Schaatssport aantrekkelijker maken ?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Tjeerd, 27 okt 2011.

  1. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Voor testwedstrijdjes, met juist gebruik van het verkleinwoord, zijn twee zaken van belang:
    - het is eigenlijk onderdeel van de training, niet te ver reizen voor zoiets kleins.
    Daarom zie je wel testjes op het trainingskamp, bijv in Collalbo, en op hun thuisbaan, de meesten wonen al in de regio.
    - de baan moet van een constante kwaliteit zijn, zodat tijden gemakkelijk vergeleken kunnen worden. Vandaar dat een openluchtbaan al haast afvalt.

    Verwijt van in problemen denken is niet fair: ik vind juist dat NK's, NK sprint, of skate-offs, aan de andere banen toebedeeld kunnen worden. Zeker een kwalificatiewedstrijd moet buiten wanneer het betreffende hoofdtoernooi ook in de buitenlucht is.

    Maar ga geen extra wedstrijden toevoegen voor de internationale rijders. Hun programma is vol.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    http://schaatsen.nl/nieuws/2012-03-01-n ... sen-kijken

    second screen op schaatsen.nl. op zich leuk bedacht, kan leuk zijn om extra informatie te krijgen (en goede truc om de mensen niet via nos.nl of isu te laten kijken maar echt via de site) maar ergens denk ik: maak het thuisblijven nog aantrekkelijker, komt er echt geen hond meer naar de ijsbaan...
  3. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ja, aan de ene kant heb je gelijk, maar als er niemand meer op tv kijkt, komt er ook zeker niemand op het idee eens een keer naar thialf te gaan.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Er is een kans dat Lokaal Vervoer in Heerenveen niet meer voor iedereen beschikbaar wordt. Hierdoor wordt het nog lastiger om met het OV naar Thialf te gaan.
  5. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Gaat steeds beter!

    Waarom zou dat dan gebeuren?
  6. HA01761

    HA01761 Active Member

    En dat terwijl Thialf een eigen NS station heeft! :cry:
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Thialf en OV?

    Dat betekende met het NK Allround op de heenweg eerst Thialf voorbij tuffen en daarna als sardientjes in blik staan in een compleet volgepropte bus.

    Op de terugweg reed de buschauffeur met een halfvolle bus doodleuk voor onze neus weg. De volgende bus vetrok 1 uur later. Taxi's nergens te bekennen...

    Daardoor kon ik met mijn 59-jarige moeder in de vrieskou 45 minuten lang naar het treinstation van Heerenveen lopen. Heeeeeeel erg aantrekkelijk allemaal.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze moeten zich doodschamen dat ze het OV niet fatsoenlijk kunnen regelen. De KNSB kan hier toch ook het voortouw in nemen? Of zeg ik nu iets heel geks?
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    tenzij je coole informatie ook in de zaal geeft
    op duidelijke reuzeschermen

    ohja, gebruik stadionspeakers die het publiek kunnen opzwepen ipv in slaap wiegen
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik lees 4 goede plannen en 1 slecht plan:

    Goede plannen:
    - Het seizoen inkorten (doorgaan t/m eind maart is te lang)
    - Het WK afstanden naar begin februari halen (zo hebben alle seizoenen dezelfde opbouw als tijdens een Olympische seizoen).
    - Het WK sprint en het WK allround na het WK afstanden organiseren.
    - Doorgaan met de schaatsweek zodat er minder kwalificatiemomenten zijn.
    - Het NK allround ook houden in de schaatsweek.

    Slecht plan
    - Het seizoen afsluiten met de WB-finale. Dat zou een beetje mosterd na de maaltijd zijn. Dan kun je beter het seizoen afsluiten met het WK allround en het WK sprint.
  12. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Lokaal vervoer wordt door bezuinigingen alleen nog toegankelijk vanuit WMO. Je moet dus een speciale pas hebben.

    In slaap vallen gaat niet zo makkelijk in Thialf. Men draait nu doorlopend muziek, ook als de ritten becommentarieerd worden. Daarnaast ben je zo je plekje vooraan kwijt als je even niet oplet.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het wielerseizoen duurt tegenwoordig 9 à 10 maanden van de TDU tot aan de afsluitende WT-koersen in China. Dat het iets compacter kan, dat kan, maar niet té compact graag. Eerste week november (NK afstanden) t/m tweede week maart (WK Allround/Sprint) lijkt me prima.

    Verder is nu de volgorde: NK afstanden, NK allround/sprint, EK/WK allround/sprint, WK afstanden.
    Als je daar van maakt: NK afstanden, NK allround/sprint, EK allround, WK afstanden, NK/allround/sprint. Dan heb je wel hetzelfde als wat je nu ziet dat de schaatsweek rond kerst en oud en nieuw beslissend is voor plaatsing voor de wedstrijden in maart, wat toch ook weer tegenstand oproept. Zie nu o.a. alle berichten die Linda de Vries op het WK afstanden willen zien.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    Ik snap je punt niet helemaal... Een kwalificatiemoment halverwege het seizoen voor de 2e helft van de wereldbekers moet je sowieso hebben. Hoe afhankelijk de WK Afstanden daar van is kun je over discussiëren, maar als de WK Afstanden dichter bij dat kwalificatiemoment komen te liggen wordt het probleem wel kleiner toch?

    En zolang het NK Allround vóór het EK allround is ipv erna (dus in de schaatsweek), heb je daar ook geen gedonder meer mee. Doet gewoon iedereen mee aan het NK, want dat is het kwalificatiemoment.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als het NK sprint eind december/begin januari is, en het WK sprint eind februari/begin maart, dan zit er ook voor de vierkampen twee maanden tussen kwalificatie en toernooi, dat is vrij veel. Als Linda de Vries 5e wordt op het NK allround, maar vervolgens 4e wordt op de 1500 en 3e op de 3000 op de WK afstanden, dan zal iedereen wel weer gaan roepen dat Linda de Vries toch het WK allround moet gaan rijden.

    Het belangrijkste punt (eerst WK afstanden in de pseudo-Olympische weken) is de kern, maar om de dingen daaromheen mag nog wel even worden nagedacht.
  16. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik zie alleen niet zo heel goed in hoe die kalender het voor mij als kijker interessanter kan maken.

    Vandaag in Thialf geweest. De muziek onder de ritten is oké, maar draai die aub wat omlaag als de omroep(st)er aan het woord is. En als je dan jong en hip wil zijn, draai dan ook jonge en hippe muziek.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En nu nog nationaal en internationaal consistent maken, meneer Koops. Als we het NK allround en NK sprint kunnen combineren in 1 week (lees 2 achtereenvolgende weekends), waarom dan ook niet het WK allround en WK sprint combineren? En nog beter: ook het WK afstanden er bij. Het WK sprint kan dan als aparte wedstrijd vervallen: we rijden gewoon de 1000m ook twee keer, en ook de allrounders rijden mee met de afstandswedstrijden, net als nu bij het WK junioren.

    We hebben dan 18 afstanden: 2x 500, 2x1000, 1500, 5000, ploegenachtervolging, massastart voor mannen en vrouwen, 3000m vrouwen en 10000m mannen. Dat verdelen we over 9 dagen, dat wil zeggen maar 2 afstanden per dag. En dat kan inhouden dat we de deelnemersvelden flink kunnen uitbreiden, zeker op de korte afstanden.

    In de eerste plaats moet dat vanwege de meerijdende sprinters en allrounders. Maar het biedt ook de mogelijkheid om meer landen mee te laten rijden. Zoals gezegd vooral op de korte afstanden: zo erg is het toch niet om met een deelnemersveld van 40-50 schaatsers op de 500m te rijden?

    De maand maart is dan vrij, zou ik zeggen. Voor propagandaraces, zoals dat vroeger heette. Voor criteriums, zoals het in het wielrennen heet. Of voor recordwedstrijden in Calgary en Salt Lake City....
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja hallo, ik wil als schaatsliefhebber niet alle mooie wedstrijden in 1 weekend hebben hoor, dan zijn we veel te snel klaar met kijken. Laat die WKs alsjeblieft 3 aparte wedstrijden blijven.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dan begrijp je het misschien verkeerd. Wat ik voorstel is om één groot Wereldkampioenschap te houden dat duurt van zaterdag tot en met de zondag een week later. En dat er elke dag (dus 9 dagen lag) wedstrijden zijn. Bij de Olympische Spelen is er maar 1 race per dag, bij deze opzet zijn er 2 races per dag. En kun je dus een voller deelnemersveld accepteren.
  20. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Waarom alles in elkaar proppen en ruimte maken voor een wedstrijdje om des keizers baard competitie ?
    Juist eerder gingen er stemmen op om toch meer grote wedstrijden.

    En over het aantrekklijker maken:
    ik vind die massastarts echt niks, precies maar dan ook precies zoals ik het ingeschat had.
    20 rondjes wachten op een eindsprint.

Deel Deze Pagina