Mass start dames, zaterdag 24 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door SprintMaster, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
 1. Irene Schouten

  24 stem(men)
  60,0%
 2. Annouk van der Weijden

  13 stem(men)
  32,5%
 3. Francesca Lollobrigida

  17 stem(men)
  42,5%
 4. Claudia Pechstein

  4 stem(men)
  10,0%
 5. Ivanie Blondin

  8 stem(men)
  20,0%
 6. Heather Bergsma

  9 stem(men)
  22,5%
 7. Bo-Reum Kim

  6 stem(men)
  15,0%
 8. Nana Takagi

  4 stem(men)
  10,0%
 9. Ayano Sato

  2 stem(men)
  5,0%
 10. Vanessa Herzog

  13 stem(men)
  32,5%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Net teruggekeken. Ontzettend knap van VdWeijden dat ze de finale nog haalde na die val. We erg jammer dat ze daardoor niet meer in dienst van Irene kon rijden. Die zat daardoor niet helemaal lekker en te vroeg op kop. Maar brons gepakt is dan gewoon heel goed.

  Mooi hoe ze in het interview vervolgens zegt dat ze blij is dat ze nu even niks meer hoeft. En vervolgens: "ohja, natuurijs natuurlijk". Die gaat lekker van wat wedstrijdjes genieten komende week.  Nu nog de mannen bekijken.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dit snapte ik ook totaal niet. Ze reed Bergsma kapot en trok hem aan voor het latere podium.
  Lorca vindt dit leuk.
 3. Lian

  Lian Member

  Nou is het wedstrijdverloop gewoon zeer voorspelbaar geweest. Maar na de val in de semi was dat niet erg. Enige wat je kan zeggen is dat Irene te vroeg aanging op 500m, maar dat klopt niet, want dan had ze zich laten terugzakken tot achter of naast Kim in een buitenbocht en zo veel beter was ze ook niet.
  Gewoon goed gedaan. Kim heeft me eerder teleurgesteld, als je met zo'n laatste bocht nog Schouten kan kloppen.

  Nana was wel koelbloedig, hele tijd in de rug van Schouten gereden, perfecte laatste ronde. Misschien moet de Wit naar de VS want wat Mia deed...
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  En Kim en Takagi worden in een zetel naar de finish gebracht. Nou zeg ik niet dat de anders niet had gewonnen maar nu wordt het ze wel erg makkelijk gemaakt.
  Het Nederlandse plannetje kon door het ongemak van Anouk niet uitgevoerd worden (afzetten op 300m van de meet). Maar waarom geen tweede tactiek om Anouk proberen te laten winnen. Dan moet de concurrentie aan het werk en Ireen kan rustig afwachten. OK dit kon na de pech in de eerste heat niet meer maar deze tactiek was al voor het begin van de MS besproken.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Toch altijd listig hoor om op zo;n event als de MS (of wielrennen) op één paard te wedden.
  Naast het dagloon dat Giant al zou zetten al de tweede "zekere" tip die niet uitkomt.
  Ben blij dat ik toch maar niet geluisterd heb.
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Wie dat doet zou eens beter moeten kijken ;).
  Eigenlijk jammer dat ze het alleen moest doen, als je de twijfel zag bij de andere schaatsters, samen met het gebrek aan paartjes. Als een Zueva oid mee had gezeten, hadden ze het met z'n tweetjes misschien nog kunnen redden ook... Dat was helemaal een stunt geweest.
  Maar, een prima optreden van de Estse vlaggendraagster (echt waar) op deze Olympische Spelen. Dit levert wel fans op, lijkt me.

  Dat Takagi won werd volgens mij door Dijkstra - EDIT: Van Dijk - nog als verrassing betiteld. Vorig jaar 2e op het WK, achter Kim. Dit jaar ook al op het podium in de Wereldbeker, altijd van voren bij de eindsprint. Het is maar wat je een verrassing noemt. Mooie overwinning, goed doorgetrokken door Schouten eerst, daarmee reed ze Bergsma, Lollobridgida en die Chinese alledrie kapot, waardoor ze nu op het podium staat.
  Laatst bewerkt: 24 feb 2018
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 7. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Dijkstra gaf geen commentaar. Van Dijk wel.
  VorstM vindt dit leuk.
 8. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Ja in Team De Wit, ook verschillende malen marathons gereden (http://schaatspeloton.nl/rijders/uitslagen/Nana_Takagi). Beste resultaat 5e op het snelle ijs van Thialf, toen geklopt door Irene Schouten, Francesca Lollobrigida, Carla Ketellapper-Zielman en Iris van der Stelt (http://schaatspeloton.nl/database/uitslag.php?wedID=4148). Altijd goedlachse leuke verschijning, ik zou haar graag nog weleens een heel marathonschaatsseizoen willen zien rijden.

  Foto bewijs:
  [​IMG]
  G1ant vindt dit leuk.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Of misschien vdWeijden. Of hadden ze die niet laten lopen.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat Alusalu wel een body heeft, dat wisten we allemaal al. En een face to match.
  EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
 11. senior

  senior Member

  Dat gaat knap moeilijk worden met die 1.55 tussen al die Nederlandse lengte
 12. Lian

  Lian Member

  @Nogevendit Je hoort dan ook het voorspellen van podiumplaatsen als bij-inleg te nemen. Leek me toch een makkelijke klus nadat Ivanie 30% van de top 10 van de finale eruit knalde in de semi's. Bij Unibet kreeg je daar nog 20% extra winst op.
  @ZeeKoei Zo lief van onze zuiderburen.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Grappig moment in Studio Sportwinter toen Anema bloedserieus beweerde dat hij een plaagstootje zoals Johan de Wit aan Schouten had gegeven niet vond kunnen en dat zelf nooit zou doen. Waarna iedereen vervolgens in lachen uitbarstte.
  Laatst bewerkt: 25 feb 2018
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bij de val van Ivanie Blondin werden haar schaatsen bot, daardoor kon ze niet meer aan haken bij Van der Weijden (mocht ze dat op goede schaatsen wel hebben gekund).

  ---

  Van een Japanse bron heb ik vernomen dat Nana Takagi in 2010 (toen was ze 17) heeft overwogen om het schaatspak van haar succesvollere zus in de fik te steken (Miho was toen 15). Daarom wilde ze deze massastart extra graag winnen - uit jaloezie.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Niet zo zeer die val, als wel dat ze op het beton stapte en daardoor viel.
 16. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Dat lijkt me niet een effectieve strategie. Miho zou dan toch zo weer een nieuw schaatspak kunnen kopen? Gelukkig dat ze daar vanaf heeft gezien. Als ze per se had willen afrekenen met haar jaloezie dan had ze Miho in de fik moeten steken. Zou voor Nederland ook voordelen hebben gehad, want zonder Miho denk ik dat Japan ons niet geklopt zou hebben met de ploegenachtervolging.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  o_O:(... easy there. We willen geen Nancy Kerrigan- Tonya Harding toestanden..

Deel Deze Pagina