Officieuze WielerVSS: La Vuelta

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 22 aug 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Tot nu toe is het inderdaad niet zo spannend. Maar vanaf vandaag gaat daar hopelijk verandering in komen! Vandaag (woensdag), zaterdag, zondag en maandag zijn er lange en stijle aankomsten bergop. Ik ben benieuwd!
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens mij geen positieve plas, maar heeft hij de huisregels overtreden, door gewoon een biertje (oid.) te gaan drinken met Stuart O'Grady.

  Dat Riis ze hiervoor eruit zet zal toch ook wel iets te maken met het feit dat die twee de ploeg verlaten, als Schleck in de eerste week van de afgelopen Tour een biertje was gaan drinken had Riis dat echt niet gedaan.
 3. MartijnBlaas

  MartijnBlaas New Member

  En Anton heeft het rood weer
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Terwijl dat rood met oranje best vloekt.
 5. Edwin

  Edwin Active Member

  Is toch ongeveer hetzelfde? ;)
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Aan een alchohol-positieve plas kun je waarschijnlijk niet zien of dat komt door een door Riis toegestaan wijntje bij het eten of een door Riis verboden biertje in de disco. Tenzij je natuurlijk Ullrich of Boonen heet en dat discobiertje laat volgen door allerhande pilletjes en poedertjes.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Misschien is dit trouwens toch niet zo zeker. Er zijn nog veel aankomsten bergop, en als de klassementsrenners steeds als eerste boven komen, kon een van hen die trui wel eens pakken.
 8. Alex0991

  Alex0991 New Member


  Had ik nou maar niet veranderd haha
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat jammer van Anton zeg, ik had het hem zo gegund, hij had nog nooit een ronde (zelfs geen nietszeggende ronde) gewonnen en nu had hij een serieuze kans op de Vuelta.. Wat zal hij balen..
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Oei, Nibali rijdt lek en het duurt nogal even voordat hij weer op zijn fiets zit. Ik ben benieuwd hoeveel Nibali nu nog kan terugpakken (vooraf zeiden experts minstens 1 minuut, Nibali zelf dacht aan 3 minuten). Dat belooft veel voor de spanning a.s. zaterdag!
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Tijd Nibali valt inderdaad tegen door zijn val. De tijd van Rodriguez valt echter nog zwaarder tegen. Mosquera rijdt echter een dijk van een tijdrit, net als Velits. Door dit alles wordt het zaterdag waarschijnlijk een strijd tussen Nibali en Mosquera om de eerste plaats (39 seconden verschil), en een strijd tussen Velits, Schleck en Rodriguez om de derde plaats.

  Spannend! Zeker aangezien Nibali tegenvalt, zowel gisteren in de bergen als vandaag in de tijdrit. Mosquera maakt gewoon serieus kans op de eindoverwinning!
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik denk dat Mosquera in de rit naar de Bola del Mundo (met laatste 4 km stijging > 10%) gaat toeslaan. Puntenklassement lijkt voor Cavendish en bergklassement voor Moncoutié (helaas). Jammer dat Rodriguez te goed reed om voor de bergprijs te gaan.
 13. eddy

  eddy Active Member

  Heb door de vakantie al 2 wedstrijden vergeten in te vullen,helaas dus hoop maar dat Nibali de Giro wint.

  Wordt nog een mooie bergetappe om Mosquera te verrassen.
  Bergtrui helaas voor Moncoutie....
  Gelukkig is het maar een spelletje
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als jij als klassementsrenner maar 105e van de 160 wordt is er wel iets mis met je, zeker in een ronde van Spanje waar altijd veel klimmers aan meedoen...
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het kan altijd gekker: Tour de France 1997: laatste tijdrit 63 km.
  93. Bjarne Riis op 9.12 (van de 139)
  Kijk hier waarom. :p Dat commentaar ook. :D

  Hierbij valt Rasmussen zijn ramprit in 2005 in het niet (77e op 7.47 van de 155, 55.5 km) :wink:
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Mosquera verliest nog 12 seconden, en die kunnen hem net de kop gaan kosten.
  Pech voor alle Mosquera-spelers (niemand dus), maar goed voor de Nibalifans.
  Wordt een hele spannende etappe morgen, waarbij Liquigas zal proberen de boniseconden weg te (laten) snoepen.
  Halverwege deze Vuelta sechreef ik hier dat ik er nog weinig aan vond, maar daar is in de tweede helft danig verandering in gekomen. Prachtige koers gezien.
 17. Alex0991

  Alex0991 New Member

  De kanshebbers met nog 2 etappes te gaan!
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een heroïsch gevecht! Met een verdiende winnaar, al gunde ik het Mosquera meer (al had ik Nibali in mijn VSS) Het zal niet Nibali's laatste overwinning in een grote ronde zijn denk ik. Ik heb genoten in ieder geval!
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik ook ! Mezelf afgevraagd voor wie ik was, en tot de volgende conclusie gekomen:
  Als Mosquera inderdaad zijn rivaal op de slotklim eraf zou kunnen rijden (op 42 sec, is dat nou zou moeilijk te berekenen heren commentatoren ?) dan verdiende hij het; als Nibali ondanks de zware weken er toch aan kon blijven hangen verdiende hij het. Daarmee zou ik dus altijd voor de winnaar zijn :lol:
  Leuk geitepaadje, volgens mij hebben ze dat speciaal voor deze ronde een beetje verhard.

  En dan ga ik zomaar ineens nog een puntje pakken ! En nog één ! En als Rodriguez beter naar Sprintmaster en mij had geluisterd waren het er drie geweest.

  En Gilbert wordt wereldkampioen, laat ik dan maar de eerste zijn die dit VSS daar op speelt.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het was ook geen asfalt maar gewoon betonplaten... Dit was misschien wel de mooiste bergaankomst die ik ooit in de Vuelta gezien heb, zo steil en dan die mist en dergelijke, echt fantastisch! Jammer dat mijn VSS mislukt is en ik de eindzege wel kan vergeten...

Deel Deze Pagina