Team Pursuit Heren, zondag 18 en woensdag 21 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 15 feb 2018.

?

Welke landen wil je op het podium (maximaal 3 keuzes)?

Peiling gesloten op 22 feb 2018.
 1. Canada

  12 stem(men)
  20,7%
 2. Italië

  15 stem(men)
  25,9%
 3. Japan

  1 stem(men)
  1,7%
 4. Zuid-Korea

  29 stem(men)
  50,0%
 5. Nederland

  41 stem(men)
  70,7%
 6. Noorwegen

  38 stem(men)
  65,5%
 7. Nieuw-Zeeland

  33 stem(men)
  56,9%
 8. Verenigde Staten van Amerika

  1 stem(men)
  1,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kuiper moet afgerekend worden op resultaat, maar laten we daarvoor wel nog even de MS afwachten.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Tweemaal dezelfde veer breken zou ook lastig worden, lijkt me
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik vond het toch jammer dat Zuid Korea niet won nadat Italië en Canada wel in eigen land wonnen. Lee toch net iets minder dan Pedersen. Niet gedacht dat de teams de hele snelle halve finale tijden zo korte tijd later herhaalden.
  De overwinning van Noorwegen is dan toch nog een bekroning voor Bokko, ik zag hem niet aankomen. Pedersen in supervorm op het moment dat het moest.

  Ik vind niet dat je Geert Kuiper hier nu heel erg op kunt afrekenen. Uiteindelijk hebben ze hier toch verreweg de 2 beste prestaties neergezet sinds Sochi. Op tijd heeft hij ingezien dat Verweij gewoon echt uit vorm is. De vorm van Kramer en Blokhuijsen is iets minder, Verweij heel veel minder en Roest goed. Er waren dit seizoen geen alternatieven met Douwe de Vries en Bergsma uit vorm in de herfstmaanden. Nog een gelukje dat Roest die 1500m plek pakte i.p.v. Krol.
  ArjenK, Koen, strawbale en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bij Kramer wel
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Geert Kuiper kan ook maar zoveel doen met al die commerciele ploegen in Nederland. Het is voor hem gewoon onmogelijk om net zo met de ploeg te trainen als de Noren en Japanners doen.
  strawbale, Hakkie2 en chicagodude vinden dit leuk.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Qua TP heeft Kuiper het toch uiteindelijk gewoon prima gedaan eigenlijk? Beide teams rijden hier gewoon hele goede tijden, en hij heeft iig het besluit durven nemen om Roest erin te zetten.
  Als je Kuiper hierop afrekent doe je af aan het feit dat de tegenstanders waarvan werd verloren gewoon heeel erg goed waren.

  En dat de individuen bij de mannen niet in topvorm waren daar kunnen we Kuiper niet op afrekenen natuurlijk.

  Bij de vrouwen heeft de sleectie van vBeek ook goed gewerkt. Natuurlijk zullen hier mensen zeggen dat ter Mors had moeten rijden, maar ja, je moet als BC toch een selectie-moment kiezen, en op dat moment was ter Mors nou eenmaal niet goed. Dat is jammer maar valt Kuiper niet echt aan te rekenen.

  De MS, dat is dan weer een ander verhaal......eerst maar eens kijken wat dat wordt.:confused:
  Eelco, Nogevendit, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Maak niet uit - wat belangrijk is dat Noorwegen weer in zich/haar(?) zelf gaat geloven en het schaatsen er weer een schaatsland bij heeft; dat risico heb je in het langlaufen niet.
 9. matje82

  matje82 Member

  Op waarde geklopt door de Noren. De Nederlanders waren duidelijk minder in vorm dan afgelopen jaren, zie daarin meer de oorzaak dan het weinig samen trainen. In Sotsji lukte het ook.
  chicagodude vindt dit leuk.
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Natuurlijk is dat bepalend geweest voor de uitslag, maar omdat het een Nederlander overkomt mag je dat niet zeggen. Ik had het gehuil hier wel eens willen horen als dit SLP was overkomen, of SH Lee.
  Koen vindt dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bergsma + Nuis
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat mag niet meer, het moeten 2 uit Kramer, Verweij en Bergsma zijn. Alleen die 3 zijn ingeschreven.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  sorry, weer eens vergeten te eindigen met een ;)
 14. arsimo

  arsimo Active Member

  Nederland de TP serieuzer nemen dan het nu doet in eigenlijk nauwelijks mogelijk - althans niet zolang de Nederlandse hoogconjuctuur in het schaatsen van de laatste 10 jaar blijft bestaan. (dat laatste is overigens de vraag). Het punt is dat de hevige concurrentie tussen de schaatsers het in de weg zit.

  Het is namelijk geen toeval mijn inziens dat Nederland zowel bij de mannen als de vrouwen slechts 1 x goud op de TP heeft gewonnen - al zat er ook wat pech bij - maar wel stapels titels op de WK afstanden. De anderen landen trainen normaal ook niet zo exceptioneel veel samen voor de TP behalve in de aanloop naar de spelen, dus met name de focus in het Olympische (voor)seizoen en enigszins al in het pre-Olympische seizoen er voor. Want ook voor het buitenland is eerder zo focussen op de TP niet aantrekkelijk - wie zijn er goed in vier jaar, wie zijn er nog, wie komen op e.d. en dan komen er ook nog kosten en tijd bij. Echter hoe dichter naar de Olympische spelen hoe groter de bereidheid in die landen maar hoe kleiner in Nederland omdat de Nederlanders zich in eerste instantie focussen op hun individuele prestaties zich in de aanloop naar de moordende OKT. Dus hoe moeilijker en onaantrekkelijker het wordt voor Nederlandse toppers om programma's op elkaar af te stemmen en hoe kleiner de bereidheid bij elkaar in de keuken te laten kijken. Als je veel samen gaat trainen voor de TP gaat dat namelijk onvermijdelijk gebeuren.

  In het buitenland wordt de TP vaak als een van de grootste kansen, zo niet de grootste kans, gezien om Olympisch eremetaal te halen. Deze hele afstand is notabene grotendeels daarvoor op de WK en met name Olympische spelen gekomen, net als de mass start nu en wellicht de team sprint in de toekomst.

  Nederland kan alleen maar hopen dat of de limiet van 10 deelnemers op de OS verdwijnt (vergeet het maar) of met enig geluk drie/vier toppers in zodanige topvorm kan opstellen waar simpelweg collectief niet tegen op te trainen valt. Dat gebeurde in Sochi, maar daar kan men niet te vaak op rekenen. Zie vandaag. Of - maar of we daar blij mee zouden moeten zijn is de vraag - dat Nederland een smallere top op de lange baan krijgt, de teams grotendeels verdwijnen en de toppers die er nog zijn noodgedwongen in een ploeg samengaan om te overleven. Dan zullen ze automatisch meer samen optrekken en dus beter op elkaar ingespeeld zijn voor de TP op de OS. Of hetzelfde maar dan uit "luxe": net als in het wielrennen door een soort Sky-ploeg krijgen door een enorme sponsor die alle toppers simpelweg binnenhaalt, juist om naast individueel ook collectief te willen presteren. Denk echter niet dat het laatste er in zit en dat heeft ook minder leuke kanten.
  Tuttifrutti, chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kwalificatieronde:
  1 KOR
  2 NED
  3 NOR

  Uitslag:
  1 NOR
  2 KOR
  3 NED

  Kwalificatieronde:
  1 NED
  2 JPN
  3 CAN

  Uitslag:
  1 JPN
  2 NED
  3 USA

  Je krijgt toch andere uitslagen met zo'n knock-out-systeem.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Als dat had gekund .... :D
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Noorwegen heeft net iets minder goud dan Nederland medailles heeft, zitten aan 13 goud ;)
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Of: de commerciële teams moeten internationaal worden, waardoor de andere landen ook niet meer met elkaar trainen. Kodaira heeft een aantal jaar in Nederland getraind. Als Miho Takagi de afgelopen 2 jaar in NL had gereden in bijvoorbeeld het team van Wüst, was Japan geen Olympisch kampioen.
  arsimo en G1ant vinden dit leuk.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  maar Wust ook niet :D
  arsimo en chicagodude vinden dit leuk.
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wat een formidabele zege van Noorwegen. Echt subliem. En meer dan terecht ook, die veer is geen excuus. Ook zonder veer en met een Verweij in supervorm had Nederland het niet cadeau gekregen. Pedersen als absolute motor. Die was, terecht opgemerkt hier, sterker dan Kramer. Hoe dat kan? Omdat hij iets meer een 1500 meter man is (Kramer zal de laatste weken wsl. weinig op snelheid hebben getraind) en wsl. liggen die binnenbochten hem als kleine man ook beter. Dat speelt ook wel echt een rol in de TP.

  Ik kan met beide uitslagen prima vrede hebben. Niet omdat ik Nederland deze nederlagen gun. Integendeel. Maar Noorwegen en Japan verdienen dit gewoon. Beloning voor keihard werken en dit onderdeel heel serieus nemen.

Deel Deze Pagina