Schaatsers onder de radar

Discussie in 'Lange baan' gestart door De Keizer, 23 sep 2018.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Omdat er geen rubriek is voor schaatsers die niet stoppen, dit bericht maar hier geplaatst. In de uitslagen van gisteren vallen me de volgende namen op:
  - Jesper Hospes. Hij was de aansluiting met de (sub)top toch al kwijt en wordt dit seizoen 30;
  - Aron Romeijn (27) en Lennart Velema (25). Niet geschikt voor internationale wedstrijden, maar zorgen in de breedte wel voor een kwalitatief goed NK;
  - Bo van der Werff (26). Ze heeft enkele zeer teleurstellende seizoen achter de rug en werd met 40,21 gisteren elfde in Heerenveen...;
  - Ellia Smeding en Gemma Cooper. Ze zorgen ervoor dat we ook dit jaar Britse schaatssters zien in afwachting van Elise Christie. Hoe is het met Cornelius Kersten?
  - Ramona Haerdi vertegenwoordigt het Zwitserse vrouwenschaatsen nog steeds. Al blijf ik het betreuren dat Kaitlyn McGregor vroegtijdig stopte;

  Ze mogen me komend seizoen allemaal verrassen.

  Wat gebeurt er eigenlijk met de Fransen. In Calgary zie ik Thomas Meline opduiken in de uitslagen. Hij reed echter nog nooit buiten Calgary. Zou dat een potentiële world cup deelnemer zijn?
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ja. Méline heeft de limiet gehaald, was daarover heel blij op zijn blog en kan de World Cup in.
  Althans, dat dacht bij.
  Want toen had de ISU de limiet nog niet verscherpt van 6:48 naar 6:44... Méline heeft op dit moment alleen de massastartlimiet dus.

  Cornelius Kersten heeft ook een site en geeft daar aan dat hij naar alle WB's wil behalve die van Tomakomai. Overigens heeft ook Denis Yuskov bekend gemaakt niet naar Tomakomai te willen. Door de nieuwe puntentelling is het echter zeer onaantrekkelijk voor hem om een wedstrijd te laten schieten, dus hij gaat er nog eens over nadenken. Yuskov wil namelijk het WB-klassement winnen, wereldkampioen worden en een WR rijden op de 1500m.

  Hoezo is Romeijn niet geschikt voor internationale wedstrijden? Hij reed nog in SLC een WB 500m vorig seizoen.

  Van der Werff heeft een slepende knieblessure gekend en is weer op de weg terug. Net als Nauta, eigenlijk. Maar terugkomen gaat niet één-twee-drie.

  Ook Härdi is volgens mij slachtoffer geworden van de strengere limieten. Ze haalde in 2017 de limiet voor de 3000 meter met 0.47 marge de goede kant op. Ze zal zich dit seizoen dus met enkele seconden moeten verbeteren naar 4:24 (of 4:20 op hoogland). Op dit moment kan ze dus alleen de massastart rijden in de WB.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Even een apart topic gemaakt. Bedoeld voor nieuws m.b.t. schaatsers die wat onder de radar blijven en/of uit het nieuws zijn.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Jan Blokhuijsen is ook zo’n beetje verdwenen op social media? Ben heel erg benieuwd of en hoe hij straks terug komt!
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Namen die me opvallen in de uitslagen van Inzell:

  Denis Kuzin. De voormalig wereldkampioen 1000m gaat ondanks blessureleed en minder prestaties blijkbaar toch door.

  Het Zwitserse team lijkt vrij goed compleet gebleven. Ramona Haerdi, Livio Wenger en Christian Oberbichler schaatsen nog steeds.

  Al eerder viel de naam van Roxanne van Hemert me op. Ze gaat blijkbaar dus ook door zonder de steun van een topteam. Is zij een lifestyle sporter of een enorme liefhebber?
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @DeKeizer
  Van Hemert schaats bij HealthyTeam. Ze heeft dus wel degelijk een (klein) ploegje.

  Ook Oliver Grob en de Nieuw-Zeelanders rijden bij het Zwitserse team. Ik weet alleen niet welke Nieuw-Zeelanders. Härdi zit trouwens bij Team Frysk.

  In Inzell is Samuli Suomalainen de beste Fin in Inzell met 36.84 en 1:13.58. Dat zijn slechte tijden voor iemand die 35.2 en 1:09.2 in de benen heeft. Hij wordt op de hielen gezeten door Antero Eskola, die twee PR's rijdt, maar nog lang niet aan de WB-limieten voldoet (maar we mogen niet klagen, van 1:15.5 naar 1:13.7 gaan is een grote verbetering). Bij de vrouwen is het nog erger en eindigen de Finsen op ruime achterstand achteraan. Ik vrees dat de Finnen hun 3 plekken op de 500 meter bij de mannen niet eens zullen kunnen vullen. Poutala, Koskela, Levo, Suomalainen en Puolakka voldeden vorig jaar aan de limiet, maar van hen schaatsen alleen Levo en Suomalainen nog. Voorlopig lijkt het er op dat er ook geen Finse vrouwen in de Wereldbeker gaan rijden dit jaar. Ik kan het helaas ook niet leuker maken... :(
  De Keizer vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Franse skeeleraar Timothy Loubinaud rijdt zijn eerste 5000 meter in 6:50.76. Een andere Fransman, Mathieu Belloir, rijdt met 6:57.77 een nationaal juniorenrecord.

  Loubinaud komt al dichtbij de WB-limiet. Ter vergelijking: Contins eerste 5000 meter ging in 6:49.13, maar die had er toen al een aantal langebaanwedstrijden op zitten. Voor Loubinaud is dit zijn eerste langebaanrit ooit. Ewen Fernandez reed pas in zijn tweede langebaanseizoen harder, net als Pascal Briand. Ook Tristan Loy en Thomas Méline deden er een aantal races over om de 6:50 te bereiken.

  Kortom: dit is heel goed wat Loubinaud hier heeft gedaan! Een nieuwe Fransman. Net nu Contin stopt. Goeie timing, hoor.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Koen Verweij is tijdelijk schaatser-af, maar geeft nu wel een trainingskamp aan Mathias Vosté, Vanessa Herzog. Daniel Greig, Cornelius Kersten en Janno Botman.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik wil je niet uit de droom helpen, maar beste Manuel, met 37'ers haal je de WB niet meer, de limiet is 36.10 tegenwoordig.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Laat staan de Winterspelen. Het niveau op de 500 meter was afgelopen seizoen zo hoog dat je toch wel een lage 35'er in de benen moet hebben om überhaupt kans te maken om op de Spelen uit te mogen komen. En hij is bovendien de jongste niet meer. Al 30 jaar oud, over 4 jaar is ie 34. De meeste mannelijke sprinters zijn dan wel over hun fysieke top heen. Voor een stayer speelt leeftijd toch een minder grote rol. Maar goed, ik laat me graag verrassen. Het zou al leuk zijn als ie de WB kan halen. En wie weet wat er dan verder mogelijk is...

Deel Deze Pagina