SARA-lijst

Discussie in 'Lange baan' gestart door jboter11, 24 okt 2008.

 1. jboter11

  jboter11 New Member

  Hallo allemaal,

  Heeft er iemand verstand van de SARA-lijst? Ik snap namelijk niet hoe je kan zien of je mee mag doen aan het NK. Het is bij ons namelijk zo dat je recht moet hebben op een startplek in het NK anders kan je niet eens in de selectie komen. (Ik weet niet of ik de selectie ga halen hoor 8) maar ik wil wel weten of ik het eventueel zou mogen).

  Alvast bedankt

  Joost
 2. Regenboog

  Regenboog Member

  Nou Joost, het hangt ervan af of je junior of senior bent. Als je senior bent staan de selectienormen voor het rijden van een NK op de site van de knsb. Je moet er wel een avond voor uittrekken om die helemaal te lezen en te snappen. En als je junior bent, staan die op de site van de knsb noord-oost als je rijder bent in die streek van Nederland. Eerlijk gezegd weet ik de selectienormen van zuid-west Nederland nooit te vinden, maar misschien weet iemand anders dat.
 3. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Grofweg kun je er gewoon simpel vanuit gaan dat er bij het NK voor junioren ongeveer 24 tot 30 junioren per categorie meedoen. Dus als je in de top-30 staat van de nationale ranglijst in jou categorie dan kom je aardig in de buurt bij zo'n selectie.

  Van de ranglijsten nu kun je nog niet zoveel zeggen omdat wsl. lang nog niet iedereen alle afstanden heeft gereden.

Deel Deze Pagina