plaats van start elfstedentocht in leeuwarden

Discussie in '2011-2012' gestart door wolff62, 9 feb 2012.

 1. wolff62

  wolff62 New Member

  we hebben gisteren gehoord dat we allemaal welkom zijn op het ijs van de elfstedenroute.
  Ik wil (een stuk van) de route schaatsen. Proberen tot Harlingen en als het lekker gaat de ronde af maken.
  Ik zit even met de start. Je moet het van Haringsmakanaal over.Ligt daar nu een ijsbrug en kan ik dus bij de frieslandhal starten of moet ik buiten leeuwarden starten?
  Wie is hier geweest?
 2. Fiekus

  Fiekus New Member

  Je kunt gewoon starten bij de Zwettehaven. Ze lopen/schaatsen daar het kanaal over. Ik zie de laatste dagen allemaal verdwaasde mensen met schaatsen in de hand van het station naar de haven lopen. Vanaf het station moet je niet rechtdoor naar het kanaal lopen, maar bij de eerste rotonde onder het spoor door en dan de eerste rechtsaf.

  Veel plezier!
 3. maximus

  maximus New Member

  En hoe kan je het makkelijkst op de Bonkevaart komen? (om tegen de route in te schaatsen), kan dat op de schaats of is het ijs in de stad daarvoor niet goed genoeg? Dus dat je dan beter kan lopen naar de eebrug
 4. vanepskeuten

  vanepskeuten New Member

  Hoe is het traject op de Luts?
 5. ulrikvb

  ulrikvb New Member

  Ik wil vrijdag om 9 starten op het eindpunt en dan Zien hoever we komen. Doel is zeker Bolsward te halen. Voordeel van deze route aan de noordkant is dat het ijs veiliger schijnt te zijn en veel wind in de rug.

  Zijn er nog meer liefhebbers voor ditbtraject en deze tijd?
 6. obw

  obw New Member

  Rondje Friesland, mooi alternatief via Woudsend het Heegermeer en de Fluessen over: prachtig geveegde baan en grotendeels prima ijs. In Harlingen en tussen Harlingen en Franeker de vervelendste kluunpartijen.

  Voor een aardige indruk zie:

  http://youtu.be/VXhQBepMHgk

Deel Deze Pagina