Salomon s-lab te krap/klein of niet

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Alex90, 29 jan 2017.

 1. Alex90

  Alex90 New Member

  ik hoop dat iemand mij van een antwoord kan voorzien op mijn vraag.

  Afgelopen vrijdag in Alkmaar een paar Solomon Carbon maat 43 gehuurd. Deze leken iets ruim ze zitten, maar evengoed reed het super. Thuis kwam ik er achter dat 43 niet bestaat, het was dus 42 2/3 of 43 1/3. Afgelopen zaterdag een paar S-lab pro's gepast in maat 42 (2/3 maat of 1 1/3 maat kleiner als de gehuurde), helaas was een maat groter niet op voorraad om te proberen. In de lengte leken ze goed, mijn teen nagels leken net de vulling van de neus wel/niet te raken en kon de band bij de hiel nog ruimer zetten. Echter in de breedte knelde ze, brandend gevoel in mijn voeten.

  Mijn vraag, gezien de lengte is dit de juiste maat, of toch een maat groter?
  Lopen de schoenen (snel) uit in de breedte?

  Ik twijfel, wil natuurlijk niet te krap kopen, maar ook niet het risico dat als deze schoenen soepeler worden ze te ruim zijn.

  Alvast bedankt voor jullie reactie.
  sltwg vindt dit leuk.
 2. Spits

  Spits Active Member

  De S-Lab valt smaller. Er zit zelfs verschil tussen de verschillende modellen/bouwjaren S-labs (heb er verschillende gehad, don't ask....). De "bijna" geheel zwarte uitvoering is wat breder dan vanaf de "bijna" geheel witte uitvoering. Een branderig gevoel is zeer zeker niet de bedoeling bij Salomons, je kan er dan op wachten dat je koude voeten gaat krijgen door afknelling van bloedvaten. Misschien kan je nog wat experimenteren met dunnere sokken. Wat iets meer ruimte geeft in de breedte (bij mij in ieder geval) is een "freeskate inleg zool". De standaard inlegzool is vrij dik, de freeskate zooltjes zijn dunner, doch ook iets harder.
  Zelf zou ik S-labs niet meer te krap kopen (wel gedaan, eigenwijs en hardleers....;))
  Ik heb nu maat 12 UK. Een 11.5 UK ging ook nog met flinterdunne sokken maar zat eigenlijk te strak dus die heb ik toen geruild met een 12.5 UK welke voor het mooie te ruim was, maar waar ik nog wel lange tijd heerlijk mee geschaatst heb.

  Hoop dat je er iets mee kan.

  Groet, Menno.
  Laatst bewerkt: 30 jan 2017
 3. Alex90

  Alex90 New Member

  Hoi Menno,

  Bedankt voor je reactie. Ik kan hier zeker wat mee, ik zal proberen de s-lab pro in een andere winkel in een grotere maat te gaan passen. Als die ook te smal zijn, ga ik kijken naar de RS Carbon. De verhoogde stabiliteit van de s-lab spreekt mij erg aan, maar ik heb brede voeten en koop deze schaatsen vooral vanwege het comfort.

Deel Deze Pagina