Tienhoven / Tienhovensche plassen

Discussie in '2011-2012' gestart door Oxylus, 4 feb 2012.

 1. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  De plaasen bij Tienhoven hebben nog geen plekje op dit forum. Vreemd, want ze zijn goed vergelijkbaar met de Molenpolder waar vandaag hele volksstammen op het ijs stonden.
  Ik stond vrijdag daar op het ijs. Het sneeuwde nogal, maar het ijs was vrijdag al dik genoeg om veilig te schaatsen. Je kan er een hele leuke ronde schaatsen. Vrijdag was het nog rustig, maar vandaag was het een stuk drukker.
  Parkeren kan je het beste doen op de Dwarsdijk in Tienhoven.

  Vrijdag:
  [​IMG]
  http://sport.infonu.nl/overige-sport/91514-top-10-beste-plekken-om-te-schaatsen-op-natuurijs.html
 2. Schaatsjan

  Schaatsjan New Member

  Weet iemand of hier geveegd is?
 3. yvdv

  yvdv New Member

  er is een rondje geveegd, natuurlijk niet heel groot en wel met wat scheuren.
  maar zeker leuk! ik heb me er vandaag prima vermaakt.
 4. schaatsink

  schaatsink New Member

  Ik zou voorzichtig zijn, hoor. Er schijnen nogal wat windwakken te zijn. Er is vandaag iemand door het ijs gegaan.
 5. GFoAP

  GFoAP New Member

  Ik ben er vandaag eind van de middag geweest. een verlicht rondje met mooi glad ijs, geveegd uiteraard. En een wat groter rondje, naar het schijnt ca 1,5 km, geveegd, mooi ijs en heel mooie omgeving. Wel een paar scheuren, maar dat is geen probleem.
 6. HennyB

  HennyB New Member

  Maandagmiddag op de meest westelijk plas geschaatst, achter de kerk. Eén kleine "standaard" ijsbaan en een lange ronde die ook rond de rietkragen gaat en je het gevoel geeft dat je echt in de polder rijdt. Uitstekend ijs, en de route is breed geveegd (ca 5m). Maandag was er geen koek- en zopie, en was het heel rustig.
 7. Xandr

  Xandr New Member

  Ik sluit me graag aan bij Oxylus ! Wij schaatsen eigenlijk meestal op de Molenpolder, maar de Tienhovense plassen zijn echt 10 x zo mooi ! Prachtig ijs, mooie geveegde, brede banen. Even klunen over de weg en dan schaats je zo door naar de Wijde Blik. Door verkeersregelaars is parkeren en weer wegkomen ook redelijk te doen, al zal dat morgen, op de laatste schaatsdag misschien wel anders zijn..

Deel Deze Pagina