Team pursuit 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 9 jul 2019.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  het is 9 juli en er is getrained voor de team pursuit!
  Ik herhaal: er is getrained met schaatsers van verschillende teams voor de team pursuit!!!

  Bij de mannen:
  Sven
  Patrick
  Douwe
  Chris
  Marcel  Bij de vrouwen:
  Ireen
  Antoinette
  Lotte
  Carlijn
  Irene
  Melissa

  (Waar is Joy Beune??? En in iets mindere mate mis ik ook Blokkie en Koen een beetje)

  Is een zodanige verbetering tov vorig jaar dat ik wat vette letters wel te rechtvaardigen vond. :D
  Camila vindt dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hebben de wereldtitel van Japan en de Olympische titels van Japan en Noorwegen eindelijk de boel wakker geschud?

  Interessant dat Irene Schouten in deze selectie zit. We hebben haar jaren geen TP zien rijden. Blokhuijsen en Verweij zullen waarschijnlijk nog niet op niveau zijn. Het aloude trio Sven-Jan-Koen zie ik niet meer terugkeren, tenzij Douwe, Marcel en natuurlijk Patrick alledrie geblesseerd zouden raken. Kramer en Roest lijken me vrij zeker, de strijd om positie 3 wordt boeiend.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik mis Joy vrij regelmatig in foto's en videos van trainingen, ook bij JV. Misschien doet ze nog iets met school? Ik zie ADJ en Achtereekte namelijk bijna standaard met zijn tweeën trainen, tenzij het echt een team training is, dan is Joy er wel bij. Ik zag ook dat ze net tante is geworden, dus misschien nog op kraambezoek?

  Irene is een interessante toevoeging, ze heeft natuurlijk de snelheid en het duurvermogen, volgens mij was het vooral een gebrek aan interesse van haar kant in het onderdeel waarom ze de afgelopen 2 jaar niet mee deed. Qua leeftijd hebben ze nu een goede verdeling zou ik zeggen, ik neem aan dat de bondscoach al met een schuin oog naar de spelen kijkt en dan is Wust normaal gesproken geen onderdeel van het team meer dus ze zullen naast ADJ (die als zij goed blijft denk ik kopvrouw zal zijn, zodra Wust stopt) 2 stabiele krachten moeten vinden.

  Koen is denk ik vooral met terugkomen bezig en is erg sprint georiënteerd dus de vraag is of hij dan nog wel geschikt gaat zijn voor de Team pursuit, misschien juist voor de team sprint. Blokkie moet eerst echt goed terugkomen Marcel en Douwe (twee vergelijkbare schaatsers) hebben momenteel denk ik allebei een streepje voor.
  LordMarcel en EenBrabander vinden dit leuk.
 4. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Met DDV krijg je natuurlijk wel hetzelfde probleem als met Wust. Die is er in Beijing hoogstwaarschijnlijk niet meer bij, dus er moet wel een vervanger zijn.
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Idem met Sven.

  Daarom zou ik het niet gek vinden Koen en Blokkie snel toe te voegen. Met alleen Marcel en Patrick (en evt Chris maar dat is voor mij nog een beetje een onbekende in deze context) is de spoeling relatief dun. Koen heeft al heel duidelijk zijn ambities richting Peking uitgesproken. Ik neem aan gezien leeftijd en de effort die het kost om weer terug te komen dat ook Jan dat niet voor 1 jaar doet.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Maar ja Blokkie is ook al 30, ik denk dat de BC dan eerder voor nu op Chris gokt met het oog op de toekomst, qua niveau kun je Blokkie momenteel namelijk niet hoger aanslaan, niet totdat hij terug komt en gaat presteren. Bij de mannen is de spoeling heel dun qua jonge mannelijke talenten, dat is in een ander topic ook al eens aangekaart. Met het wegvallen van jong oranje kwamen alle jonge jongens in aparte gewesten terecht en trainden de grootste talenten niet meer samen. Bij de vrouwen werkte dit prima want die konden gewoon achter de mannen aan, maar de jonge mannen kenden geen uitdaging. Als je kijkt naar de generaties Kramer, Blokkie, Koen, Verbij, Roest (laatste generatie jong oranje) dan zie je dat ze allemaal rond hun 19e/20e/21e begonnen door te breken. Momenteel is de enige jonge man die soort van is doorgebroken Bosker en zelfs hij slaagde er vorig seizoen niet in om DDV te verslaan in kwalificatie wedstrijden.

  Kijkend naar de TP is dat echt geen goed vooruitzicht als je bedenkt dat Kramer en DDV normaal gesproken niet naar Peking gaan, kun je Blokkie en Verweij er wel aan toevoegen, maar Blokkie is in Peking ook al 33 en ga je hem dan weer een aanwijs plaats geven als hij zich niet individueel plaatst zoals in 2018? En Verweij zegt heel duidelijk dat hij goud wil op een individuele afstand, met de manier van trainen met pure sprinters vraag ik mij af of je dan echt nog wat hebt aan hem op de TP en zoja waarom dan niet Kjeld Nuis die heeft meer allround invloeden in de ploeg dan Koen?
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tsja, ik maak me daar niet zo druk over. Het is duidelijk dat de beoogde kern van de TP ten tijde van Peking Roest en Bosker moet worden. Die zijn nu al redelijk van vaste waarde en zullen dit seizoen, bij goede vorm, meerdere, zo niet de meeste, wedstrijden samen rijden. Kramer rijdt doorgaans lang niet alles en Douwe zal er inderdaad vast niet bij zijn in Peking. Huizinga, na de reeds genoemde namen gewoon de beste allrounder afgelopen seizoen, is dan een logische jonge naam die ervaring op mag doen en alvast kan meetrainen. Het zou raar zijn om Blokkie en Verweij na wederom een jaar van inactiviteit er gelijk weer bij te nemen. Buiten het feit dat die naar alle waarschijnlijk ook niet de vorm noch inhoud daarvoor hebben. Verweij moet al helemaal niet zoveel hooi op de vork nemen als in het Olympisch seizoen - we zagen de terugslag daarvan tijdens de OS. Lekker focussen op de 1000/1500m en later wellicht de MS.

  Met Roest en Bosker heb je twee mannen van de buitencategorie. Met Huizinga een prima derde rijder; daar heb je op Peking een prima team mee te vormen (in een ploegenachtervolging hoef je echt niet per se een sterrenteam op te stellen van mannen die efkes onder de 6.10 rijden). Sterker nog - dat lijkt mij te prefereren om eventuele Bergsma situaties te voorkomen. Daarachter is genoeg ruimte voor een vierde/vijfde rijder om zich te ontwikkelen tot substantiële - duidelijke - reserve. Wie weet ontwikkelen Geerdinck of Dijkstra nog eens door. En De Boer en Hollaar lijken mij ook over genoeg talent te beschikken om in Peking mee te kunnen doen (koffiedik kijkend). Jansman zal vast aan snelheid winnen nu hij bij JV zit. En, gelet op de goede ontwikkeling van Hollaar en De Boer t.o.v. het WKJ, groeien de eerste jaars neo's misschien nog uit tot waardevolle krachten. Zo lang we Bosker en Roest hebben maak ik me daar niet direct zoveel zorgen over.
  Laatst bewerkt: 12 jul 2019
  fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina