Schaatsnieuws m.b.t. de diverse afstanden

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 31 jan 2018.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 3. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Kuiper niet ongerust
  "Dit is hoe ons Nederlands systeem werkt, waarin veel schaatsers de individuele route kiezen. Zij trainen ook wel de skills met hun eigen team. Alleen niet in de formatie, het zij zo", vertelt Kuiper in de Trouw. ''Bovendien zijn we redelijk op tijd in Korea. We kunnen daar wel trainen."


  Ik begin toch zo langzamerhand een beetje te twijfelen aan Kuiper. Alles maar in het goede te praten naar zichzelf toe, terwijl iedereen weet dat de team-persuit veel trainings arbeid vergt om tot een goed geheel te komen. Kijk naar de Japanse dames. Niet allemaal toppers maar een team wat precies weet wat het aan elkaar heeft. Zo ook met de Zuid Koreaanse heren. Geen grote namen of je moet Seung Hoon Lee een grote willen noemen, maar voor de rest niet. Toch als team een gevaarlijke outsider.
  Zowel bij de vrouwen als bij de mannen zou Nederland er met kop en schouders bovenuit moeten steken. Maar dit seizoen is de werkelijkheid anders. Waar zou dat toch aan liggen?
  Och, in Korea hebben we daar tijd genoeg voor is dan de conclusie. Wel erg magertjes en slecht onderbouwd.
  Kuipertje, Kuipertje, waar ben je mee bezig.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Jan Blokland: denk jij niet dat Kuiper het liefst al 4 weken de teams bij elkaar had gehad om te trainen? Dit ligt buiten de macht van de bondscoach, hij kan niemand dwingen af te wijken van het trainingsschema. Hij kan Leenstra bijvoorbeeld niet dwingen niet meer met de Italianen te trainen. Al zet je daar de allerbeste bondscoach van de wereld neer, hier kan niemand wat aan doen. Alleen de schaatsers en schaatstsers zelf, alleen passen die zich ook wel logisch niet echt aan.

  Daarbij heeft hij wel een punt. Het is pas in de tweede week. Als de schaatsers in de komende weken in Gangneung nog een aantal keer samen trainen is dat het maximaal haalbare, maar ook wel redelijk optimaal. Zou je meer willen, moet je slechtere schaatsers selecteren. Wüst en Kramer gaan zich echt niet van hun individuele schema af laten halen. De Jappanners passen zich aan aan Takagi, de andere 2 zijn individueel zeer onbelangrijk. Dat gaat in Nederland niet, hier sturen we 4 medaillekandidaten individueel naar de TP. En dan is een paar keer samen trainen in de 2/3 weken voor de wedstrijd het maximale.
  Laatst bewerkt: 31 jan 2018
  ArjenK, G1ant en Duif vinden dit leuk.
 5. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Ik weet het niet Hakkie. Er is de laatste tijd wel veel gedoe rond de team-persuit. Er is te veel twijfel van wie niet en wie wel geweest. Als er tegenwoordig maar weer iemand iets sneller rijdt moet het maar weer uitgeprobeerd worden. Ik bedoel meer te zeggen: hou je team instand als je niet de mogelijkheid hebt om veel met elkaar te trainen.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Die wisselingen komen met name omdat de teams zelden compleet ergens aanwezig zijn. Ook daar kan Kuiper niets aan doen.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  In dit topic kan allerlei nieuws gezet worden m.b.t. de Olympische afstanden.
  De dames rijden denk ik voor plek 2 na het wegvallen van Ter Mors. De concurrentie bij de heren is natuurlijk veel groter: in SLC zaten de eerste 4 teams (CAN, ITA, NZL, JPN) binnen 0.6 sec. Voeg daarbij NOR en KOR die in Heerenveen sterk waren en NED kan zich geen zwakke race permitteren want dan liggen ze er meteen uit. Daarbij is de vorm van Blokhuijsen onzeker en is het de vraag of en hoe ze Roest nog gaan gebruiken.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Met het wegvallen van Ter Mors voor plek 2? Is Leenstra nou zo veel zwakker (Kuiper wil altijd 2 lange afstandsrijders en 1 1500 specialist, dus Ter Mors zou op de plek van Leenstra komen)? Denk ik echt niet. Misschien is het team met Leenstra wel sterker, omdat Leenstra en Wüst elkaar erg goed kennen. Wüst, De Jong en Leenstra rijden niet voor plek 2, al is het ook zeker niet zo dat ze dik topfavoriet zijn.

  De concurrentie bij de mannen is spannend voor plek 2 als het Nederlandse toptrio gewoon doet wat ze moeten doen. Zie Calgary. De concurrentie kan er dan gewoon niet bij komen. Hier is Nederland wel met grote afstand topfavoriet.
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. Duif

  Duif Well-Known Member

 11. Koen

  Koen Well-Known Member

  en Harvard en Hege Boekko
 12. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Dat Hege de 500m en 1000m doet is geen verrassing, wel dat Havard als enige Noor de 10k doet ipv Sverre Lunde. Dan heeft dat toch weer alles te maken met de ploegenachtervolging.
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  nee geen verrassing, ging mij over de naam Boekko, zo staan ze in de lijsten.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik tel nu 183 deelnemers. Datis meer dan de maximale 180. Maar het is wel precies 180 plus 3 uitgenodigde Russen...
 16. Kristian

  Kristian Active Member

  Only preliminary indications?
  http://www.isu.org/docman-documents...gchang/15949-owg2018-ssk-entries-m10000m/file
  The registration meeting only confirmation on the information required with the deadline 28th of january?
  http://www.isu.org/docman-documents...ongchang/7565-isu-speed-skating-en-final/file
  Thus if you look at i.e. Norway and the Netherlands, they have marked one more name than their quotas say on each distance.
  https://www.pyeongchang2018.com/en/...eed-skating/entries-by-event-men-s-10000m.htm
  I interprete the rules as if its a deadline three days before each event to decide who you pick for the distance. (page 24)
  http://www.isu.org/inside-speed-skating/speed-skating-rules/regulations-rules-ss/file
  What are the rules on using your sub later than 3 days before the event(i.e. distance concerned)?
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Giel1 en EenBrabander vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op z'n verjaardag nog wel :cool:
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Niet onlogisch. Je mag blijkbaar 5 schaatsers opgeven en stel dat er 2 geblesseerd raken, dan wil je er wel 3 over hebben. En dan zou de keus tussen Bergsma en Bob de Vries gaan, maar Bob de Vries heeft denk ik nog nooit een TP gereden. De volgende optie zou Nuis zijn, maar dat zou ook wel heel vergezocht zijn...
 20. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Bij de dames kun je best 2 1500 meter specialisten met een goede laatste ronde ( Leenstra, Van Beek) met Wüst. Denk dat dat trio meer snelheid kan maken dan met De Jong. Zij is in de voorrondes denk ik juist wel de goede kandidaat, maar in de finale waar het alles op niets is kun je beter op de keiharde rondjes gokken en De Jong heeft dat zoals we vaak zien op de 1500m net niet. Leenstra en Wüst rijden altijd goed samen dus dat zou geen twijfel moeten zijn.

Deel Deze Pagina