Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 18/19

Discussie in 'Lange baan' gestart door chicagodude, 30 jan 2019.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, dat kan en dat recht hebben ze. Daarom ga ik er nog niet voor supporteren. Ik heb liever dat er een Amerikaanse rijdt, dan een Nederlandse in een Amerikaans pak. Dus als het stoppen van Schoutens betekent dat er meer Amerikaanse vrouwen de WB in kunnen, ben ik daar gewoon blij mee.
  strawbale vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Maar als er geen Amerikaansen zijn die dat niveau aankunnen? Helpt het dan niet als iemand onder die vlag de sport in de kijker speelt? En heeft bijvoorbeeld Bart Swings niet ook het eea gehad aan het pad dat zijn naamgenoot voor hem effende bij de Belgische schaatsbond?
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En wat levert het Bosker op momenteel? Overvleugeld aan alle kanten door Roest & co... en Bosker maak opdraven voor NK's en WB's als niemand wilt rijden. Het is maar wat je wilt bereiken.
  In the end: Olympisch Goud is Olympisch goud.. pad naar toe is irrelevant.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als Schoutens een Amerikaanse buiten WB circuit kan houden... is het maar de vraag of die Amerikaanse überhaupt iets te zoeken heeft binnen het sport.

  Maar goed: als Bloemen geen goud had gewonnen... benieuwd of men zo pertinent tegen hem zou zijn.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dat laatste: nee, dat denk ik niet. Ik denk dat Swings ook zonder Veldkamp het wel had gered, hij was voor hij schaatste al een grotere naam in België dan Veldkamp ooit geweest is.

  En dat eerste: prima, dan rijdt er een Amerikaanse minder. En misschien wel iemand van het ander land meer.
  strawbale vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat zeg ik toch ook niet??? Ik zeg dat hij dat lekker moet doen, maar dat hij daar ook gewoon eerlijk over kan zijn.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Czerwonka maakt zojuist bekend dat ze overweegt haar carrière te beëindigen. Haar trainer (assistent trainer in nationale Sprint team) is per direct ontslagen. Reden zou zijn dat hij niets zou toevoegen aan het team. Hijzelf heeft redenen te horen gekregen die niet kloppen met feiten. Ze zoeken een andere assistent trainer.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat zou het einde zijn van een Poolse generatie die zij vormde samen met Zlotkowska, Wozniak en de wat oudere Bachleda-Curus. Voor het Poolse vrouwenschaatsen toch een gouden generatie. Gelukkig staan er met Bosiek en Ziomek enkele talenten klaar. Desalniettemin zou het jammer zijn als Czerwonka stopt.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het zou ook jammer zijn omdat ze kan zorgen voor plaatsing en een meerwaarde kan zijn in een teampursuit in opbouw. Zo kunnen de jongere talenten langzamerhand doorstromen.
 10. speedskating

  speedskating Member

  Zlotkowska is/was toch geblesseerd? Komt ze helemaal niet meer terug?
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Sang-hwa Lee komt definitief niet meer terug in het schaatsen. :(

  Absoluut een legendarische sportvrouw, een lichtelijk ondergewaardeerde carrière. Jaren jonger dan Kramer, Sablikova en Wüst, maar toch stond ze eerder op het podium van het WK afstanden, in 2005 al. In 2010 versloeg ze de onklopbare Wolf in de opmars van het Koreaanse schaatsen, waarna haar dominante jaren kwamen, met als toppunt haar tweede Olympische goud en vier wereldrecords in 2013. Daarna kwamen moeilijkere jaren, met meer concurrentie, en de uiteindelijk verloren strijd tegen Kodaira, die wel het ontroerende moment in Gangneung opleverde. Maar 10.09, 36.36, die staan nog altijd, zelfs Nao Kodaira kon er in perfecte omstandigheden niet aan komen.

  Na al die jaren weten we nog altijd niet veel over haar. Rond Sang-hwa hangt een waas van onbekendheid, althans hier, maar zeker niet in Korea: daar is ze een superster, een legendarische vrouw, die moet vluchten om niet bedolven te worden onder alle aandacht. Nu kiest ze voor een einde van haar carrière, een einde aan de immense druk.
  Hopelijk kan ze nu vaker glimlachen en trots terugkijken op haar schaatsloopbaan, waarmee ze het Koreaanse vrouwenschaatsen zo ongeveer in haar eentje op de kaart zette.
  Nickel, Camila, JohnZero en 7 anderen vinden dit leuk.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Mooie ode!
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Ik was bij de Spelen en heb nog de souvenir tasjes die je bij aankopen kreeg waar ze op stond. Absolute topper! Jammer dat ze de weg naar boven helaas niet meer kon pakken.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vermoed dat we van Sang-Hwa Lee nooit meer iets gaan horen. Dat terwijl het natuurlijk een hele grote kampioene was. Jammer, dat de culturele en/of taalbarrière met de meeste van onze Aziatische schaatstoppers zo groot is. Ik kan me niet herinneren dat de NOS haar ooit geïnterviewd heeft.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Net 30 is ze pas, maar voor mijn gevoel heeft ze zoveel jaren al mee gereden. Ze was er ook al zo jong bij. Dat WK in 2005, toen was ze net 16.
  Ik heb het nog even nagezocht, maar ze heeft op haar naam nog steeds de snelste 500 meter staan voor:
  14-jarigen (leeftijd in het schaatsseizoen)
  15-jarigen
  16-jarigen
  18-jarigen
  21-jarigen
  24-jarigen
  25-jarigen (huidige WR)
  27-jarigen
  29-jarigen
  mi, fransvanbakel, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nog éen keer genieten van die 36.36 (en 10.09 opening)
  Laatst bewerkt: 12 mei 2019
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Voorzover ik weet zou ze wel terug keren.
 18. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ze is samen met showbiz-figuur Kangnam, dat zou dus best wel eens kunnen meevallen ;)
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het moest helaas een keer gebeuren: Stephanie Beckert accepteert dat ze nooit meer op niveau komt door haar rugblessure.
  In de strijd tegen Sáblíková was ze rond 2010-2012 een soort Bergsma. Af en toe won ze, maar er was vooral heel veel zilver, waaronder twee keer op de Spelen en drie keer op de WK afstanden en 10x op de WB-wedstrijden.
  Oh, en goud op de ploegenachtervolging natuurlijk.

  Ze won in totaal 7 WB-wedstrijden, waaronder deze. Haar winnende tijd is een van de jongste nationale records in het Duitse vrouwenschaatsen.
  https://www.speedskatingnews.info/en/results/?eventresultID=263799


  https://www.schaatsen.nl/nieuws/201...ere-moet-signaal-van-mijn-lichaam-accepteren/
  fransvanbakel en Camila vinden dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Boisvert-Lacroix en Saint-Jean zijn weer in training. Donnelly reed aan het einde van het schaatsjaar nog een wedstrijd, dus ook hij komt vermoedelijk terug.

Deel Deze Pagina