Mass start dames, zaterdag 24 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door SprintMaster, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
 1. Irene Schouten

  24 stem(men)
  60,0%
 2. Annouk van der Weijden

  13 stem(men)
  32,5%
 3. Francesca Lollobrigida

  17 stem(men)
  42,5%
 4. Claudia Pechstein

  4 stem(men)
  10,0%
 5. Ivanie Blondin

  8 stem(men)
  20,0%
 6. Heather Bergsma

  9 stem(men)
  22,5%
 7. Bo-Reum Kim

  6 stem(men)
  15,0%
 8. Nana Takagi

  4 stem(men)
  10,0%
 9. Ayano Sato

  2 stem(men)
  5,0%
 10. Vanessa Herzog

  13 stem(men)
  32,5%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De laatste afstand van het toernooi. Eerst de halve finales. De beste 16 gaan naar de finale.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij de dames heeft Nederland wel kansen. Als die niet door de eerste ronde komen zou het zwaar teleurstellend zijn. En zowel Van der Weijden als Schouten kunnen vervolgens winnen.

  Verder heb ik altijd een zwak voor Pechstein, maar ik vrees dat haar vorm niet goed genoeg is.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Alles minder dan een medaille is toch wel een teleurstelling voor Nederland. Zo heel sterk lijkt het deelnemersveld namelijk niet. Blondin en Pechstein zijn niet in hun beste vorm, van Kim is het maar de vraag of ze tussen de oren alles op de rit heeft.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  En of ze haar uberhaupt laten starten na de enorme heisa daar...
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Er zijn excuses gemaakt, ik denk niet dat ze Kim van deze afstand weg houden.


  En hier iets meer achtergrond in de zaak Noh, die al langer speelt:

  www.chicagotribune.com/sports/international/ct-spt-olympics-speedskating-team-petition-20180221-story.html

  Noh mocht in eerste instantie niet naar de Spelen, omdat de KSU vergeten was dat ze dan ook op een individuele afstand moest rijden. Zij gaf vervolgens de KSU de schuld dat haar (inmiddels overleden) broer nooit wereldtop is geworden, ondanks zijn grote talent.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2018
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  De (Koreaanse) bronnen die ik heb gelezen hadden het erover dat ze de bond iets veel ergers kwalijk nam, nl. dat ze haar broer zover pushten richting de OS2014 dat daardoor zijn gezondsheidstoestand niet serieus genomen werd.

  link

  Sowieso de manier waarop Kim over Noh sprak is niet echt sympathiek te nomen, nl. haar niet bij naam noemen maar het hebben over 'de racer/schaatster' die niet bij kon blijven.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, zo kon je mijn link ook lezen, maar dat wist ik niet zeker. Dat is inderdaad wel een ernstige beschuldiging. Maar ik vind het lastig in te schatten of dat waar is, dan zou dat toch wel eerder een schandaal zijn geworden? In elk geval zit er veel meer achter dan het lossen door Kim en Park. Een kant kiezen vind ik lastig, waarom hebben Kim en Park blijkbaar een hekel aan haar? Wat hebben die te maken met die beschuldiging? In elk geval deden Kim en Park gister niet netjes en dat had niet gemogen.

  Zo speelt er in elk geval veel in het Koreaanse schaatswereldje wat ons in Nederland eigenlijk nooit bereikt.
 8. Lian

  Lian Member

  Nou moet ik dit toch zeggen... het gaat mij wel echt boven het hoofd dat Kim niet gewoon als topfavoriet te boek staat (net zoals S-H maar dat terzijde). Kim staat zelfs lager aangeschreven dan Schouten bij verschillende wedkantoren. Bo-Reum heeft hele dozijnen aan rappe jongensteams met wie ze MS constant traint, die gaat echt niet bezwijken om een meisje dat niet eens wist dat ze op een individuele afstand mee moest doen, nadat ze al de hele bond tegen zich in het harnas had gejaagd door hun verkapt moordernaars te noemen, terwijl ze eigenlijk al gestopt was voordat ze toch werd ingeschreven.
  Dit is puur zoals de Waalse Pijl in het wielrennen = mindere goden vallen allemaal langs elkaar aan omdat ze toch - hard gezegd - niet nadenken en niet met elkaar snode plannen smeden om 't voor de sprint te beslissen, Bo-Reum is hier Valverde en uiteindelijk hoeft ze alleen te blijven staan en is ze 9/10 keer beter dan Blondin en Lollo, de rest komt in dit scenario altijd absolute topsnelheid te kort.

  Heel goed voorbeeld hier is gewoon het WK van vorig jaar; Kleibeuker de halve race op kop voor jan (..) en Schouten die dan nog verklaarde na haar val dat ze buitenom moest gaan, dat was echt triest en tekenend. Met name omdat ze precies hetzelfde van plan lijken te doen. Je moet van te voren als V/d Weijden gewoon afspreken met mensen als Pechstein, Manganello, Zueva sowieso te gaan als Van der Weijden gaat en van te voren acteren in gesprekken of je ruzie hebt met Schouten o.i.d en daarom zelf een medaillie wil proberen te halen.
  Anders win je dit niet. En bij de vrouwen kan je dit wel degelijk winnen, daarom erger ik me echt mateloos hieraan. Als Schouten weer geen medaille pakt heeft Kuiper gewoon een groot probleem van mij betreft.
  Maar prima, misschien te cynisch, enfin daarom lees ik normaal alleen mee.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Lian: je gaat hier wel heel makkelijk voorbij aan de beroerde 3000m van Kim, volgens mij echt niet bewust maar omdat ze niet beter kon.

  Verder geven zowel Schouten (tijdens de 5000m van Visser nog op de radio gehoord, daar was ze studiogast) als Van der Weijden zelf steeds aan dat ze beide kunnen winnen en zeker niet alleen op een sprint gaan gokken.
 10. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Er is toch maar één wedstrijd? Net als met WK Afstanden.

  Oh nee zie het. Inderdaad halve finales. Apart met maar 24 deelnemers. Die kun je prima in één finale doen.
  De Keizer vindt dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, er zijn twee halve finales. Daarin max 1 deelnemer per land.

  Waarom Kim in godsnaam topfavoriet zou zijn gaat mijn petje te boven. Ze rijdt individueel een flutseizoen, in teamverband zowel op de TP als de MS anoniem en niet goed en ook op de Spelen maakt ze 0 indruk. Plaatsing voor het onderdeel en ook individueel ging al niet van een leien dakje. Kun je wel regerend wereldkampioen zijn, dat maakt je niet in 1 klap topfavoriet. Daarvoor moet je wel een keertje goed schaatsen in het seizoen. De MS is uiteindelijk een gamble met meerdere mogelijkheden en wedstrijdsimulaties. Iedereen maakt wel een kansje.

  Ze kan heus winnen, maar topfavoriet boven Blondin en Lollo is ze niet. Ook niet boven Schouten. Ook die draait geen topseizoen op de langebaan, maar heeft haar snelheid wel laten zien in marathonwedstrijden en die ene WC in Heerenveen. Daar zat ze in een slechte positie, maar draaide ze wel het snelste slotrondje. Boven Blondin, Sato, Kim en ook Lollo.

  Het wordt voor de sprinters vooral spannend of het peloton weer kansrijke vluchters weg laat rijden zoals het hele seizoen steeds gebeurd. Dan kun je nog zo'n snelle dame zijn. Er zit echt 0 samenwerking in het peloton. Zelfs toen een snelle sprinter als Lollo ontsnapte in Noord-Amerika werd er veel te laat gereageerd vanuit het peloton, terwijl iedereen weet dat die er nog bij de laatste bocht een enorme sprint uit kan persen. Zul je toch zien dat Van der Weijden op kop gaat rijden en de gaten dichtrijdt. Misschien een pactje sluiten met de VS, maar Heather is natuurlijk ook niet iemand die het peloton op sleeptouw kan nemen. Zal toch weeral veel werk voor de Nederlandse dames worden. Dan maar zo nu en dan om en om aanvallen en hopen dat je een kopgroepje kunt beginnen (niet dat er buitenlanders zijn die met Irene of Annouk in een ontsnapping naar de finish willen rijden natuurlijk, maar wie weet Rigas, Alusalu of Zueva wel). Ach, meestal kunnen strategieën vanaf minuut 1 al de prullenbak in en komt het aan op de on-the-fly coaching van de bondscoach. En die heeft zich nog wel te bewijzen op dat aspect.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2018
  G1ant en ZeeKoei vinden dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Laatst bewerkt: 21 feb 2018
 13. Lian

  Lian Member

  Ze houden je voor de gek. Ze waren al van plan in de TP er een serieuze versnelling uit te gooien, ze gebruiken al die races puur als opwarming, aangezien Noh eigenlijk gestopt was. Let op de laatste rondes in de TP van ZK: Kim kwam op kop en na een rondje 29,9 van Noh met twee rondes te gaan, vervolgens laten ze Noh achter met een rondje 30,3, Zet je TV stil op waar Kim binnen komt en je komt op.... 2.59.9, Noh komt binnen op 3.03.76 - rondje 32,66 -3.86 = 28.8 = de snelste laatste ronde van het hele TP-toernooi. Hint van de dag dacht ik zo.

  Puur vertrouwen op meerdere azen en kijken hoe het loopt of toch een eindsprint van beide meiden is in mijn ogen gewoon te simplistisch. Correctie: Waar ik op doel is dat Irene haar kracht is in dat ze het meeste inhoud heeft samen met Lollo, daar moet je meer gebruik van maken. Daar is de rest van het veld nu toch iets ervaren in de breedte voor, je kan zomaar onderuit gaan. Uitstekend voorbeeld is juist Lollo is Salt Lake vorig jaar. Die ging gewoon met 13(!) ronden te gaan met Guo en Bettrone weg. Bo-reum en Blondin moesten het zelf oplossen. Bettrone reed zich leeg en de rest kon niet, Lollo won. (en Bo-Reum won de sprint daarachter om aan te geven hoeveel zij nog over had) Zo een plan zouden ze klaar moeten hebben overmorgen.
  Maar misschien heb ik t mis :) Ik zal overmorgen dan vanzelfsprekend dat ook vermelden hoor. Heb er wel zin in, daar niet van.
  Laatst bewerkt: 22 feb 2018
  Lorca vindt dit leuk.
 14. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Hier de entries zonder reserves: https://isu.org/docman-documents-li...018-pyeongchang/15943-owg2018-ssk-entries-lms

  Waarbij natuurlijk nog wel een reserve een plek kan innemen van een landgenote.
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

 16. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

 17. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Alles minder dan een medaille is falen van de bondscoach zeker na het echec op de TP en het vermoedelijk MS echec bij de mannen.
 18. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik hoop op Lollobrida. Eerste Italiaans medaille bij de dames geloof ik en dan maar meteen goud.
  kabo12 vindt dit leuk.
 19. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dat verhaal heb ik vaker gehoord maar per saldo ....
 20. Lian

  Lian Member

  @Nogevendit
  De mensen op unibet zijn me een beetje maf, Japan zat op 2.40 in de finale van de TP tegen 1.70 van Team NL.
  3,75(Unibet) 2.9(Betfair) is gewoon matig.
  Kim heeft vanaf seizoen 15/16 gewoon 57% van alle ''massasprints'' van Blondin en Lollo gewonnen, 77% van Schouten en Sato, Li, Herzog & Guo 100%.

  Tuurlijk dit seizoen lijkt niks maar zij is over de afgelopen jaren de meest stabiele factor, zij was de enige die in 't 16/17 seizoen alle wedstrijden op het podium eindigde. Het argument ''wat heeft ze daarna laten zien'' zou ik beantwoorden met de laatste sprint in Salt Lake, als dat anoniem was @Lorca dan is Schouten een spook geweest dit jaar.
  Nogevendit vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina