Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Begint er steeds meer op te lijken. Nee dan maar iets minder bekend a la Visser.. maar wel Olympisch goud.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Nou nou nou, iets minder mag ook wel toch?
  Als Gerard van Velde met ontbloot bovenlijf loopt glijdt half Nederland van haar stoel maar als een vrouw haar lijf gebruikt om zich op de kaart te zetten wordt ze meteen voor sl*t uitgemaakt?
  De Keizer, Camila, proeme en 4 anderen vinden dit leuk.
 3. Inimene

  Inimene Active Member

  Media interviewing other skaters: are you satisfied with your results? How is your injury recovery going? What are your plans for your future career? What do you think could be improved in your technique?

  Media interviewing Leerdam: would you race naked for gold? Would you have public sex on the ice for gold?

  The girl has created a certain image for herself and seems to be enjoying it so far. But what do I know. I'm just a silent observer. :D
 4. mi

  mi Well-Known Member

  True, and I’m not denying that at all. Not my style to say the least! But ‘Slutta Leerdam’ is way beyond necessary for me.
  JohnZero en Camila vinden dit leuk.
 5. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Leerdam is een typische jongvolwassen vrouw die graag bikinifoto's en soortgelijke op social media plaatst net zoals duizenden andere meiden van haar leeftijd doen, alleen is zij toevallig ook heel erg goed in schaatsen. De media ziet hier een goudmijn in en tekent haar direct als iemand die alles doet voor aandacht. Vind zij die aandacht leuk? Misschien wel, en daar is niets mis mee, maar Leerdam is niet degene die de vraag 'Zou je naakt schaatsen voor Olympisch goud?' heeft bedacht, dat was de media. Zij heeft Olympisch goud als droom en als je haar dan voor die keuze zet zonder enige nadenktijd dan vind ik het niet gek dat ze ja zegt, zelfs als ze het niet echt zou doen. Ik vind dat Leerdam niets fout doet.
  JohnZero en Inimene vinden dit leuk.
 6. Inimene

  Inimene Active Member

  I totally stand by your argument here about the goldmine. This is exactly why in my previous comment I mentioned that it is the media that is making all these provocative news posts about Jutta and using her image to ask this kind of questions
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb die uitzending van Peptalk gisteren zitten kijken. En dat was met stijgende verbazing. Het was gewoon creepy. Ten eerste, waarom werd ze uitgenodigd? Ze heeft vrij onopvallend gepresteerd afgelopen weekend. Niet goed, niet slecht. Journalistiek waren zeker tien schaatsers en schaatsters interessanter. De reden dat ze er wel zat kun je wel invullen.

  Toen gingen drie ietwat foute mannen die haar vader danwel opa hadden kunnen zijn haar bikini-Instagramfoto's bespreken. Het werd erg ongemakkelijk. Eerder in DWDD ging dat ook al zo. Vervolgens was er een reportage met een andere mooie sportster (Nadine Visser) die de gekke vraag kreeg: liever naakt goud winnen, of met kleren aan zilver. (Stellen ze die vraag ook aan mannen?) Zij ging niet voor naakt goud. Leerdam was er als de kippen bij om te zeggen dat zij wel voor naakt goud zou gaan. Van Gelder, Evenblij en Coronel wisten niet waar ze het zoeken moesten en de hoogte van de tafel steeg een paar centimeter ;). Kiran Badloe (de knapste persoon aan tafel, naar mijn mening, zeg ik als hetero man, maar dat terzijde) en Bryan Smeets wisten niet goed wat er gebeurde.

  Jutta mag blij zijn dat ze knap gevonden wordt. En ze mag zich zo sexy laten fotograferen als ze zelf wil. Al gaat ze naakt in de Playboy staan. Ik neem haar dus ook helemaal niets kwalijk. (Of het bevorderlijk is voor haar schaatscarrière, is een tweede. Maar die keuze mag ze maken)

  Maar ik moet aan dit leuke filmpje van Amy Schumer denken. Sportsters worden anders behandeld dan sporters. Zij krijgt zoveel extra aandacht, puur vanwege haar uiterlijk. Natuurlijk zie je bij de mannen ook dat bijvoorbeeld Koen Verweij relatief meer aandacht krijgt dan sommige schaatsers met een vergelijkbare of grotere erelijst (Bergsma, Verbij). Maar dat heeft voor mijn gevoel niet echt met uiterlijk te maken, meer met uitstraling. Een rebel is leuk in het brave schaatswereldje. Dat snap ik goed. Maar heeft Leerdam echt leukere dingen te zeggen dan bijvoorbeeld Carlijn Achtereekte? Ik vind van niet.
  Duif vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als ik heel eerlijk ben heb ik Leerdam überhaupt nog nooit iets inhoudelijks horen zeggen (kan aan mij liggen), tenzij het over haar eigen prestaties gaat. Peptalk zet zich trouwens als programma ook wel flink voor lul (bijna letterlijk), niemand kan dit toch serieus nemen? Verbij rijdt een baanrecord, Roest rijdt een baanrecord, ter Mors wint 3 afstanden, maar ze nodigen een schaatser uit die twee afstanden heeft gereden en het podium beide keren niet eens gehaald heeft. Je had zelfs Nuis (ook een mooie kop) of ADJ er neer kunnen zetten, ook zij hebben beter gepresteerd dit weekend.

  Het lijkt soms wel alsof alle hersencellen bij mannelijke presentatoren naar hun lul afdalen wanneer er een leuke meid aan tafel zit (niet zeggende dat vrouwen in de media nou nooit zo reageren, maar ik merk het toch minder). Doet mij denken aan een aantal Amerikaanse journalisten die voor het wk vrouwenvoetbal aan een speelster van het Amerikaanse elftal vroeg of de lesbische speelsters in een afgezonderd stukje kleedkamer zaten. Je kon de pornofilms bijna zien draaien in hun ogen.
  JohnZero en G1ant vinden dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik snap je punt. Ik ga zelf ook niet mee in die Leerdam-hype. Maar Nadine Visser kreeg dezelfde vraag, dus misschien ligt het ook wel aan de interviewer?
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Peptalk is echt een matig kutprogramma, vergeet dat niet. Het is een goedkope stunt (denk aan de likes!) om twee knappe dames wat - hihihi- ondeugende vragen te stellen. Jack van Gelder vindt het allemaal wel best, want dat is een lelijke dikke vent, dus die heeft toch geen last van de cultuur die er heerst omtrent echt sportieve mensen (lees: vrouwen). Vervolgens moet er in de studio plichtmatig om dit item gelachen worden waarna Rob Kamphuis nog eens verteld waarom Max Verstappen, ondanks dat ie alle regels in de eerste bocht al overtreden had, toch eigenlijk gewoon had moeten winnen. Peptalk!
  G1ant vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat we er ook van willen zeggen, we zijn nu wel over Jutta Leerdam aan het praten, en niet over Melissa, Reina, Antoinette, Pien, Lennart, Hein, Marcel of Victor, de andere nummers 4 van het WBKT. Wat dat betreft heeft de actie van Jutta gewerkt.
  Marcel Bosker werd zelfs drie keer vierde, maar ook een keer derde, op de massastart.

  Verder lijkt het met logisch dat een hoop andere schaats(st)ers geen zin hebben om bij Peptalk te gaan zitten. De Ter Morsen en Vissers van deze wereld lijken me daar niet het type voor. De kans bestaat dat Peptalk Leerdam heeft uitgenodigd omdat de kans dat ze komt, groter is bij haar, dan bij veel andere schaats(st)ers.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  reden te meer om niet Leerdam maar de interviewers de schuld te geven van deze specifieke vraag
  G1ant vindt dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik denk toch dat schaatsers daar niet snel nee op kunnen zeggen. Of het graag is of niet, weet ik niet. Maar voor sponsoren interessant. Het is en blijft de enige sporttalkshow, los van voetbal, volgens mij. En er zitten wel vaak A-sporters aan tafel, de categorie Verstappen, Schippers, Van der Poel, Nuis. De positie van het schaatsen op dit moment is niet zo rooskleurig dat sporters dat makkelijk af kunnen wimpelen. Het zou wel kunnen dat Ter Mors, Visser, Roest, Verbij etc daar bijvoorbeeld recent al hebben gezeten en daarom niet gevraagd zijn.
 14. Inimene

  Inimene Active Member

  My heart skipped a few beats here for a moment but then I realised it is not Nils you're talking about :')
  Nickel, EenBrabander, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik ken het hele programma niet, want ik heb televisie bij (schaatssponsor!) KPN. Ik zag dat de kijkcijfers 30.000 waren. Dat gaat toch helemaal nergens over?
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Dat hele programma gaat nergens over. Enorm gescript en heel weinig echte beleving. En ze zitten nogal dicht op de sporters die ze veel volgen (zoals Max) en daarmee wordt het nog minder zeggend. Ik heb ziggo maar zie het nooit.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wat dat betreft word Holland Sport node gemist, 1 van de laatste goede sportprogrammas (in mijn ogen dan in ieder geval).

  Het probleem ligt idd vooral bij veel interviewers en shows die heel simpel gezegd vrouwelijke sporters anders benaderen, wat ook voor een groot deel komt doordat het gros van de interviewers en talkshow-hosts mannen zijn. En verder wordt de aanpak in TV-programmas doorgaans bepaald door wat kijkers oplevert, en helaas kijkt de doorsnee kijker ook nog steeds heel anders naar vrouwelijke sporters vs. mannelijke.
  G1ant vindt dit leuk.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Uit de oude doos, Holland Sport, heerlijk programma was dat. Ziggo lijkt het zich weinig aan te trekken dat 1) vrouwelijke sporters door hun tafelgasten en presentatoren worden behandeld als lappen vlees en 2) dat ze überhaupt vrouwen geen kans geven om inhoudelijk mee te praten. Hetzelfde speelt bij het F1 cafe en Rondo, het percentage vrouwelijk gasten is echt ontzettend laag en als ze er zijn wordt hun gevraagd naar hun uiterlijk en vrij weinig naar hun prestaties.

  Bij Holland sport was er een veel betere man/vrouw verhouding en werden niet twee sporters aanbeden en de rest als een soort bijprogramma gezien. Overigens vond ik dat Humberto het ook nog wel goed deed bij RTL late night, het is een beetje een type waar je van haat of van houdt, maar ik vond zijn interviews op zich oke (zeker gezien het feit dat het geen sport talkshow was) en seksistische vragen kon ik hem niet echt op betrappen.
  G1ant vindt dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Oooh nou! Dat interview aan de camping tafel met Matthijs, Wilfried en Mark Tuitert met een enorm blok ijs waarin hij uitlegde hoe de afzet werkt.
  Of het interview met de jonge Max Verstappen. En alle terugblik en historie. Het sportmuseum.
  Wat een geweldig programma!
  Nickel vindt dit leuk.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Interview met van Deutekom en Wust in 2008 na Paulien haar wereldtitel, met schorre stem van het feesten en al :(
  Nickel en mi vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina