Van EVO Helium naar Viking Nagano Gold 2005?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door De stoemp, 21 feb 2016.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik zou hier goed op letten mocht je ze overwegen. Blijven ze na een kwartier nog goed zitten? In de winkel moet het al goed zitten.
 2. Spits

  Spits Active Member

  Ja!
  Toch heeft dit ook wat uitleg nodig.
  De Heliums heb ik nieuw, maar zwaar in de sale gekocht........zeg maar gerust voor de halve prijs, het was dus een zogenaamde "no brainer", maar gewoon doen! Op de gok ook nog via internet (ik ga nu gauw dekking zoeken, want is volgens een hoop mensen "not done") en zonder ze te passen. Het zijn brede leest versies en dat komt goed uit want ik heb brede en grote (46/47) voeten.
  Later heb ik ze bij Ooms/Uithof laten vacuum trekken (daar miep ik niet over en heb daar gewoon netjes voor betaald).
  Geen last van drukpunten, sluiten mooi aan, geen pijn in de voet. Wel koude voeten, maar die heb ik ook al als ik thuis op de bank hang........ of zie de post van DS de Vries; misschien passen ze niet goed genoeg om m'n voet (Overigens schijnen salomons ook niet goed om een voet heen te passen, maar daar heb ik dan wel weer never nooit niet kouwe poten in....).

  Mocht je nou de volle mep moeten betalen dan zou ik zeker even achter m'n oor krabben of je Heliums of 2005's wil nemen, het prijs verschil is niet onoverkomelijk voor iets wat je jarenlang gaat gebruiken.
 3. Leonjill

  Leonjill Member

  Het verschil is 100 Euro op het moment daar ga ik niet om treuren.Bedankt voor je uitleg.Ik heb gelukkig geen haast ermee.Ik ga volgend seizoen pas op deze schaatsen schaatsen.De ijzers heb ik al voor een prikje op de kop getikt.De nagano special 2 seizoenen gebruikt keer of 7 geslepen voor 150 Euro kan je niet de mist in gaan lijkt me.Ik heb dus nog een maand of 9.Dit seizoen maak ik lekker af op de salomons en volgend jaar op de Noren met een training erbij denk.
 4. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  De Gold 2005 xbr en Helium zaten mij destijds in de winkel even goed.
  Wat me over de streep trok was dat de Helium goed aansloot bij de achillespees. Bij de Gold 2005 zit hier een inham waardoor de achillespees bloot ligt, ik vond het niks.
  Laatst bewerkt: 29 jan 2017
  Leonjill vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina