er zijn: 1.12,40. Diezelfde Veenje is overigens met 1.52 ook een klasse apart op de 1500 meter.
  - Bij de meisjes B2 (16jr) is de eerste niet-Nederlandse in de uitslag de Duitse Chantal Müller op de 9e plaats. Femke Kok en Robin Groot leiden vrij afgetekend de dans. 39.17 is voor de 16-jarige Kok een bijzonder snelle tijd op de 500 meter. Haar 4.23 op de 3000 meter laat bovendien zien dat ze best allroundpotentie heeft.
  - Kim Talsma (B2) heeft het talent van haar broer voor lange afstanden. Ze wint met 4.16 met 4 seconden op Groot de 3000 meter.
  fransvanbakel, RodyTur10, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  upload_2018-3-5_19-32-49.png
  ^^ Hij reed harder dan Igor Zhelezovski ooit deed.
  Elina vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor het eerst sinds mensenheugenis geen Oval Finale in Calgary. Wegens technische problemen ("mechanical failure") heeft men al het ijs uit de hal gehaald en het komt dit seizoen niet meer goed....
 15. Mey

  Mey Well-Known Member

  Tijd om de ijsmachines eindelijk eens te vervangen?
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik was benieuwd of het wereldrecord van Marrit Leenstra (1.55.14) nog was verbroken in Salt Lake City, maar de winnende tijd voor de meiden 1500 meter was slechts 1:58.34 voor Park Ji-woo die Karolina Bosiek (1:58.74) net voor blijft. De rest boven de 2 minuten. Hebben de grote namen (Leerdam, Beune) de 1500 meter laten schieten om mee te doen aan de massastart of tactisch met het oog op de WK deze week?
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zo, dat is geen best nieuws. Tijd om te investeren in betere ijstechnologie, want Calgary ia al lang ingehaald en achtergelaten door andere banen op dat gebied. Maar is er geld beschikbaar ? Heeft het goud van TJ iets los gemaakt in Canada ?
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er was in ieder geval geen geld in Canada om ploegen af te vaardigen naar het WK sprint, het WK allround en de WB-finale. Dus een renovatie van Calgary zal in ieder geval niet van de schaatsbond komen...
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Nog een leuke naam voor de liefhebber, in de categorie 12 jaar. Qua prestaties nog geen megatalent, maar hopelijk komt dat nog. Emése van Gerner. Behalve de prachtige voornaam is ze ook nog het jongere zusje van één van de beste turnsters uit de Nederlandse geschiedenis.
 20. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Overigens, ter bevestiging:

  Sofie Adeberg is wel degelijk de dochter van Peter Adeberg. Ik googlede wat en kwam op deze foto uit (die de naam 'petersofie' draagt).
  [​IMG]

  Zo vader, zo dochter! :D

Deel Deze Pagina