Schaatsschoenen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Anonymous, 14 dec 2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wie kan mij adviseren inzake te kopen schoenen? Wie heeft ervaring met Groothuis, Schrijver en Rebel? Hoge schoenen boven de enkel geeft bij mij problemen op de pezen. Nu Mogema Toro. Vroeger Marathon Special.
 2. Henk Jan

  Henk Jan New Member

  Floor Schrijver werkt toch tegenwoordig bij Raps? Dacht dat hij niet meer onder z'n eigen naam produceerde. Groothuis levert zeker kwaliteit, heb zelf een paar (helaas nog weinig bereden maar ze zitten als gegoten) maar kosten ook wel "wat". Maar dat geldt voor alle customs. Je keus hangt denk ik grotendeels van je budget en je sportieve doelen af. Sta je 1x p.w. op het ijs of ga je een alternatieve elfstedentocht rijden? Ga goed na wat je wilt. Als je de fin. ruimte hebt zou ik voor customschoenen gaan. Rebel heb ik verschillende (uiteenlopend van zeer positief tot negatief) verhalen over gehoord maar nooit zelf bereden. Seves is een keus, kijk uit voor een niet té stijve kuip, iets waar veel mensen zich nog weleens op verkijken.
  Voor een standaard-fabrieksschoen kom je toch al snel bij de vikings uit, of wellicht een standaard seves-schoen....er is eigenlijk téveel keus
 3. Pleun

  Pleun New Member

  Hoi Henk Jan. Ik wist niet dat Schrijver bij Raps zat. Een vriend van mij heeft vorige week nog schoenen laten maken bij hem in Utrecht, dus hij handel nog onder eigen naam. Het gaat niet om het budget, dat is hoog genoeg. Ik schaats dit jaar 2 en een halve week op de Weissensee en rij 3 keer per week op de baan, waaronder 1x meetrainen met C3 rijders. Juist daar ligt het probleem. Ik durf nu veel schuiner door de bocht, maar dan komt het thermoplastisch materiaal tegen mijn pezen en deze zijn nu dus behoorlijk opgezet met alle gevolgen van dien. Mijn doelstelling is mij ontwikkelen in techniek en snelheid op de baan en tot slot een mooie 200 km op de Weissensee. Overigens wordt daar nu al geschaatst! 15 cm maar toch!
 4. Henk Jan

  Henk Jan New Member

  Dan zou ik zeker voor customs gaan. Ik heb alleen zelf ervaring met Groothuis, hij is een zeer vakkundig (orthopedisch)schoenmaker, dus met alle kennis van de voet (geldt overigens niet alleen voor Groothuis, maar ook voor Seves en Schrijver). Vertel je probleem en je intenties en je hebt een paar schoenen die als gegoten zitten. Bovendien: mocht er iets niet goed zitten (het blijft een schoen aanmeten in "onbelaste" houding) kun je altijd terugkomen om het probleem op te lossen. Succes!
 5. Pleun

  Pleun New Member

  Hoi Henk Jan,

  Ik ben inmiddels verder met mijn spitwerk en heb contact gehad met de heer Groothuis. Erg prettig en ik heb het idee, dat hij een heel mooi en goed paar schoenen gaat maken. Begin januari ga ik naar Groningen (best een eind vanaf Culemborg), maar ik moet er wat voor over hebben. Prettig te lezen, dat we op dezelfde lijn zitten.
 6. Henk Jan

  Henk Jan New Member

  Pleun, mooi dat je voor Groothuis hebt gekozen. Ik kom uit Gorinchem en drie keer op en neer naar Groningen is idd een investering, maar zeker de moeite waard. Ik ging met een vriend samen (hij liet ook schoenen maken, rijdt landelijk marathons) dus dat scheelde nog wat. Grote voordeel en een van de redenen dat we voor Groothuis kozen was het feit dat je na het maken van de leest terug moet komen om een "passchoen" aan te trekken (een doorzichtig kunststof hoesje met de vorm van je leest) waardoor eventuele "mis"vormingen in de leest kunnen worden aangetekend. Het bleek ook dat dit nog wel nodig was, hier en daar lijkt de gipsafdruk die ze eerst maken toch iets af te wijken van de uiteindelijke leest. Een goede methode dus. Verder merk je in alles dat Ger absoluut kennis van voeten heeft, hij kon in elk geval mijn "plastische" omschrijvingen (hoe vertel je hoe je je schoen wilt hebben :D ) goed plaatsen en vertalen in de schoen. Ik heb uit-stekende middenvoetsbeentjes die in mijn Vikings altijd irriteerden (ondanks de thermoplast en de knobbeltang), heb ik nu geen last meer van.
  Als ze klaar zijn wil ik ze graag zien, dus even een fototje plaatsen hier op 't forum hè :wink:
 7. Pleun

  Pleun New Member

  Hé Henk Jan,

  De tijd gaat soms snel. Ik heb vandaag een uitvoerig contact gehad met de Bont fabriek. Zijn verhaal was behoorlijk overtuigend. Hij heeft inmiddels 400 paar gemaakt voor een zeer breed publiek, waaronder wereldtoppers. Ik moet er wederom over nadenken. Hij heeft mij aan het twijfelen gebracht. Als je geinteresseerd bent in het mailverkeer van enkele pagina's van vandaag dan moet je mij dit even via de mail laten weten. p.verheij@zonnet.nl Ik stuur het dan gewoon door ter lering en vermaak.
 8. Pleun

  Pleun New Member

  Deze week zijn er dus gipsafdrukken gemaakt en worden nu de schoenen custam made gemaakt. Zodra ik ervaringen heb zal ik deze op de site plaatsen. Ik stel het zeer op prijs als mensen hierop willen reageren of hun ervaringen met schoenen willen plaatsen.

Deel Deze Pagina