Nieuwe schaatspakken

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 nov 2018.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Na een Olympisch seizoen krijgen veel landen een nieuw schaatspak. Bovendien heeft de ISU geadviseerd om de vlag van het land te verwerken in het pak. Daardoor zullen de pakken nog wat meer veranderen.

  Dit is in ieder geval het nieuwe pak van de Russen:
  yuskovpak.jpg Mooie benen en armen als je het mij vraagt, bovenlijf is daarentegen een beetje heel erg saai. Het lijkt alsof ze Russische vlaggen hebben geplakt op dit oude pak van de Amerikanen. Ik vond het oude pak van de Russen mooier, het was zo mooi retro met die V-vorm.
  [​IMG]
 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 4. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

 5. Monique

  Monique Well-Known Member

 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Een camouflagepak van Duitsland! Net als met Team Hart in het verleden. Wit pak op wit ijs. Straks komen de supporters bij het WK afstanden niet naar Inzell omdat ze de Duitse schaatsers niet meer kunnen zien ;)
  Ach, dan vullen we de tribunes wel met Nederlanders. Ook gezellig. :rolleyes::oops:

  Nee, ik overdrijf. Dat pak van Team Hart was helemaal wit. Toch een opmerkelijke kleurstelling. De Duitsers hebben de afgelopen jaren veel van pakkleur gewisseld. In de tijd van Friesinger was het blauw, toen werd het rood-zwart, toen donkerrood, later werd het zwart-rood-geel, vervolgens zwart, vorig seizoen was het blauw maar op de Spelen zwart en nu is het wit-grijs-zwart.

  Volgens mij is dat niet helemaal dat de ISU voor ogen heeft. En het draagt niet bij aan de herkenbaarheid van een land. Persoonlijk vind ik het het fijnst als een pak de kleuren van het land vertegenwoordigt, zoals het Russische pak van 14/15-17/18 of het wit-met-rode Canadese pak in seizoen 14/15, al is een oranje pak voor NL ook goed. Afgezien van een paar vlaggetjes is er niets Duits aan dit pak. Doe dan een zwart pak met rode armen en gele benen (of een iets aantrekkelijkere combinatie van die kleuren).
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik vind het een schitterend pak van Duitsland. Sowieso, witte pakken hebben altijd wel iets. Straalt winter uit. En dit is ook nog eens een goed ontwerp. Hopelijk schaatsen ze hier lang in.

  En @EenBrabander natuurlijk straalt dit Duitsland uit. Sowieso, elk Duits team speelt in wit, dus dat is hun Oranje. En dan met die vlag en die kleur op de onderbenen. Dit is zeker een Duits pak. Meer dan ze in jaren gehad hebben. En veel beter dan dat blauw.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Even terug naar Nederland, ik vind het wel iets hebben dat alle vijf de commerciële ploegen een andere kleur hebben. Jumbo geel, easyJet oranje, IKO rood, TalentNED blauw en Reggeborgh groen. Geeft net iets meer dynamiek aan de strijd tussen de ploegen bij de WB-kwalificatie en de NK's,
 9. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Eens! Erg mooi pak. Hopelijk laat Noorwegen het blauw ook weer los...
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zie Noorwegen het liefst in een effen rood pak. Dus zoals Koss vroeger rond reed.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik ook.

  Om alles even bij elkaar te houden (EDIT iemand een foto van het nieuwe Jumbo pak? Ik vind alleen maar fotos met lotto er nog op):
  IKO.jpg EASYJET.PNG REGGEBORGH.jpg FRYSLAN.PNG TalentNED.jpg
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @chicagodude: volgens mij is Lotto ook nog sponsor t/m 31 december, omdat het nou eenmaal ook een wielerploeg is en het daar van 1/1 tot 31/12 werkt.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Maar wat is de kleur van het land? Dat is iets anders dan de kleur van de vlag, vindt ik. Bij Nederland hoort bij sport oranje, geen rood-wit-blauw. Bij Australië hoort geel en groen, bij Nieuw-Zeeland zwart en bij Italië blauw. Allemaal kleuren die niet hun vlaggen voorkomen. En Duitsland heeft in de meeste sporten wit als kleur. Dus: prima keuze. Beter dan geforceerd iets met zwart, rood en geel doen. Sowieso een onmogelijk kleurencombinatie.

  En dat los van het feit dat ongeveer driekwart van de topschaatsers een vlag met rood, wit en blauw heeft (Ned, Noo, Rus, VS, Zko, Tsj, Fra, Nwz...). Als je dan met die kleuren iets moet doen, wordt het wel heel erg hetzelfde allemaal.

  Off topic: van de 42 olympische medailles zijn er 39 gewonnen door schaatsers (of ploegen) met een vlag die rood-wit of rood-wit-blauw is. In alle vlaggen komt rood voor. Enige dissonanten in het rood-wit-(blauwe) feest waren vijf kleine Chinese gele sterren, een groene Italiaanse strook, en twee derde van die eigenwijze Belgische vlag. Als Kuli gewoon mee had mogen doen, Kramer zijn best had gedaan voor brons en Verweij en Michael in vorm waren geweest op de massstart hadden we die vreemde kleuren kunnen voorkomen. :)
  Laatst bewerkt: 2 nov 2018
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik vind het ook best wel een mooi pak eigenlijk. Vlag is duidelijk aanwezig maar niet te prominent. Frisse kleuren ook wel.

  Enige wat ik persoonlijk niet zo geweldig vind zijn de vele kleurovergangen (e.g. witte strepen net boven ellebogen en polsen, zwarte ritssluiting, benen die uit 3-4 verschillende stukken bestaan).

  Ook houd ik persoonlijk niet van de 'kortebroeken-look' bij schaatspakken. We hebben vrij veel schaatspak-designs gezien de afgelopen jaren waar zo'n look gebruikt werd, ik bedoel dus waar, ongeveer waar kortebroeken eindigen op de bovenbenen, een overgang met sterk contrast gebruikt wordt.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Waarschijnlijk zit daar op het been in het schaatspak een naad. Het is goedkoper om een kleurwisseling aan te brengen waar ook een ander materiaal wordt gebruikt. Veel landen gebruiken natuurlijk dezelfde pakken, alleen met ander kleurstellingen.

  Dat deed me ook een beetje twijfelen. Het maakt het pak onnodig druk.

  Die kleuren bedoel ik ook. Ik associeerde wit-grijs-zwart niet meteen met Duitsland, maar wit is natuurlijk wel de Duitse sportkleur.
  Zuid-Korea heeft wat zwarte streepjes op de vlaggen staan![/QUOTE]
  G1ant vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  vergeet je de zwarte Koreaanse streepjes niet?
  G1ant vindt dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  lol
  Schermafbeelding 2018-11-02 om 22.07.09.png
  Laatst bewerkt: 2 nov 2018
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik moet leren eerst verder te lezen voordat ik reageer
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, dus. Maar ze hebben gewoon Jumbo op de plek van Lotto geplakt, toch?
 20. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Reggeborgh. Als je dit heel snel leest lijkt het een beetje op roggebrood, is ook makkelijker te onthouden, dus ik noem het voortaan Team Roggebrood.:D

  Ik ben eerlijk gezegd niet kapot van het wit/oranje EasyJet pak, misschien komt dat omdat ik oranje altijd al een lelijke kleur gevonden heb.

Deel Deze Pagina