Schaatsnieuws m.b.t. de diverse afstanden

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 31 jan 2018.

 1. andre77

  andre77 Active Member

  Wie was de laatste schaatser/schaatster die in een race over 1 rit (dus niet de 500 meter) in de laatste rit het goud haalde?
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Davis 2010?
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Goeie vraag. Ik zou het echt niet weten.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik denk dat je het inderdaad hier moet zoeken, behalve dat alleen kijken naar de NLse teams dan niet een argument is natuurlijk voor de ISU/IOC (hoop ik tenminste) ;). De ploegenachtervolging bij de vrouwen is meer een langere 1500, waar de ploegenachtervolging bij de mannen misschien meer gezien wordt als een korte 5000m? En dat ze daarom de 1000m vrouwen op wat afstand van de TP willen hebben en dat het bij de mannen minder uit maakt.
 5. Mikay

  Mikay Active Member

  Zou het niet Sablikova kunnen zijn op de 5km in 2010 of 2014?
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ik weet niet zo goed waar ik dit neer moet zetten, dus doe ik het hier maar. Weet iemand hoe "groot" Sablikova is in Tsjechië? Iedereen heeft/had het altijd over het "groot zijn in eigen land" van de Koreanen en Skobrev en vast nog wel een paar, maar over Sablikova heb ik dat nog niet zo vaak gehoord. Ik zag net wel dat Sablikova 316.000 likes heeft op Facebook, wat me vrij veel lijkt voor een Tsjechische (Tsjechië heeft beduidend minder inwoners dan Nederland). Ter vergelijking: Sven Kramer heeft er 276.000.
  Andere Tsjechische sporters zoals Stybar (85.000) en Berdych (175.000) hebben er ook beduidend minder.
  Laatst bewerkt: 16 feb 2018
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze is 3 maal Tsjechisch sporter van het jaar, 3 maal sporter van het jaar uit het leger. Ze won ook een onderzoeksenquete in opdracht van het ministerie in 2013 en heeft de medaille van verdienste voor het leger. Ook is ze ereburger van haar stad. Het lijkt er op dat ze vrij populair is, als ik dat lijstje zie.

  3 maal in dit lijstje staan is best indrukwekkend. En ze staat 2 keer in dit lijstje, voor sportprestatie van het jaar van het Tsjechische NOC.
  ZeeKoei en Asterisk vinden dit leuk.
 8. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ja, leuk! Ook in 2010 bijvoorbeeld toen Berdych toch de Wimbledonfinale haalde. Heel zonde wel dat ze niet van de populariteit van Sablikova gebruik hebben gemaakt om een schaatshal te bouwen, als ze zo populair is zijn er vast genoeg kinderen die ook wel zouden willen schaatsen.
 9. andre77

  andre77 Active Member

  Het was inderdaad Sablikova in 2010 op de 5km. Davis won (als enige andere in 2010) ook goud in de laatste rit, maar dat was eerder. Die van Davis was trouwens heel bijzonder, want hij is de enige ooit (!) die op de 1000 of 1500 m/v in de laatste rit goud gehaald heeft.
  Duif en Mikay vinden dit leuk.
 10. Elina

  Elina Well-Known Member

 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Overigens bondscoach Geert Kuiper ziek. Mede door alle beslommeringen?
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat Leenstra niet meedoet op de 500 meter is niet zo heel spannend, en ze heeft groot gelijk met het oog op de TP. Ik schrik er meer van dat Geert Kuiper griep heeft. Nu neemt Arie Koops het weer over, OMG! Gelukkig met Rutger Tijssen. Zou die dat niet liever alleen doen zodat we weer van die Arie af zijn?
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Griep krijg je niet door beslommeringen maar gewoon door een virus. Dan zou Arie Koops eerder ziek moeten zijn dan Geert Kuiper.
 14. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Is toch uitgekomen dat ze een medaille pakken!
  chicagodude vindt dit leuk.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, geweldig toch! Ik gunde het allebei heel erg, vooral Bowe :)
  ZeeKoei, alexlondon en strawbale vinden dit leuk.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik Manganello ook - alles op zij gezet om toch een keer de Olympics te halen en dan ook nog een medaille!
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Absoluut. Ik zat ernaast. Heel fijn voor ze. Bowe zat drie keer dicht op een medaille wat met haar seizoen gigantisch knap is. Die verdient dit als geen ander. Bergsma heeft dit toernooi echt gefaald, maar reed deze TP heel sterk. Mentale kwestie? En ook voor Magnanello natuurlijk prachtig.

  Maar, eerlijk is eerlijk, ook doordat het niveau achter Nederland en Japan niet hoog was. China, Duitsland en Canada kunnen zeker beter dan wat ze hebben laten zien.
  strawbale vindt dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Er zijn behalve Nederland en Japan geen ploegen die laag in de 2:59 of sneller kunnen rijden op een laaglandbaan. Canada deed het met hun supertrio een paar keer. Maar zelfs Duitsland lukte dat niet. De VS halen dan toch de lang verwachte medaille. Dat levert ze iig de nodige financiële steun op. Zou Anema ze stiekem geholpen hebben? ;) Misschien dat Heather op de mass start nog voor een verrassing kan zorgen.
  strawbale vindt dit leuk.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ja, hoor net dat Anema het met Schouten op een akkoordje heeft kunnen gooien.
  Monique vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schouten 1, Bergsma 2?

Deel Deze Pagina