professioneel ?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Frits, 17 jan 2005.

 1. Frits

  Frits New Member

  Ik verwonder me er de laatste tijd over dat er zoveel te doen is omtrent het materiaal , ronding van de buizen enzovoort , hoorde Renate er al over en dit weekend Nijenhuis ook alweer.
  Ik werk zelf in de wielrennerij daar zijn de mecaniekers verantwoordelijk voor het materiaal , de fiets , de fiets wordt op de millimeter nauwkeurig afgesteld , van iedere coureur weten ze excact de afstelling vd fiets.
  Nu het schaatsen zo professioneel is geworden en er ook miljoenen omgaan , vind ik het triest dat de schaatser zelf aan het pielen is met zijn materiaal en vervolgens geen prestatie kan leveren omdat hij/zij de boel min of meer verknoeit heeft ! Er lopen toch wel technici rond die dit goed moeten kunnen doen of is dit een achtergebleven gebied in de moderne schaatswereld ?
 2. Henk Jan

  Henk Jan New Member

  Deels gebeurd dit ook. De profs hebben allemaal wel "een mannetje". Jan Lensen is er een van, maar de finetuning doen ze zelf. Aan de andere kant: de afstelling is zo'n kwestie van gevoel, veel meer dan bij het fietsen: een fractie meer of minder bend maakt al heel veel uit. Komt nog bij dat niet elke baan gelijk rijdt etc. Maar men is er zeker wel professioneel mee bezig, meetapparatuur is zeer nauwkeurig en dmv software kan je "voorspellen" wat je bend moet zijn. Al met al is het hele afstellen zo persoonlijk en vooral een gevoelskwestie dat je dat toch zelf moet doen.

Deel Deze Pagina