schaatsen in Eernewoude

Discussie in '2009-2010' gestart door desiree, 26 jan 2010.

 1. desiree

  desiree New Member

  Afgelopen zondag geschaatst in Eernewoude, baan was mooi schoongeveegd, een aanrader voor een ieder die vandaag van plan is te schaatsen. Gr. Suzan
 2. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  Vandaag werd er alweer geschaatst in Eernewoude :) fietste er langs op de atb , verbaasde me wel enigszins dat het kon.
  Misschien dat ik morgen zelf ga schaatsen , er wordt matige vorst verwacht dus als het vandaag al kon kan het morgen zeker :p .
 3. gerry

  gerry New Member

  @ speedfreak, Kun je ook aangeven waar er geschaatst werd, kom uit richting Heerenveen en ben daar niet echt bekend.
  Alvast bedankt
 4. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  @ Gerry ,A7 richting Groningen afslaan bij Drachten richting Leeuwarden N31 dan afslaan bij Garijp richting Eernewoude voor Eernewoude links richting 't Wiid. Voorbij het Wiid rijden richting Oudega Dan eerste rechts daar zie je het ijs al.
  JD polder zelf ligt iets verderop richting Oudega afslaan na het Loonbedrijf Toering einde van de weg is de place to be.
  Veel plezier alvast.


  Vanmiddag eerst een rondje gedaan op het Wiid in Eernewoude was verder bijna niemand, toen afgesproken met een vriend bij de Hooidammen. Vanaf de hooidammen tot bijna aan Grou toen geschaatst echt geweldig waren niet alleen waren meer waaghalzen. Was wel vertrouwd , ik ken de omgeving en je moet goed opletten. Sommige stukken konden we gewoon niet langs omdat er water was ipv ijs terwijl verderop gewoon 20 cm ijs ligt. Nou niet allemaal daar gaan schaatsen zoals gezegd ken ik de omgeving dus weet ik ongeveer waar het wel en niet kan. De oude hooidamsloot was ook begaanbaar alleen het einde niet.
 5. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  Vandaag weer wezen schaatsen dit keer op de Jan Dirks polder, was goed te doen ondanks de sneeuw. Aan de "Oudega" kant was de sneeuw van het ijs gewaaid aan de andere kant niet. Vanaf Eernewoude hadden we voor de wind dat maakte de terug weg natuurlijk wel extra zwaar :( .
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag even in dorp Eernewoude gekeken: allemaal water. Vervolgens naar Hooidammen waar je op de vlakte naast de Hooidamsloot goed kunt schaatsen; even kl√Ľnen over het dijkje naar de Oude Hooidamsloot, schaatsen, en vervolgens een stukje lopen over golvend veengrond en verder op de Grutte Krite. Mooie wereld. Redelijk ijs.
  ps: veegmobiel van de ijswegencentrale wilde wat sneeuw wegwerken (goed werk mannen) op de Oude Hooidamsloot maar ging aan de rand van de vaart door het ijs.
 7. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  @ Piet , ben vandaag ook op de Hooidammen en buitenwater geweest. De veegmobiel heeft een route geveegd van rond de 5 km vanaf de Hooidamsloot naar de kop van Jacobi via de rand van het meer richting Grou en terug. Super dat ze dit geveegd hebben 8) . Waren vandaag laat op en van het ijs, gaan morgen weer!! Heb het gat in het ijs gezien waar de veegmobiel door het ijs was gegaan :eek: .
 8. fjild

  fjild New Member

  Vandaag de Oude Venen toertocht geschaatst bij Eernewoude. In een van de mooiste watergebieden van Friesland, met soms goed, en soms minder goed ijs, maar gemiddeld toch heel redelijk. De organisatie was zeer actief met het vegen van ijs, waarvoor hulde. Wel wat weinig koek en zopie tentjes langs de route (slechts 2). De ronde was ca. 20 km lang, soms wat kluunplekken, maar zeker de moeite waard. Echt een aanrader voor wie de komende dagen nog een mooie tocht wil maken. :D
 9. Groover

  Groover New Member

  ik sluit me hier helemaal bij aan. vandaag ook gereden.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mooie tocht van 20 km in de Oude Venen - eerst over de loopbrug (vanaf camping Het Wiid) en dan er op los in het prachtige natuurgebied. Voor een indruk zie:

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iQgEDE8Oq4o[/youtube]
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Iemand de route nog getrackt en op internet geplaatst? Of alleen de afstand opgemeten met GPS?: Hou me aanbevolen, vast bedankt!
 12. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoi schaatsfan, bedankt voor je tip. Dit lijkt er op maar is 'm niet helemaal. De zuiwestelijke lus zat er zeker niet in.
 14. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik dacht inderdaad al dat er iets niet helemaal klopte, ook omdat deze ronde 24 km is en de toertochtronde maar 20 km. De route stond ook achterop de stempelkaart, maar die heb ik ingeleverd dus die heb ik niet meer.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  De link die Schaatsfan86 heeft gepost, geeft wel de juiste route weer. De zuidwestelijke lus zat wel degelijk in de toertocht. De weilanden die Google maps laat zien, staat 's winters onder water. Op de meest zuidwestelijke punt van de lus was een stempelpost. Leuk om te zien trouwens dat ik dus niet 2x20 maar 2x24 km. heb gereden :D
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Aha, ja nu ik het kaartje nog eens bekijk zie ik het ook! Bedankt voor de tip! Inderdaad leuk om ook eens een keer langer te hebben geschaatst dan de opgegeven afstand. Overigens krijg je de startkaart samen met een medaille weer teruggestuurd.
 17. foegel

  foegel New Member

  Ik ben vanmiddag naar Eernewoude geweest om de toertocht van gisteren te schaatsen of in elk geval stukken van de route. Het is me niet gelukt omdat je in het dorp zelf niet meer het kanaal kon oversteken. Gisteren was er een brug maar deze heb ik niet gezien. Ik ben zowel bij Wester als bij de Princenhof wezen kijken. Misschien dat je wel op een andere manier inde Alde Feanen kunt komen maar ik wist niet hoe.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Opstappen bij De Hooidammen te Oudega (Sm.) tegenover Restaurant Ie Sicht.

Deel Deze Pagina