Wedstrijden januari 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 4 jan 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nieuw jaar, nieuwe maand, nieuw topic.

  En een spetterend begin: Laurent Dubreuil rijdt 34.11 (!!!!!!!!) in Calgary bij de WK afstanden Qualifiers. Volgens mij gaat er iemand heel blij zijn vanavond.
  strawbale, Eelco, De Keizer en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat is echt een mooie tijd. Het kan dus nog wel in Calgary. Ik ben wel benieuwd naar de rest van de uitslag en in het bijzonder het gat met nummer 2. Hopelijk heeft Alex Boisvert-Lacroix het ook goed gedaan.

  Iemand heel blij vanavond??? Laurent Dubreuil zelf sowieso. Doel je op Jeremy Wotherspoon die zijn Canadese record behoudt?
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik bedoel Laurent inderdaad zelf ;)
  Op Twitter heeft hij al zijn verbazing geuit over zijn eigen tijd.

  Het gat met de rest was kleiner dan op de nationale kampioenschappen:
  Achter Dubreuil staat er Junio 34.44, Fiola 34.55 (dik PR), Boisvert 34.66.

  34.11, 34.44, 34.55, 34.66. Mooi rijtje tijden voor liefhebbers van twee dezelfde cijfers achter de komma.
  strawbale vindt dit leuk.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Wow. Er komt een WK Allround aan in Calgary en dan kijken we nu toch alvast even naar de Adelskalender. Ik in ieder geval wel. Ik snapte al nooit dat de man van het ijs van Gangneung in Calgary meestal nooit verder kwam dan schuurpapier. Ook goed om Junio weer van voren te zien.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Tja, met een vriesinstallatie van 30 jaar oud en weinig geld voor onderhoud kun je nou eenmaal minder goed ijs maken dan op de spiksplinternieuwste baan van de wereld.

  Ondertussen staat er 1:55.44 van Valérie Maltais.
  Waar gaat dit naartoe???
  Haar eerste seizoen op de langebaan en nu al schaatst ze zeer respectabele tijden.
  Dat betekent dat 12 van de 14 races in haar langebaancarrière een PR hebben opgeleverd.

  Een korte geschiedenis van Valérie en de 1500m op langebaanijs:
  6 oktober: 2:03.71. Eerste 1500m van haar carrière.
  23 oktober: 1:59.41. Meteen 4 seconden sneller bij het NK.
  8 december: 2:02.22. Tomaszów is een langzame ijsbaan.
  15 december: 1:58.81. Maar Heerenveen is dat duidelijk niet.
  29 december: 1:56.93. Twee seconden in twee weken.
  En nu dus 4 januari: 1:55.44. En nog eens anderhalve seconde in een week.

  Als ze in dit tempo rijdt ze 1:53 bij het WK allround. En wie weet wat ze volgend jaar allemaal kan...
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ook de tijd van Fiola vind ik erg hoopgevend. Een dik PR (oude PR was uit 2016), het lijkt erop dat hij dit seizoen eindelijk weer wat goede stappen voorwaarts zet. Nu er goed ijs lijkt te liggen ben ik ook benieuwd wat andere opkomende mannen kunnen op de 1500. Kunnen mannen als La Rue, Langelaar, Howe en Mayeur naar lage 1.44'ers? McLean heeft ook al een meer dan prima 37,66 gereden, ruim voor Irvine (38,01). Hudey valt tegen met 38,06. Ze leek een paar jaar geleden richting wereldtop te gaan (net als McLean trouwens), maar voorlopig is dit er nog niet echt uitgekomen.

  Trouwens, zijn dit wel de WK-selectiewedstrijden? Blondin niet op de 1500, Gelinas-Beaulieu niet op de 1500, hebben die een status aparte of is er iets anders aan de hand?
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, dit zijn wel de selectiewedstrijden. Maar ze gaan bij elke afstand om de laatste plek die Canada heeft. Dus als Canada 3 plekken heeft op een afstand, komen de eerste 2 uit de SQRL en wordt de 3e hier vergeven. Heeft Canada maar 1 plek, dan wordt die hier vergeven.

  De 500 en de 1000 worden dit weekend 2x verreden. In de Canadese regels lees ik niets hoe hier mee omgegaan wordt (snelste van de twee? een van de twee? totaal punten?)

  Voor de rest van het weekend. De al gekwalificeerden zijn volgens mij:
  500 man (3 plekken): Dubreuil, Junio (en nu dus Fiola?)
  1000 man (2 plekken): Gelinas-Beaulieu
  1500 man (2 plekken + reserve-4): Gelinas-Beaulieu. En daar komen dus Howe, en Langelaar als reserve bij
  5000 man (3 plekken); Belchos, Bloemen
  10000 man (1 plek + reserve-4)

  500 vrouw (3): Mclean, Hudey (en nu Irvine?)
  1000 vrouw (1, reserve2 en 4):
  1500 vrouw (2, reserve3). Blondin. En nu Maltais, en Christ als reserve
  3000 vrouw (3): Weidemann, Blondin
  5000 vrouw (2): Weidemann, Blondin (beide in top-5 SQRL)
  Asterisk vindt dit leuk.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Connor Howe heeft nog nooit buiten Noord-Amerika geschaatst, maar plaatst zich nu met een mooie 1.44,16 meteen voor het WK Afstanden. Knap en bijzonder voor een junior. Kan hij de week erna meteen door naar het WK junioren in Baselga di Piné.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De Italianen hebben geschaatst in Baselga di Piné.

  Bij de mannen zijn David Bosa en Mirko Giacomo Nenzi duidelijk de beste sprinters. De eerste wint drie van de vier keer op de sprintafstanden. Andrea Giovannini is de logische allroundkampioen. Al wint Davide Ghiotto beide langste afstanden. Gabriele Galli laat dankzij een veel betere 500m Michele Malfatti achter zich. Gabriele Galli zou weleens kunnen debuteren bij het EK in eigen land.

  Bij de vrouwen wint Noemi Bonazza het sprintkampioenschap met bijna 5,5 (!!) punt voorsprong op routinier Yvonne Daldossi. Bij de allrounders is Francesca Lollobrigida de enige die de grote vierkamp voltooid en dus kampioene wordt. Wat dit betekent voor het EK is me onduidelijk. Heeft Noemi Bonazza een voorkeur voor de sprint, of kiest ze bij de Italiaanse kampioenschappen voor het minst zware toernooi? En wat zijn de gevolgen voor Gloria Malfatti en Francesca Bettrone die (bijna) niet in actie kwamen?
  Noemi Bonazza lijkt me wel duidelijk de sterkste van de sterke juniorengeneratie die ze vormde met Gloria Malfatti, Deborah Grisenti en de misschien zelfs al gestopte Chiara Cristelli.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De Wit-Russen hebben in Minsk (waar anders) geschaatst.

  In de schaduw van de gevestigde namen Marina Zueva, Vitaly Mikhailov en Ignat Golovatsiuk rijden enkele junioren aardige tijden. Hanna Kavaliova rijdt met 4.28 een nationaal juniorenrecord op de 3km. En na dag 1 staat de junior Yahor Damaratski zelfs voor Vitaly Mikhailov. 37,49 (sneller dan in SLC) en 6.40,47 (9 seconden onder pr) zijn prima tijden voor een Wit-Russische junior.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wat maken we van de 5.000m tijd van Bloemen? 6.22,99.

  Gezien de snelle tijden in Calgary dit weekend, de vele PR's die worden gereden en het geringe verschil met nummer 2 Graeme Fish (slechts 3 seconden) heb ik niet de indruk dat de vorm weer terug is.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, ik had met de WB in Heerenveen ook al een artikel gedeeld dat hij zelf die vorm ook pas volgend seizoen weer terug verwacht.
  Lorca vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik was nog vergeten om even naar de dames uitslagen te kijken, maar ik zie dat Maltais opnieuw een PR heeft verbeterd. Ditmaal haalt ze 5 seconden van haar 3.000m tijd af. 4.01. Dit gaat steeds rapper. Blondin wint slechts met een marge van 0.7.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  1.07,60 vind ik voor Laurent Dubreuil een sterke winnende tijd. Conor Howe bevestigt met een tweede plek en pr 1.08,78. Alex Boisver-Lacroix en Gilmore Junio kwamen niet in actie op de 1000m. Geen ambities voor het WK sprint?

  In Minsk is Marina Zueva met ruim 11 punten voorsprong nationaal allroundkampioene geworden. 7.07,96 is ook een nette afsluiter op de 5km, in een veld zonder concurrentie. Bij de mannen trekt Vitaly Mikhailov op de slotdag de zaken recht. Toch is een voorsprong van minder dan één punt op junior Yahor Damaratski voor hem uitzonderlijk klein.

  Wel positief dat de Wit-Russen nog gewoon een grote vierkamp rijden met op de slotafstand 4 ritten.
  strawbale, Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bijzonder nette vierkamp die Zueva neerlegt. Met dat puntentotaal zou ze vijfde zijn geworden bij het EK 2016 in Minsk, achter Sáblíková en drie Nederlandse vrouwen. Ze zou 14e en 10e zijn geworden op de korte afstanden, maar wel twee keer tweede achter Sáblíková op het lange werk. Die 4:07 is ook sneller dan bij de World Cup finale in maart 2018. Kortom, 4:07 en 7:07 zijn spectaculaire tijden voor Minsk-begrippen! Zueva begon achteraan in de B-groep en werkt zich nu op tot vaste waarde in de top-10 en outsider voor het podium.

  Maltais is echt ongelofelijke progressie aan het boeken. Als ze nu al Blondin aankan...

  Dubreuil reed op 600 meter op het schema van Van Velde's 1:07.18, maar reed een mindere slotronde. Niettemin zijn 34.11 en 1:07.60 twee PR's, dus dat is zeer netjes.

  Ondertussen rijden Yamada en Shinhama trouwens allerlei baanrecords aan flarden op de buitenbaan van Nikko. Ook Takahiro Ito komt daar goed vooruit. Beter dan de Italianen in Baselga, maar daar zal het wel slechter weer zijn geweest.
 16. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Dit vind ik echt hardstikke leuk. Ik hoop dat Zueva podium rijdt op het EK, want met een beetje geluk inspireert dat meer wit-russen om te gaan schaatsen. Het zou prachtig zijn als ze over een aantal jaar genoeg schaatsters hebben om aan elk toernooi en op elke afstand in de wereldbeker mee te doen.
  proeme en EenBrabander vinden dit leuk.
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Je kunt je wel afvragen of het verstandig is twee kleine vierkampen te rijden met vier rustdagen ertussen, waarvan één reisdag.
 18. Kristian

  Kristian Active Member

  Marit Fjellanger Bøhm SB on sunday. 4.24.89 (last season: 4.24.38)
  Limit time in World Cup: 4.23. (4.19 Calgary/Salt Lake City).
  According to the list of approbated competitions there are few options left between now and WC5 in Hamar. No such competitions in Inzell as I read the rules. (even Frillensee cup of this Week End local, and not on the list). The only International Competition is the Masters sprint the coming week. (theoretically one could add a 3000, ladies to this competition (!) ?)
  Could Stavanger at this point apply for a new "international competition"? - Or must Bøhm take a plane to North America?

  https://www.isu.org/speed-skating/r...-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file
  https://www.max-aicher-arena.de/eventuebersicht/eisschnelllauf/
 19. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Maltais maakt echt Esmee Visser-achtige sprongen! :eek: Ze is straks in Inzell misschien gewoon wel medaillekandidaat.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In een interview (in het Frans) geeft ze aan verrast te zijn door haar vooruitgang. Ze heeft nieuwe doelen moeten maken voor de rest van dit seizoen, want ze heeft haar doelen allemaal al gehaald :D

Deel Deze Pagina