skeelers / schaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door irza, 22 nov 2004.

 1. irza

  irza New Member

  'k Ben me aan 't orienteren op schaatsgebied, hier en daar al wat gepast en vanmiddag in Breda voor 't eerst op het ijs. Raps (Voltage ofzo) gehuurd, van die schoenen waar ook je enkels door ingepakt worden. Het schaatsen zelf ging wel lekker makkelijk, zo dicht bij de grond, de schoenen vond ik afschuwelijk! Daarna Viking klapschaatsen (lage schoen zonder klap verhuren ze niet) Dat was lastiger,fijne schoen maar ik reed toch wel wiebelig...
  Ik ben dol op skeeleren, als 't even kan sta ik er nu ook nog op, maar die onverwachtse regenbuien mollen m'n rollers.... Heb de Zandstra Longtrack I schoen, bevalt me heel goed en m'n enkels zijn ook gesterkt genoeg nu na een paar maanden.
  Nu zit ik zo in dilemma, wie kent (kende) dat ook en/of heeft tips?
  Koop ik glijders onder m'n Zandstra schoenen, daar kunnen Mogema glijders onder van 149 euro offeh..
  Koop ik een paar leuke tweedehands schaatsen...
  Knikker, ik begrijp dat jij nogal op de skeelers staat, ik neem aan veel anderen ook ? Hebben jullie advies ? B.v. hoe vervelend is het als je iedere keer je onderstel moet uitwisselen, want in de winter enzo skeeler ik ook..
  Vast bedankt
 2. ducatif1

  ducatif1 Member

  Als de Zandstra's goed bevallen gewoon ijzers (laten) onder zetten.
  Een beetje schaatswinkel kan er diverse type ijzers onder monteren. Effe meekijken, het goede gereedschap erbij kopen en dan kun je het zelf.
  Desnoods vraag je in de winkel of je het zelf mag doen onder de ogen van de zg. deskundigen. Mocht er iets fout gaan dan kunnen ze jedirect helpen en aanwijzingen geven. Het monteren van een bv. een skeeleronderstel kun je binnen 5 minuten doen, dus zoveel werk is het nou ook weer niet. Lagers schoonmaken duurt langer. :wink:
  Heb zelf Mogema MG-R1 Toro schoenen met een Raps Explorer frame voor het skeeleren. Nu zoek ik nog een goed klapstel eronder, maar voorlopig rij ik nu in Deventer rond met m'n oude Viking Marathon klapschaatsen.

Deel Deze Pagina